Vesti / Crveno-bela planeta / Za Despotovića nema zime!

Za Despotovića nema zime!17.01.2011. 18:37

Autor: Mihailov(6)
Rešeta mreže  u Španiji
Rešeta mreže u Španiji
P

osle tronedeljne pauze vraćamo se na fudbalske terene širom sveta. Dok u našoj zemlji tek počinju prozivke, u Engleskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji i Izraelu prvenstvo uveliko traje, tako da imamo čime da se bavimo do početka Superlige krajem februara!



Engleska Premijer Liga: Liverpul-Everton 2:2

Nažalost, ovogodišnju “Planetu“ otvaramo lošim vestima iz Velike Britanije. Milan Lane Jovanović je odigrao svega 90 minuta od mogućih 540, koliko je Liverpul igrao od našeg poslednjeg druženja. Bio je to meč protiv Blekpula, koji su “Redsi“, sada već po navici- izgubili. Roj Hodžson je dobio otkaz, ali rezultatske promene nisu nastupile uprkos dolasku Kenija Dalgliša, legende kluba. Poslednji gradski derbi pokazao je da ni Lane nema čemu da se nada. Srpski reprezentativac nije se našao ni na klupi za rezerve i sada se već uveliko špekuliše o njegovom odlasku sa ”Enfilda“. Zainteresovani su Đenova, par bundesligaša i turski Trabzon. Naredni dani daće odgovor na sva pitanja, možda Jovanović zaigra već u narednom kolu, kada Liverpul gostuje Vulverhemptonu.


Bundesliga: Šalke-Hamburg 0:1

Koliko puta smo svi mi, navijači Vojvodine, diskutovali na temu: “Koja je prirodna pozicija Gojka Kačara“? Ko je gledao ovaj meč mogao bi se u velike pare opkladiti da je odgovor pozicija štopera! I onda malo “vratimo film“ unazad, i setimo se het-trika nasred stadiona JNA, pa zatim 4 gola protiv Mađara u dresu mlade reprezentacije...

Kada se sve sabere, utisak je da se na ovo pitanje ni ne može sa sigurnošću odgovoriti. Kada bismo se zapitali: “Ko je najveći univerzalac koji je igrao u Vojvodini u prethodnih 20 godina, siguran sam da bi 99% ljudi reklo - Gojko Kačar!

Armin Veh je očigledno spoznao svestranost našeg fudbalera i postavio ga u zadnju liniju. Potez se zaista ispostavio kao odličan i Kačar je odigrao sigurno najboljih 90 minuta u dresu Hamburga. Ubitačni napad domaćina “uštopovan“ je na najbolji mogući način i ova partija sasvim sigurno vraća Gojka u startnu postavu HSV-a. Imao je i šansu da postigne pogodak, ali je njegov šut glavom skinut sa gol linije.

Sledeći ispit Hamburg će imati već u petak, kada u grad stiže Ajntraht.


“Cvajta”: Karslrue-Grojter 1:1

Danijel Aleksić počeo je utakmicu u prvih 11 i, na kraju, direktno uticao na konačni ishod meča zaradivši crveni karton u 74. minutu. Čista glupost mladog Veterničanina, nakon sudijskog zvižduka ispucao je loptu zaradivši javnu opomenu, da bi se zatim uputio u raspravu sa arbitrom koji ga je poslao u svlačionicu. Posle samo tri minuta, Karlsrue došao je do izjednačenja, nakon početnog vođstva gostiju.


Serija A: Juventus-Bari 2:1

Kod Krasića ništa novo, sve 4 utakmice od Nove Godine odigrao je standardno, ističe se njegov pogodak protiv Katanije u prošlom kolu. Juve igra toplo-hladno, na startu su doživeli 2 teška poraza (Parma, Napoli), oporavak je usledio protiv pomenutih Sicilijanaca i Barija. U međuvremenu, povredio se Kvaljarela, tako da je stigla zamena u liku Luke Tonija.

Ništa još uvek nije izgubljeno, vodeći Milan beži “svega“ 6 bodova i prethodna prvenstva su pokazala da je na Apeninima do kraja neizvesno.


Napoli-Fiorentina 0:0

Vlada Avramov nije bio ni na klupi, nakon grešaka u Kupu protiv Parme zamenio ga je Artur Boruc.


Španska Segunda: Đirona-Numansija 2:0

29 min-Ranko Despotović-1:0


Na Pirinejskom poluostrvu očigledno nema zime za bivšeg najboljeg strelca srpske Superlige!

Ranko je u prethodna 4 meča tri puta zatresao mrežu protivničke ekipe i time došao do cifre od 6 golova u prvenstvu. Deli mesto najboljeg strelca Đirone sa još 2 fudbalera, i ono što je najbitnije, konačno dobija pravu šansu u klubu. Isplatilo se to obema stranama, tako da ni plej-of za ulazak u elitu sada nije daleko.


Izraelska 1.Liga: Bnei Sakhnin-Makabi Tel Aviv 1:3

Savo Pavićević igrao celu utakmicu za goste koji su uspeli sa gostovanja da odnesu “ceo plen“.


Hapoel Ramat Gan-Hapoel Aškelon 0:4

Darko Lovrić u potpunosti se oporavio od povrede i učestvovao u velikom trijumfu svoje ekipe protiv “fenjeraša“ iz Ramat Gana.


Australijska 1.Liga: Central Coast Mariners-Brisbane Roar 3:3

S obzirom da je sirom Evrope zimska pauza, bio bi red da “Planetu“ malo osvežimo sa nekim novim imenom. Reč je o nekadašnjem prvotimcu Vojvodine, Milanu Šušaku, koji nije ostavio dublji trag u našem klubu, ali mu vrlo dobro ide sa ekipom Brizbejna sa kojom se nalazi na 1. poziciji šampionata. Kao u inat, baš na ovom susretu Milan je dobio crveni karton i pauziraće najmanje sledeći meč. (Hvala Ssnigd na korisnoj informaciji!)

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...