Vesti / Utakmice / "Jagodinsko" za rođendan

"Jagodinsko" za rođendan04.03.2011. 16:48

Autor: Grof Žekula(6)
I sutra će sve
I sutra će sve "prštati"...
P

osle tačno 91 dan “pauze“, fudbaleri Vojvodine odigraće meč za bodove. Na tom poslednjem glasno viknusmo JAO, kada je novopečeni otac promašio kolosalnu priliku i mogućnost da u Novi Sad, iz prestonice, nakon što bismo u zaostatku od dva gola, dođemo sa sva tri boda. Elem – šta ćemo vikati sutra oko 15h, kada se završi meč prvog prolećnog, ukupno 16. kola, ostaje nam da vidimo.

Od 13h, četa Zorana Milinkovića istrčaće na teren u Jagodini (direktno na kanalu Arenasport i Radio Novom Sadu), i protiv istoimenog kluba probati da nam prikaže (ukoliko to, pre svega vremenske, prilike, u šta čisto sumnjamo, dozvole) šta to činiše na minulim pripremama. Zna se šta mi očekujemo i čemu se nadamo. Ono što jeste naša prednost u odnosu na jesen, jeste da smo, kao tim, šest meseci “stariji“.

Bilo bi isto tako lepo kada bi nam neko iz (zl)organicacije zvane FSS objasnio po čemu je to bolje igrati fudbal sutra, nego minule subote. Odavno znamo da ti ljudi nisu “čuvari i branioci“ interesa SVIH, već NEKOLICINE, a pošto oni odgovor (logičan i pametan) na navedeno pitanje ne bi imali, jer nisu kadri razmišljati ni sedam dana u napred, niti sagledati potrebne stvari (a za to tvrde da su “dovedeni“ i plaćeni), nama ostaje da se “povinujemo odluci“ i da od sutra počnemo da sakupljamo nove bodove i da se pripremamo za prvi meč polufinala Kupa, koji nam sleduje već 16. marta.

Zimska pauza nam prođe u odmeravanju snaga sa sledećim rivalima: pobeđeni su Radnik iz Bijeljine sa 3:0 (Mitošević, Bilbija 2 puta), Petrovac (Ilić, Stevanović) i Novi Pazar (Ilić 2 puta) sa po 2:0, odigrasmo dva meča 1:1 – protiv Mogrena (Jao) i kragujevačkog Radničkog (Tumbasević), te izgubismo od Grblja 1:0. Ispit na “generalci“ položismo, pobedivši najozbiljnijeg takmaca – Politehniku u Temišvaru, golom Gruzina Merebašvilija. Neke dogovorene mečeve ne odigrasmo zbog neozbiljnosti rivala, ili lošeg vremena (prati nas kao usud), ali i ovo bi trebalo da bude dovoljno za ono što nam predstoji.

U sastavu Vojvodine više biti neće Milovića (Dinamo Tirana), Đurovskog (Metalurg Donjeck) i Smiljanića (suspenzija, pa se nadamo i šut-karta), a samo sutra Vulićevića (kartoni). Povređen je Karan, koga očekuje povratak u takmičarsku formu, pa ni Dejan sutra sigurno neće pomoći drugovima. Po svemu što viđasmo na pripremama, gotovo možemo naslutiti koja će postava sutra imati priliku da “otvori“, nadamo se berićetno i trofejno, proleće.


Na konferenciji održanoj u SC “Vujadin Boškov“, medijima su se, kako to i dolikuje pred start, obratili Kapiten Željko Brkić i Šef struke Zoran Milinković.

Brkić je rekao da Vojvodina sutra “otvara“ prolećni deo u kome su joj očekivanja velika – i u prvenstvu, a još više u Kup takmičenju. “Nadam se pre svega dobrom terenu i optimalnim uslovima za igru, kako bi obe ekipe bile u stanju da “igraju fudbal“. Snagu tražimo u činjenici da smo duže na okupu, a cilj nam je jedan – da na svakoj utakmici pružimo maksimum. Tako će biti i u subotu, a znamo da su disciplina i koncentracija garant dobrog rezultata, iako smo svesni koliko je ekipa Jagodine neugodna. Kao kolektiv smo kvalitetniji, a to će sutra i presuditi“, završio je Kapiten Željko.

Milinković je dodao kako je tačno da je prvo kolo uvek neizvesno, ali da su i On i ekipa skoncentrisani na “posao“ koji treba da obave. “Znamo šta nas sutra očekuje i šta moramo da prikažemo i pružimo, kako bi u svim fudbalskim elementima nadvisili domaćina, koji je veoma ozbiljna ekipa. Izuzetno ih cenim, ali i potpuno verujem onima koji će sutra dobiti šansu. Vojvodina nije i nikada neće kalkulisati, gledamo samo sledećeg protivnika, idemo od utakmice do utakmice, a zahtevam samo jedno – da svi zajedno pružimo najviše što možemo, na svakoj od njih“, reče Milinković


Sa Jagodincima se dva puta na jesen namučismo (da preciziram, od ovog rivala još nismo ni poraženi) – na otvaranju sezone, beše 0:0, a nema sumnje da su tada, naši sutrašnji domaćini, bili bolji na “Karađorđu“ i da su s pravom žalili za celim plenom. Nakon toga, opet na našem bunjištu, uspesmo da u direktnom duelu izborimo plasman u novo polufinale Kupa, golom koji dadosmo u poslednjim trenucima (89. minut) regularnog dela. Takođe, minulo naše gostovanje u Jagodini (novembar 2009.), obeležili su takođe naši golovi u poslednjim trenucima utakmice (jedan u 89, a drugi u 93. minutu), kada dođosmo do boda, nakon što smo bili u zaostatku od 2:0.

Sutra nam je sve jedno kada će ONI (golovi) pasti. Tražimo da nam se ne ponove prethodne dve godine, kada su naši prvotimci, Klub za koji igraju, za rođendan “častili“ lošim izdanjem i rezultatom. Samo dan kasnije u odnosu na jagodinski duel, “Stara dama“ srpskog fudbala proslaviće svoj 97. rođendan. Nasuprot prošlogodišnje BLAMAŽE u Kragujevcu protiv Metalca (3:1 za domaćina), sada hoćemo trojku na našem (i slavljeničinom) kontu.

Zato – U JAGODINU PO POBEDU. Nikako drugačije!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...