Vesti / Crveno-bela planeta / Krenuli Duća i Stepi

Krenuli Duća i Stepi26.01.2011. 08:22

Autor: Mihailov(4)
Ostao da leži na travi...
Ostao da leži na travi...
I

demo dalje, ovog vikenda lopta je počela da se kotrlja i u Turskoj i Holandiji. Naši ex-fudbaleri nisu uspeli da pronađu put do protivničke mreže, nadamo se da će biti više materijala za pisanje kada krenu i ostala prvenstva širom Evrope. Valja napomenuti da će “Crveno-bela Planeta” biti osvežena sa još par novih imena poput Milovića, Kahrimana, Ubiparipa...koji su ove zime pronašli nove angažmane.


Engleska Premijer Liga: Vulverhempton-Liverpul 0:3

Ekipa Liverpula doživela je pravu "renesansu“ visokom pobedom protiv neugodnog Volvesa. Ovo je ujedno bio i revanš za nedavni trijumf "Vukova“, kada su odneli ceo plen sa "Enfilda“. Lane Jovanović nije se našao ni na klupi za rezerve i njegov status i dalje nije poznat. Srpski internacionalac je izjavio da ove zime neće menjati boje kluba, međutim, s obzirom na trenutnu minutažu, nijedan scenario nije isključen. Ostaje mu da pokuša da se nametne novom treneru Dalglišu, pod čijim vodstvom je do sada sveukupno odigrao "mršavih“ 90 minuta.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Ajntrajht 1:0

Gojko Kačar ponovo je počeo utakmicu u startnih 11, ali je igru morao da napusti već u 35. minutu nakon vazdušnog sudara sa protivničkim igračem gde je "zaradio“ veliku posekotinu. Zaista šteta za našeg fudbalera, maleri ga već duže vreme prate. Povreda ne bi trebalo da je ozbiljnije prirode i očekujemo Gojka na terenu već narednih dana. Do tada, želimo mu brz oporavak!

Zanimljivo da je u taboru gostiju ceo meč odigrao još jedan bivši igrač novosadske "Stare Dame“ - Nikola Petković.


"Cvajta": Grojter-Union Berlin 1:0

Danijel Aleksić nije učestvovao u pobedi domaćina protiv ekipe iz prestonice Nemačke.


Serija A: Sampdoria-Juventus 0:0

Na stadionu "Luiđi Feraris“ Juventus trenera Del Nerija odigrao je miroljubivih 0:0 protiv domaće Sampdorije, koju je takodje pomenuti stručnjak vodio prethodne sezone vrlo uspešno. Miloš Krasić igrao je do 56. minuta, kada ga je zamenio Alesandro Del Piero. Juve novi ispit ima već u četvrtak Kupu, protiv Rome, koja polako podiže nivo igre i ulazi u prepoznatljivu formu.


Španska Segunda: Kordoba-Đirona 1:1

Ova utakmica je peta u nizu u kojoj Đirona uspeva da ostane neporažena, što je dovodi do 11. pozicije i samo 5 bodova do mesta koje vodi u plej-of. Ranko Despotović ovoga puta nije postigao gol, ali je odigrao ceo susret na visokom nivou.


Holandska 1.Liga: Groningen-Tvente 1:2

Dočekasmo nastavak šampionata posle zimske pauze i u "Zemlji Lala“. Groningen i Dušan Tadić nisu na najbolji način otvorili polusezonu, sva 3 boda odneo je Tvente uprkos početnom vodstvu domaćina. Sledećeg vikenda priliku za iskupljenje Groningen će imati protiv Herenvena.


Turska 1.Liga: Koniaspor-Bursaspor 0:0

Milan Stepanov nije dobio šansu u remiju Burse protiv bivšeg kluba Damira Kahrimana.


Izraelska 1.Liga-Makabi Tel Aviv-Ashdod 4:1

Savo Pavićević nije se našao u protokolu za ovaj susret.


Hapoel Aškelon-Hapoel Haifa 0:0

U okršaju dva istoimena kluba nije bilo pobednika. Darko Lovrić komandovao je odbranom domaćih svih 90 minuta.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...