Vesti / Utakmice / Katai poslao goste kući, "praznih šaka"

Katai poslao goste kući, "praznih šaka"10.03.2011. 15:44

Autor: fkv.com team(8)
Golovi u krvi...
Golovi u krvi...
A

leksandar Katai nije dozvolio Borčanima da osvoje bod na "Karađorđu", i već na drugom meču ove sezone im je zatresao mrežu, postigavši, u oba navrata, konačni rezultat:


FKV – BSK 2:1 (1:1)

Strelci: Oumaru u 13’ i Katai u 86’ (penal); Kajević u 12’.


Sudija: Dimitrijević iz Loznice pokazao je žuti kartone Lazetiću u 80’, kod domaćih, te Ćesareviću u 16’ i Žarkoviću u 38’, kod gostiju.

FKV (trener Zoran Milinković): Brkić, Vulićević, Nestorović, Mojsov, Trajković, Mitošević (54’ Tumbasević), Medojević, Lazetić, Merebašvili (71’ Jao), Oumaru, Ilić (64’ Katai).

BSK (trener Milenko Kiković): Kovačević, Bošković (62’ Milošević), Vasiljević, Žarković, Radunović, Miljković, Kajević, Ćesarević, Krstić V. (84’ Krstić M.), Alivodić, Babić.



Nakon osvajanja “trojke” u Jagodini, teže nego što je iko očekivao, Novosađani su stigli do nove, u duelu sa BSK-om iz Borče. 90-ominutna ofaziva urodila je plodom pred sam kraj meča, kada je mladi Katai, baš kao i u prvom delu sezone, zatresao mrežu iste ekipe.

Meč je obeležila proslava malog jubileja – stota jubilarna utakmice Željka Brkića na golu Vojvodine. Ipak, naspram prvog dela sezone, on ni po drugi put za redom nije uspeo da sačuva svoju mrežu, jer su gosti, preko Kajevića došli u vođstvo već u 12. minutu, kada je Asmir odlično, levicom, sa linije kaznenog prostora, pogodio Brkin donji levi ćošak.

Pre gola gostiju, Merebašvili je propustio kolosalnu šansu kada je, nakon što je “ukrao” loptu Žarkoviću, sa njom izašao “1 na 1” pred Kovačevića, ali je probao da šutira isto kao i penal u Jagodini, što je golman gostiju “pročitao”. Međutim, već u 13. minutu, Oumaru je još lepšim šutem, u odnosu na Kajevićev, doneo izjednačenje. Nestorović je proigrao Kameruca, a on je sa 20-ak metara, desnicom, šutirao isto tamo gde i igrač BSK-a, a lopta je, kao minut ranije, preskočila i prevarila onog koji je trebao rukama da je zaustavi.

U 30. minutu, najstrožu kaznu propustio je da realizuje (tačnije, Kovačević je odlično intervenisao) Oumaru, nakon što ga je “zaradio” Merebašvili. Gruzijac, tako nije mogao (ili želeo) da preuzme odgovornost, a Kamerunac bolje da nije. Pre toga, u 23. minutu, sjajnu priliku za BSK, baš kao što je imao i Merebašvili, propustio je Krstić, nakon čijeg je šuta sa svega nekoliko metara, lopta otišla preko prečke.

U nastavku je usledila igra na jedan gol – Vojvodina je napadala, a BSK se branio. Sjajne prilike nisu iskoristili Ilić (prebacio gol sa svega pet metara u 57’) i Oumaru (pogodio prečku, “bombom” u 66’). Igrao se 86’, kada je gostima pokušaj da “Karađorđe” napuste neporaženi, “pao u vodu” – Oumaruov pas, Tumbasević je “pustio” kroz noge, a Vasiljević je, faulom sprečio Lazetića da šutira na gol. Katai preuzima odgovornost i donosi Vojvodini zasluženi trijumf. Iako se ponovo “bacio” na pravu stranu, Kovačević je bio prekratak, i time “omogućio” svom kolegi na drugoj strani terena, da pobedom proslavi “stotku” na golu “Stare dame”.

Maksimalan broj bodova iz prva dva prolećna kola, ostvarena su identičnim rezultatom. Ova utakmica pre treba da bude opomena, jer Vojvodinu već u subotu očekuje teško gostovanje u Ivanjici, pa potom u sredu i u Lučane, na prvi meč polufinala Kupa. Da bi na istima došli do onoga što svi želimo, pristup i realizacija moraju biti znatno iznad ovoga, što igrači pokazaše u duelu sa Borčanima. Za njih, ipak, beše i više nego dovoljno…

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...