Vesti / Crveno-bela planeta / Despot + Tadić = 4

Despot + Tadić = 401.02.2011. 09:39

Autor: Mihailov(5)
Duća se raduje sa svojim saigračima...
Duća se raduje sa svojim saigračima...
V

rlo radosne vesti stižu na adresu Novog Sada, Ranko Despotović i Dušan Tadić potrudili su se da nam ulepšaju ove hladne zimske dane odličnim izdanjima u svojim klubovima. Nekada su sjajno sarađivali u Vojvodini, danas isto tako dobro prezentuju svoj bivši tim. Gojko Kačar nije imao dan u Bundesligi, kao ni Miloš Krasić na “Čizmi“. Neki igrači još uvek čekaju pravu priliku, dok većina njih standardno brani boje svojih klubova.

Pohvale idu i na račun Dragana Mrđe i Voja Ubiparipa, koji na pripremnim utakmicama pokazuju da ćemo imati čime da se dičimo u ovoj rubrici i na proleće. Porodici se pridružuje i Đorđe Čotra koji je izborio ugovor u poljskoj Poloniji!


Premijer Liga: Liverpul-Fulam 1:0

U zaostaloj utakmici Premijer Lige, Liverpul je, kao domaćin, savladao ekipu Fulama autogolom iskusnog Džona Pejntsila, reprezentativca Gane. Nije bilo suđeno Roju Hodžsonu da odigra meč protiv svoje bivše “londonske ljubavi“, dobio je otkaz i ostavio “nasledstvo“ Kenu Dalglišu koji je malo promešao karte i ostavio Džo Kola na klupi. Ovaj potez mu se u krajnjem ishodu isplatio, međutim “Crveni“ ni u ovom susretu nisu delovali ubedljivo.

Milan Jovanović i dalje je van ekipe zbog bolesti, videćemo u narednim danima da li škotski stručnjak ozbiljno računa na Srbina. Bilo kako bilo, Lane ostaje u Liverpulu do daljnjeg i boriće se za mesto u timu.


Nemačka Bundesliga: Nirnberg-Hamburg 2:0

Nakon povrede koju je zadobio prethodne sedmice, Kačar se vratio na teren, nažalost, ne u najboljem svetlu. Naime, pobegao mu je jedan igrač Nirnberga, koga je Gojko, po sudijskom mišljenju nepropisno zaustavio. S obzirom da se napadač domaćih nalazio u gol prilici, arbitar je Novosađanina poslao pravo u svlačionicu. Po mom, reklo bi se možda i sa pravom, subjektivnom zaključku, kontakt nije postojao i igrač u crvenom dresu je lukavo i teatralno reagovao u ovoj situaciji. Sve se to zbilo u 69. minutu, kada je Nirnberg već imao minimalnu prednost, da bi je zatim i udvostručio, upravo nakon slobodnog udarca kome je prethodio pomenuti duel.



“Cvajta”: Alemanija-Grojter 2:2

Danijel Aleksić i dalje je van tima, najverovatnije zbog crvenog kartona koji je zaradio pre dve sedmice.


Serija A: Juventus-Udineze 1:2

Nastavljaju se oscilacije “Stare dame“ i potvrđuje činjenica da ovom timu nije dovoljan samo Miloš Krasić, već klub mora dovesti još kvalitetnih pojačanja ukoliko želi da se umeša u borbu za sam vrh. Čas fudbala na “Olimpijskom Stadionu“ održao je Udineze, tim koji ove sezone ”teroriše“ favorite i koji još uvek nije izgubio meč u 2011. godini. Iako je Juventus poveo, crno-beli iz Udina su brzo preokrenuli i odneli sva tri boda u svoj grad. Krasić je odigrao jednu od najlošijih partija od kada je došao u Italiju, očigledno oseća umor od “tereta“ koji je nosio cele polusezone.


Španska Segunda: Tenerife-Đirona 3:3

31.min-Despotović 0:1

41.min-Despotović 0:2


Spektakl i meč pun preokreta viđen je na Tenerifama, gde je domaći tim “iščupao“ bod uprkos vođstvu Đirone sa dva gola razlike. Dvostruki strelac za goste bio je Ranko Despotović koji je sada, sa 8 postignutih golova najbolji strelac ekipe. Prosto je neverovatno kako je Tenerife došao do poravnanja, imajući u vidu da su ostali i sa igračem manje početkom nastavka. Ostaje veliki žal za Đironu što nije sačuvala prednost, jer su imali izuzetnu priliku da se priključe vodećim timovima Segunde. Ono što raduje jeste forma Despota, čije partije neće promaći većim klubovima. Kruna karijere Lozničanina bio bi ugovor sa nekim timom iz Premere i svi mi “držimo palčeve“ da do toga i dođe!








Francuska 2.Liga: Nim-Bulonj 0:1

Miodrag Stošić odigrao je 70. minuta u porazu Nima od donedavnog prvoligaša Bulonja. Vladimir Buač nije se našao u protokolu za ovaj susret.


Holandska 1.Liga: Herenven-Groningen 1:4

56.min-Tadić 0:3

90.min-Tadić 1:4


Igrač ove utakmice bez ikakve dileme bio je Dušan Tadić, iako je zvanično ovo priznanje dobio njegov saigrač Matavž. Tadić je najpre asistencijom, a zatim i sa dva pogotka prosto “ponizio“ domaćina kome je preostalo ništa no da posmatra ”rapsodiju“ gostiju. Ovo mu je treći gol u prvenstvu i još jedna u nizu asistencija koje ga stavljaju u trku za najboljeg u toj kategoriji holandskog šampionata. Igor Đurić sedeo je na klupi domaćih, nažalost, nije dobio šansu da istrči na travu.








Turska 1.Liga: Bursaspor-Galatasaraj 2:0

Milan Stepanov odigrao je svih 90 minuta i zaradio javnu opomenu u derbiju turskog prvenstva gde je Bursaspor uspeo da savlada Galatasaraj, ekipu koja ove godine ne uspeva da nadje najbolju formu. Ovim trijumfom domaćin ostaje u trci za titulu, imajući u vidu da je vodeći Trabzon poražen od Fenerbahčea.


Albanska 1.Liga: Elbasani-Dinamo Tirana 1:3

Uspešan debi u dresu Dinama imao je Milovan Milović odigravši celu utakmicu u pobedi svog tima protiv “fenjeraša“ iz Elbasana.


Australijska 1.Liga: Brizbejn-Melburn 2:1

Milan Šušak standardan u trijumfu domaćina koji samouvereno “grabi“ ka tituli.


Izraelska 1.Liga: Bnei Jehuda-Hapoel Aškelon 2:0

Darko Lovrić ovim porazom dolazi u neprijatnu situaciju, Hapoelu ostaje teška borba za opstanak u nastavku šampionata.


Hapoel Petah Tikva-Makabi Tel Aviv 0:1

Minimalnom pobedom Makabi nastavlja da prati vodeće timove. Savo Pavićević je svih 90 minuta proveo na terenu.


Grčka 2.Liga: Trikala-Trazivulos 1:0

Slaven Stjepanović ušao je u igru u 80. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...