Vesti / Crveno-bela planeta / Lozničanin nastavlja da "teroriše" golmane Segunde!

Lozničanin nastavlja da "teroriše" golmane Segunde!24.02.2011. 07:32

Autor: Mihailov(5)
GRANDE DESPO
GRANDE DESPO
L

iga Evrope: Sparta Prag-Liverpul 0:0

U prvoj i, moglo bi se reći nezanimljivoj, utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, Liverpul je remizirao na gostovanju u Pragu. Milan Jovanović presedeo je meč na klupi. Revanš je na programu već danas na “Enfildu“, gde ”Redsi“ imaju realnu šansu da pobedom obezbede prolaz u sledeću rundu.

Inače, ovog vikenda na Ostrvu nije bilo premijerligaških okršaja, zbog FA kupa.


Bundesliga: Hamburg-Verder 4:0

Posle niza loše odigranih mečeva i velikih oscilacija, Hamburg je najzad odigrao uverljivih 90 minuta i deklasirao goste iz Bremena. Sve je počelo u 42. minutu, kada je Petrić doveo domaćina u vodstvo, da bi Gerero sredinom drugog dela sa dva gola nagovestio katastrofu Verdera. Tačku je stavio Ben Hatira tri minuta pred kraj na asistenciju Ze Roberta.

Gojko Kačar se vratio u tim posle odrađene suspenzije i pružio je prilično dobru partiju na mestu štopera. Ono što mi se ne sviđa u celoj priči jeste činjenica da već dugo nije dobio ofanzivniju ulogu i da će se teško izboriti za poziciju u A timu reprezentacije, jer svi dobro znamo da su mesta u zadnjoj liniji popunjena.


“Cvajta”: Ingolštad-Grojter 0:2

Grojter je izvojevao vrlu bitan trijumf u borbi za ulazak u elitu na gostovanju u Ingolštadu. Sada je situacija u vrhu prilično zanimljiva, tim Danijela Aleksića je na 5. poziciji i deli ih svega tri boda od čela tabele. Dani nije dobio šansu na ovom susretu.


Serija A: Leće-Juventus 2:0

Ne bih da sudim pre vremena, ali sve su prilike da Juventus ni sledeće sezone neće igrati Ligu Šampiona. Crno je krenulo po crno-bele već u 12. minutu, kada je Bufon isključen zbog igranja rukom van 16 metara. Usledila je izmena na poziciji golmana, a Miloš Krasić žrtvovan je napuštanjem terena već četvrtinom prvog poluvremena. Brojčano hendikepiranim momcima Del Nerija preostalo je samo da čekaju poslednji sudijski zvižduk, jer nisu imali velike izglede protiv nadahnutog domaćina kome ova tri boda život znače u borbi za opstanak.

Zaradio je isključenje i igrač Lećea-Vives u 70. minutu, ali tada je već sve bilo manje-više rešeno.


Španska Segunda: Đirona-Alkorkon 3:1

Ranko Despotović 16. Min (1-0), 75.min (3-0)


Polako se već navikavamo da centralna figura “Planete“ bude, kako ga navijači tamo nazivaju- “Grande Despo“. Ja dajem glas da naslovi ostanu monotoni, ako će Ranko i dalje pružati partije poput ove u petak. Brzonogi napadač doveo je Đironu u vodstvo već u 16. minutu proturivši golmanu gostiju loptu kroz noge. U međuvremenu, domaći su udvostručili prednost sa bele tačke, a Despot je još jednim golom 15 minuta pred kraj “dokusurio“ goste koji mogu biti i zadovoljni što nisu ubedljivije poraženi. Počasni pogodak Alkorkon postiže u 86. minutu i time je na semaforu ispisan i konačan rezultat ovog mini-derbije Segunde. Mačvaninu je ovo deseta-jubilarna egzekucija ove sezone koje ga postavlja na 10. mesto na listi strelaca.


Francuska 2.Liga: Angers-Nimes 2:0

Miodrag Stošić odigrao je svih 90 minuta u porazu Nima od domaćina koji je inspiraciju pronašao tek u poslednjih 15 minuta susreta.


Holandska 1.Liga: Groningen-Roda 1:4

Veliko iznenađenje dogodilo se u Groningenu, gde je Roda uspela da nadigra totalno nezainteresovanog domaćina upravo u trenutku kada je timu Dušana Tadića najviše trebala pobeda u borbi za vrh tabele. Trostruki strelac i igrač utakmice bio je danski napadač Junker.

Tadić se uklopio u sivilo tima, navikli smo na bolje partije potencijalnog reprezentativca Srbije.


Švajcarska 1.Liga: Bazel-Sion 1:0

Jedan gol je odlučio derbi švajcarske lige, Dragan Mrđa je odigrao za goste celu utakmicu, nažalost bez značajnijeg učinka.


Turska 1.Liga: Burspaspor-Gazijantepspor 1:4

Na svoju sreću, ali ne i sreću tima, Milan Stepanov nije bio akter blamaže aktuelnog i najverovatnije samo prošlosezonskog šampiona Turske.


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Hapoel Haifa 0:1

Još jedan u nizu neočekivanih rezultata timova za koje nastupaju “Vojvodinaši“. Favorizovani Makabi je na svom stadionu izgubio od Hapoela Haife minimalnim rezultatom. Savo Pavićević sve vreme proveo je na terenu.


Makabi Netanja-Hapeol Aškelon 3:0

Darko Lovrić standardan u teškom porazu gostiju koji ih stavlja u prilično neugodnu situaciju, samo dva tima nalaze se ispod Hapoela na prvenstvenoj tabeli.


Albanska 1.Liga: Laci-Dinamo Tirana 0:0

Milovan Milović je zauzeo mesto u poslednjoj liniji Dinama nakon kratkotrajnog odsustva.


Bitno je još napomenuti da je Milovan Rajevac raskinuo ugovor sa Al Ahlijem. Postoji više verzija razloga zbog kojeg je zvanično najbolji srpski trener napustio kormilo kluba iz Saudijske Arabije. Rajevac je istakao porodične probleme, dok opet mediji pišu da je pregovarao sa Fudbalskim Savezom Katara i da su ga čelnici Al Ahlija, saznavši za pregovore, naterali da raskine ugovor na svoju štetu. Pravu istinu saznaćemo ovih dana, bilo kako bilo, Milovan će morati da plati 300000 evra na račun bogatog kluba.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...