Vesti / Utakmice / Sremac ne voli krompir

Sremac ne voli krompir12.03.2011. 16:30

Autor: fkv.com team(15)
Opet Brana za pobedu...
Opet Brana za pobedu...
T

reće prolećno (ukupno 18. ovosezonsko) kolo i treća pobeda za samo sedam dana. Ovoga puta, fudbaleri Vojvodine se sa “trojkom“ na kontu, u Novi Sad vraćaju iz Ivanjice, gde je savladan domaći Javor. Za to je, za razliku od prethodna dva kola, bio sasvim dovoljan jedan gol, jer je Željko Brkić, na ovom meču, prvi put ovog proleća sačuvao svoju mrežu. Tako ćemo, puni samopouzdanja, u sredu putovati na prvi meč polufinala Kupa.

Pobedu je “donela“, baš kao i u Jagodini, Vošina “devetka“, koja ni ovog puta nije dozvolila da domaćini dođu do dela bodovnog plena. Tako ulazi i na stranice istorije Kluba, jer je bio strelac gola kojim je Vojvodina prvi put pobedila u Ivanjici.


Javor – FKV 0:1 (0:0)
Strelac – Brana Ilić u 61. minutu.



Javor (trener Zoran Njeguš) – Soldatović, Milinković, Rendulić, Dragović, Milovanović (67’ Stevanović), Stanisavljević, Ostojić (46’ Stojaković), Silva, Luković, Momčilović, Hadžibulić (83’ Ifeani).

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Mojsov, Mitošević (60’ Merebašvili), Medojević, Tumbasević, Stevanović (83’ Bilbija), Ilić (88’ Katai), Oumaru.

Sudija Dejan Filipović (pomagali mu Ristić i Radojčić) pokazao je žute kartone Stevanoviću i Stojakoviću kod domaćih, te Mojsovu i Medojeviću u redovima FKV.


Vojvodina je dosta znalački odigrala ceo tok meča i učinila ono što je i morala – prvo sačuvala sopstvenu mrežu, a kad je do šanse došla, pretvorila je u gol, vredan pobede i nova tri boda. Njega je postigao Brana Ilić, nakon što je sa leve strane korner izveo Merebašvili, koji tek što je ušao u igru, loptu je u skoku Mojsov spustio ka Brani, koji ne greši i glavom pogađa mrežu iza Soldatovića, sa svega nekoliko metara.

U narednom kolu, na “Karađorđe“ dolazi poslednjeplasirani Čukarički (može se reći – sad pa ko zna kad), a crveno-beli imaju zadatak, da pred pauzu koja sledi (zbog duela reprezentacije), dođu i do četvrte pobede ovoga proleća. Pre toga, u sredu 16. marta, igramo prvi od tri (Ovog proleća toliko ostade, zar ne?) duela u Kupu, protiv užičke Slobode.

Slike sa meča, pogledajte u GALERIJI!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...