Vesti / Aktuelno / Predstavljen Stoika

Predstavljen Stoika09.07.2009. 16:45

Autor: fkv.com(0)
A

lin Stoika novi je igrač FK Vojvodina. Transfer, koji je među prvima najavio ovaj sajt konačno je zaključen. Proslavljeni rumunski internacionalac obavezao se na dvogodišnju vernost prema Novosađanima. Kreativni vezni igrač zasigurno je prva zvezda letnjeg prelaznog roka u Srbiji.

U pitanju je igrač sa velikim fudbalskim pedigreom. Njegovo otac Tudorel je 1986. godine, kao igrač Steue, osvojio Kup šampiona. Sin je nastavio očevim stopama i do sada iza sebe ima osvojena tri nacionalna prvenstva u Belgiji i jedno u Rumuniji.

O prvim utiscima u novom klubu Alin je izjavio sledeće: "Vojvodina je veliki klub sa velikim ambicijama. Moje životno načelo je da se uvek borim za pobedu. Navijačima ne mogu ništa da obećam, sem da ću dati sve od sebe na svakom meču. Duboko se nadam da će svi biti zadovoljni mojim radom."

Konferenciji su prisustvovali i sportski direktor Pantelić kao i novopečeni profesionalci Vuk Mitošević i Aleksandar Jovanović. U pitanju su igrači iz omladinskog pogona i obojica su stavili parafe na četvorogodišnju vernost.

Mitošević se već pridružio prvom timu a danas je izjavio: "Srećan sam. Od malih nogu sam sanjao da postanem prvotimac Vojvodine. Nadam se da ću opravdati poverenje."

Jovanović, koji odlazi na pozajmicu u Novi Sad, je rekao: "Mnogo sam zadovoljan što sam napravio prvi profesionalni korak u svojoj karijeri. Nalazim se u velikom klubu i nadam se da ću napredovati kao igrač i profesionalac."

Pantelić je odvojio vreme da odgovori znatiželjnim novinarima na pitanja u vezi dolazaka i odlazaka igrača. Olembe i Song su u ovom trenutku, zbog brojnih razloga, neostvarive želje FK Vojvodina. Trenutno, Vojvodina je mnogo bliža realizaciji transfera Bataka i Pekarića. Ostvaren je kontakt sa Stepanovim, ali ogromna plata koju dobija u Portu je nepremostiva prepreka za njegov povratak u Novi Sad.

Pantelić je takođe izjavio da Vojvodina pregovora sa 3 kvalitetna igrača čija imena nije pomenuo. Po Pantelićevim rečima, Nikola Simić je izrazio želju da obuče crveno-beli dres. Buač ponovo trenira sa timom i biće u konkurenciji za prvu postavu. Tadić nije predviđen za prodaju, dok mladi Aleksić može da menja sredinu ako stigne odgovarajuća ponuda.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...