Vesti / Crveno-bela planeta / Prvenac Sava Pavićevića u Izraelu!

Prvenac Sava Pavićevića u Izraelu!10.03.2011. 14:30

Autor: Mihailov(2)
Savo Pavićević, dok je nosio dres Energi Kotbusa
Savo Pavićević, dok je nosio dres Energi Kotbusa
E

ngleska Premijer Liga: Liverpul-Mančester Junajted 3:1

Veliki derbi dva najtrofejnija engleska tima završen je pobedom Liverpula, najviše zaslugom trostrukom strelca Dirka Kajta. Na terenu nije bilo srpskih reprezentativaca, Nemanja Vidić pauzirao je zbog isključenja u prošlom kolu protiv Čelzija, dok Milan Jovanović nije dobio poverenje Kenija Dalgliša.

Može se sa sigurnošću reći da je ovo bila najbolja predstava Liverpula od početka sezone. Sada se “Crveni“ nalaze u prilično boljoj situaciji i uz malo sreće mogli bi da se bore za mesto koje vodi u Ligu Šampiona.


Nemačka Bundesliga: Hamburger-Majnc 2:4

Domaći Hamburg sastao se sa najnepredvidljivijom ekipom Bundeslige-timom Majnca. Novi prvoligaš, naime, ima samo 1 nerešen ishod i pokazali su da mogu svakoga pobediti, ali isto tako i izgubiti od mnogo slabijih protivnika. Puleni Armina Feha nalazili su se u dobroj sitaciji sve do 61. minuta, kada je, nažalost, Gojko Kačar autogolom nagovestio veliki preokret gostiju. Rezultat je tada bio 2:2 i Majncu nije ništa preostalo no da dotuče demoralisanog rivala kojem je ponestalo snage za borbu do kraja.


“Cvajta”: Osnabruk- Grojter Furth 0:2

Golovima u prvom i pretposlednjem minutu susreta Grojter Furth došao je do važne pobede koja ih ostavlja u trci za plasman u elitno društvo. Danijel Aleksić presedeo je meč na klupi za rezerve.


Serija A: Juventus-Milan 0:1

“Brazilski“ Milan odneo je sva tri boda iz Torina i tako dokazao da je ove sezone najveći favorit za osvajanje “Skudeta”. Iako skoro pola tima iz “grada mode“ čine “karioke“, Juventusu je ove sedmice presudio jedan Italijan, ni manje ni više nego Đenaro Gatuzo! Pola u šali, pola u zbilji, trener Del Neri morao bi ozbiljno da se pozabavi zadnjom linijom svog tima, kada igrač kojem je ovo 11. gol u karijeri i prvi nakon pune dve godine rešava pitanje pobednika.

Miloš Krasić proveo je sve vreme na terenu, očigledno je da ne može da pronađe pravu formu, baš kao i njegova ekipa.


Španska Segunda: Huelva- Đirona 4:0

Bilo je pitanje vremena kada će Đirona konačno izgubiti takmičarski meč u 2011. godini i nekako se moglo naslutiti da će upravo u ovom susretu tim Ranka Despotovića “položiti oružje“. Ipak, niko nije mogao naslutiti da će poraz biti ovako ubedljiv, tako da Đironi preostaje da što pre zaboravi ovaj vikend i nastavi realnu borbu za ulazak u plej- of. Inače, Despot je zamenjen u 63. minutu pri rezultatu 2-0.


Francuska 2.Liga: Sedan-Nim 1:0

Miodrag Stošić zamenjen je u 45. minutu susreta iz taktičkih razloga. Inače, Nim se ovim porazom našao u opasnoj zoni, te ih čeka grčevita borba za opstanak.


Holandska 1.Liga: Groningen- Herakles 1:4

Dušan Tadić - 12.min 1-0


Nešto čudno se već sedmicama događa sa Groningenom, tri utakmice za redom izgubili su ubedljivo, a poslednji trijumf ostvarili su još pre pet kola kada su deklasirali Viljem II. Na ovom meču krenulo je kao iz bajke i za domaće i za našeg Tadića, koji je postigao, ispostaviće se, jedini gol za Groningen. Nakon toga viđen je totalni pad u igri tima trenera Huistre i usledila je goleada Heraklesa koji je na kraju odneo sasvim zaslužena 3 boda u svoj grad.


Turska 1.Liga: Bursaspor-Istanbul 1:1

Milan Stepanov nije bio u protokolu.


Švajcarska 1.Liga: Sion- St Galen 2:0

Dragan Mrđa - 90. min 2:0


Domaći Sion opravdao je ulogu favorita i rutinski savladao poslednjeplasirani tim prvenstva. Sem pobede, raduje činjenica da se ex-kapiten “Stare Dame“ ponovo upisao u listu strelaca, pogotkom u samom finišu meča. “Mrđonija“ ovaj gol penje na 5. mesto najboljih egzekutora švajcarske lige, ipak, prilićno daleko od vodećeg Aleksandra Fraja koji je 15 puta tresao mrežu protivnika.


Izraelska 1.Liga: Makabi Petak Tikva- Hapoel Aškelon 4:0

Darko Lovrić standardan u porazu Hapoela koji ih stavlja na pretposlednje mesto na tabeli.


Makabi Tel Aviv-Hapoel Akre 2:2

Pavićević - 33.min 1:0


Lepe vesti stižu iz Tel Aviva, nekadašnji bek Vojvodine Savo Pavićević postigao je debitantski pogodak u dresu Makabija. Domaćin je ovim golom došao u vođstvo, međutim Hapoel je zadovoljniji otišao na tuširanje “otkinuvši“ bod favoritu.


Ukrajinska 1.Liga: Dnjepar-Tavrija 2:2

Slobodan Marković odigrao je svih 90 minuta u remiju Tavrije protiv Dnjepra, ekipe koju trenutno vodi Huande Ramos.


Metalurg Donjeck- Dinamo Kijev 0:2

Poznato je da ćemo ubuduće imati dva predstavnika u Ukrajini, nakon prelaska Marija Đurovskog u Metalurg iz Donjecka. “Super Mario“ je već u prvom meču dobio šansu, ušavši u 82. minutu umesto Dimitrova.


Poljska 1.Liga: Arka- Leh Poznan 0:3

Od prvog minuta u redovima gostiju našao se Vojo Ubiparip, koji ipak, za 80. minuta provedenih na travnjaku, nije uspeo da se upiše u strelce. Iako je rezultat prilično visok, Leh je teškom mukom “probio bedem“ tvrdog domaćina, sva tri gola postigavši u poslednjih pet minuta utakmice.


Mađarska 1.Liga: Haladas- Kapošvar 2:0

Lorant Olah standardan u poraženoj ekipi, zaradio je i žuti karton u 17. minutu.


Grčka 2.Liga: Etnikos-Trikala 1:2

Slaven Stjepanović konačno je dobio pravu priliku, igrao je sve do 86. minuta, kada je zamenjen.


Albanska 1.Liga: Dinamo Tirana-Škumbini 4:1

Milovan Milović proveo svih 90 minuta na terenu.


Crnogorska 1.Liga: Mogren-Mladost 1:0

Batak sve vreme proveo na terenu u minimalnom trijumfu Budvana.


Zeta-Lovćen 2:0

Žarko Korać - 12.min 1:0


Kao što rezultat i govori, rutinska pobeda favorizovane Zete, uz gol napadača koji nije dobio pravu šansu u Voši, Žarka Koraća.


Rudar-Dečić 1:0

Francišković je zamenjen u 58. minutu pri rezultatu 0:0.


Milovan Rajevac vodiće reprezentaciju Katara u kvalifikacijama za Mondial u Brazilu 2014. godine. Njegov primarni zadatak biće da počne stvaranje čvrstog temelja, kako bi selekcija Katara pravu snagu pokazala upravo na Svetskom Prvenstvu koje će se odigrati na njihovom tlu

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...