Vesti / Utakmice / DVŠK Debrecin - Vojvodina 1:0 (1:0)

DVŠK Debrecin - Vojvodina 1:0 (1:0) 04.07.2009. 23:39

Autor: fkv.com(0)
Š

ampion Mađarske stigao je do vredne, ali ne i zaslužene pobede nad drugoplasiranom ekipom srpskog prvenstva. Danima pred meč, mađarska štampa je sa pribojavanjem najavljivala dolazak zahuktale Vojvodine, što je verovatno uticalo i na motivaciju domaćih igrača pred ovaj meč.

U borbenoj i za oko lepoj utakmici, ekipa Debrecina se pokazala spretnijom i stigla je do minimalne pobede od 1-0. Gol odluke postigao je, iz sumnjivog jedanaesterca, najbolji strelac domaćina Rudolf Đerđelji. Novosađanima ostaje da žale za brojnim propuštenim prilikama. Maksimović u dva navrata, Mrđa i Đurovski nisu imali dovoljno koncentracije da savladaju golmana domaćina Poleksića.

Opšti utisak je da Vojvodina danas nije razočarala i da je odigrala sasvim pristojan meč u odnosu na fazu priprema u kojoj se nalazi. Sa druge strane Debrecin je već uveliko u trenažnom procesu, jer njihove obaveze u Evro takmičenju počinju za desetak dana. Treba istaći i činjenicu da Vojvodina nije doputovala u najjačem sastavu, jer su izostali mladi reprezentativci Brkić i Tadić (nalaze se na produženom odmoru), kao i Kizito, Hucišvili i Ađuru (nisu dobili vize). U timu domaćina nije se pojavio Igor Bogdanović, dok je Lorant Olah zamenjen u toku drugog poluvremena.

DEBRECIN: Stadion u ulici Olah Geza, gledalaca 1.500, sudija Veizer (Mađarska), strelac: Rudolf u 34. minutu (iz penala).

DVŠK DEBRECIN: Poleksić, Bernat, Sič, Fodor, Leando, Cvitkovič, Olah, Rudolf. Igrali su još: Korhut, Rezeš, Vinicus, Silađi.

VOJVODINA: Ristić, Vulićević, Pavlović, Popović, Peković, Lovrić, Stjepanović, Aleksić, Mrđa, Đurovski, Maksimović. Igrali su još: Grozdanovski, Mitošević, Stevanović i Smiljanić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...