Vesti / Crveno-bela planeta / Dušan Tadić-prvi asistent holandske lige!

Dušan Tadić-prvi asistent holandske lige!10.02.2011. 10:29

Autor: Mihailov(5)
Čekajući poziv selektora...
Čekajući poziv selektora...
E

ngleska Premijer Liga: Čelzi-Liverpul 0:1

Epicentar svih fudbalskih zbivanja nalazio se na "Stamford Bridžu“, gde se igrao derbi prvenstva između sve boljeg Čelzija i preporođenog Liverpula. Ovaj susret možda i ne bi bio toliko zanimljiv, da Fernando Tores nije tog dana bukvalno presvukao dres i zaigrao po prvi put u plavom. Javnost je bila prilično uzburkana, očekivalo se svašta od ove utakmice, međutim "El Ninjo“ ništa značajno nije napravio u svom debiju. Erupciju oduševljenja u kopu "Redsa“ prouzrokovao je Raul Meireleš golom sredinom nastavka na centaršut Kujta.

Milan Jovanović sedeo je na klupi, nije dobio šansu da zaigra. Liverpul se ovim trijumfom značajno penje na tabeli, dok Čelsi polako, ali sigurno, gubi korak za Mančester Junajtedom.

Inače, ovaj vikend ostaće upamćen po goleadama na engleskim stadionima, gde je na 10 mečeva viđen čak 41 pogodak!


Nemačka Bundesliga: Hamburg-St Pauli

Dugo iščekivani derbi Hamburga odložen je zbog loših vremenskih uslova.


Nemačka "Cvajta": FSV Frankfurt-Grojter 0:0

Danijel Aleksić konačno je dobio priliku da zaigra ušavši u 58. minutu susreta, međutim, nikakvu posebnu promenu nije doneo, meč je završen bez pobednika.


Serija A: Kaljari-Juventus 1:3

Crno-beli iz Torina konačno su odigrali jedan dobar meč pobedivši Kaljari golovima dvostrukog strelca Matrija koji je donedavno igrao upravo za tim sa Sardinije, kao i prvencem Luke Tonija. Miloš Krasić zamenjen je u 64. minutu, ponovo ne odigravši na svom jesenjem nivou.


Španska Segunda: Đirona-Gimnastik 2:1

Đirona ovim trijumfom nastavlja uspešan niz nepobedivosti u 2011. godini. Ranko Despotović nije se našao u protokolu za ovaj susret, najverovatnije zbog kartona.


Francuska 2.Liga: Grenobl-Nim 1:0

Miodrag Stošić odigrao je svih 90 minuta u veoma neprijatnom porazu Nima od poslednjeplasiranog Grenobla. Vlada Buač ponovo je sedeo na tribinama.


Holandska 1.Liga: Groningen- Viljem II-7:1

Tadić-84.minut-7:1


Ludnica sa "ostrva“ prenela se i u Groningen, gde je viđeno čak 8 golova. Polako prežaljeni Viljem delovao je kao da je došao samo da "odradi“ tih 90 minuta, pa je vec nakon prvog dela imao debeo zaostatak nakon pogodaka koje su postigli Grankvist, Stenman i Matavž, sva 3 na asistenciju našeg Dušana Tadića.

Tačku na savršeno izdanje domaćih stavio je upravo bivši igrač "Stare dame“ u 84. minutu, kada je loptu rutinski smestio glavom iza leđa cuvara mreže gostiju.

Postavlja se pitanje ima li iko iz Saveza televizijski kanal "Sportklub“?! Nemoguće je ne primetiti da se Tadić nalazi u životnoj formi i da je najbolji asistent holandske lige. Bilo kako bilo, nadamo se da će Duća nastaviti u istom ritmu i da će u budućnosti biti u prilici ponovo da zaigra u dresu "Orlova“!


Herenven-Nec 0:0

Još jedna odlična vest stiže iz "Zemlje lala“, Igor Đurić odigrao je svih 90 minuta ostavivši mrežu domaćina netaknutu. Nažalost, domaći takođe nisu uspeli da zaprete golmanu gostiju, pa je rezultat ostao "miroljubiv“.


Turska 1.Liga: Bursaspor-Sivaspor 2:1

Bursaspor ovom pobedom dolazi na deobu prvog mesta i skoro je sigurno da će se voditi velika borba do kraja šampionata između njih i Trabzona. Milan Stepanov standardan u dresu domaćina.


Švajcarska 1.Liga: Ksamaks-Sion 1:0

Dragan Mrđa nije bio u protokolu za ovaj susret. Moguće da je bivši kapiten Vojvodine pošteđen, jer ga u sredu očekuje duel u dresu reprezentacije protiv Izraela.


Albanska 1.Liga: Bylis Ballsh-Dinamo Tirana 3:1

Milovan Milović zamenjen je u 46. minutu pri minimalnom vodstvu domaće ekipe.


Australijska 1.Liga: North Queensland-Brisbane Roar 1:2

Milan Šušak igrao je sve vreme u taboru gostiju, dok Sepuja nije nastupio za poslednjeplasiran tim australijske lige.


Izraelska 1.Liga: Hapoel Acre-Hapoel Aškelon 1:0

Darko Lovrić odigrao je svih 90 minuta u porazu svoje ekipe protiv istoimenog domaćina.


Makabi Tel Aviv-Hapoel Tel Aviv 1:1

U gradskom derbiju izraelskog šampionata nije bilo pobednika, standardni Savo Pavićević zaradio je javnu opomenu početkom dvoboja.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...