Vesti / Crveno-bela planeta / Mrđin gol vredi tri boda, Đurić ponovo na sceni!

Mrđin gol vredi tri boda, Đurić ponovo na sceni!15.02.2011. 18:18

Autor: Mihailov(4)
Mrđa - GOL!
Mrđa - GOL!
E

ngleska Premijer Liga: Liverpul-Vigan 1:1

Nakon brilijantnog izdanja iz Londona, Liverpul se vratio svojim navijačima da odradi jedan lakši trening protiv unapred otpisanog Vigana. Međutim, kako to u fudbalu najčešće i biva, situacije na papiru i na terenu nisu se poklopile, tako da bodovi iz derbija pomalo gube na značaju posle ovog kiksa domaćina. “Redsi“ su ove sezone najveći protivnici sami sebi i Keni Dalglš će morati još dosta da se pomuči kako bi spremio ekipu za ulazak u evropska takmičenja.

Milan Jovanović konačno je dobio šansu, u 73. minutu zamenio je Dirka Kujta. Kod Laneta se primetila velika želja da se nametne, da pokuša da odluči meč nekim dobrim potezom, ali mala minutaža uticala je da ne pokaže svoje najbolje fudbalsko umeće. Pomak je napravljen, ukazano je da se računa na njega i sada sledi ono najteže- ući u prvu postavu...Srećno Lane!


Nemačka Bundesliga: Volfsburg-Hamburg 0:1

Pred 30.000 gledalaca, na “Wolksvagen Areni”, Hamburg je izdejstvovao važnu gostujuću pobedu. Gojko Kačar je pod suspenzijom zbog crvenog kartona, tako da nije nastupio na ovom susretu.


Nemačka “Cvajta”: Grojter-Kotbus 3:1

U derbiju druge lige, Grojter je savladao Energiju iz Kotbusa bez pomoći Danijela Aleksića, koji je presedeo meč na klupi.


Serija A: Juventus-Inter 1:0

Poslednji meč 25. kola “Kalča” odigran je u Torinu, gde je na oduševljenje pristalica crno-belih, Matri u 30. minutu postigao gol i time postavio konačan rezultat ovog derbija. Miloš Krasić igrao je svih 90 minuta, ponovo ne u formi koja ga je krasila tokom jesenjeg dela prvenstva.

Italijanska Liga postaje sve zanimljivija, šampionat je ujednačeniji nego prethodnih godina i biće uživanje gledati borbu za “Skudeto”, kao i za ulazak u Ligu Šampiona.


Španska Segunda: Hueska-Đirona 0:1

Ranko Despotović sve vreme je proveo na terenu u pobedi gostiju u samom finišu meča pogotkom Kastra. Đirona od konkurenta za ispadanje dolazi na svega pet bodova od mesta koje vodi u kvalifikacije za ulazak u Primeru, upravo najviše zahvaljujući golgeterskoj inspirisanosti našeg bivšeg napadača. Sledeće nedelje na redu je Alkorkon, eventualna pobeda zaista otvara vrata ka vrhu tabele!


Francuska 2.Liga: Nim-Dižon 0:2

Miodrag Stošić standardan u domaćem porazu svog tima. Vlade Buača ponovo nije bilo ni na klupi.


Holandska 1.Liga: De Grafšap-Groningen 1:1

U šali rečeno, nisu morali fudbaleri Groningena “ispucati“ sve golove u prošlom kolu, već sačuvati nešto i za raspoloženi Grafšap. Bilo kako bilo, gosti nisu imali snage da dotuku domaćina nakon postignutog gola, što im se na kraju obilo o glavu. Dušan Tadić zamenjen je u 89. minutu, prekinut je niz njegovih sjajnih partija.


Breda-Herenven 0:2

Igor Đurić ponovo je proveo svih 90 minuta u odbrani Herenvena, ne dozvolivši napadačima Brede da priđu golmanu Elegardu. Konačno je bivši srpski reprezentativac dočekao svoje vreme u Holandiji. Čestitam mu u ime svih navijača Vojvodine na čeličnim živcima i velikoj upornosti koju je Đura pokazao! Ovaj momak je i u našem dresu ukazao najpre na svoje ljudske, a zatim i igračke sposobnosti i zato mi je naročito drago što već sada kreće period u kome ćemo sa ponosom pratiti fudbalska zbivanja u “narandžastoj“ državi!


Turska 1.Liga: Eskisehirspor-Bursaspor 1:1

Moram priznati da sam se pošteno namučio izgovarajući ime domaće ekipe, mada ne ni upola koliko Bursaspor u nedeljnoj utakmici. Ovaj bod udaljava tim Milana Stepanova od odbrane titule za dva boda, nakon trijumfa Trabzona u subotu. Stepi je inače odigrao ceo meč, zaradivši javnu opomenu pred sam kraj.


Švajcarska 1.Liga: Sion-Belincona 1:0

Dragan Mrđa-63. minut 1:0


Izgleda da je sav bes Dragana Mrđe, nakon nerealizovanih šansi iz reprezentativnog nastupa, osetila Belincona, kojoj je ex-kapiten Vojvodine presudio jednim udarcem. ”Mrđoni“ je kasnije zamenjen u 85. minutu, ostaje zapisano da je njegov potez bio vredan tri boda! U narednom kolu sledi pravi ispit za Sion, koji ide na megdan vodećem Bazelu.


Albanska 1.Liga: Dinamo Tirana-Kastrioti 0:0

Milovan Milović nije nastupio zbog prehlade, odnosno povišene temperature.


Australijska 1.Liga: Brizbejn-Gold Koust 4:0

Milan Šušak standardan u trijumfu vodećeg domaćina.


Izraelska 1.Liga: Hapoel Ramat Gan- Makabi Tel Aviv 0:3

Savo Pavićević proveo je sve vreme na travnjaku u pobedi Makabija nad “fenjerašem“ izraelskog šampionata.

Hapoel- Ironi 0:1

Darko Lovrić odigrao je ceo meč u domaćem porazu svog tima od ekipe Ironi.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...