Vesti / Aktuelno / Izabran Tim decenije

Izabran Tim decenije16.01.2011. 12:15

Autor: Nboya(39)
Tim decenije
Tim decenije
V

ojvodinaši su rekli svoje. Početak nove dekade je najbolji trenutak za rekapitulaciju i odgovor na pitanje ko su igrači po kojima ćemo pamtiti minulu deceniju. Želju da na jednom mestu okupimo Laneta, Krasu, Gojka, Ranka, Ser Todu i ostale, pokušali smo da realizujemo na ovaj način. Akciji izbora Tima decenije odazvalo se 830 poštovalaca ponosa Novog Sada, vodeći računa ne samo o fudbalskim, već i o ljudskim kvalitetima igrača koji su nosili crveno-beli dres. U prirodi čoveka je da radije pamti lepe trenutke i uspehe i zato ne čudi što se među najboljima našlo više igrača iz druge, rezultatski uspešnije, polovine decenije. Da krenemo redom.

Za mesto među stativama je od samog početka bilo sve poznato. Aktuelni kapiten i reprezentativac, Željko Brkić ostavio je daleko iza sebe Sašu Todića, čoveka koji je sigurnim odbranama sačuvao Vojvodinu u društvu najboljih u prvoj polovini dekade. Privrženost Vojvodini i sigurnost na golu doneli su mu 525 glasova i mesto u najboljih jedanaest.

Odbranu predvodi nekadašnji kapiten i mladi reprezentativac, Milan Stepanov sa osvojenih 614 glasova što mu je donelo ubedljivo prvo mesto. Drugo i treće mesto pripalo je Miroslavu Vulićeviću i dvostrukom pobedniku izbora za Igrača sezone, Josephu Kizitu. Mesto među najboljima našao je još jedan bivši kapiten, Nino Pekarić. Od prvog dana glasanja bilo je jasno da će zadnju liniju Tima decenije činiti ova četvorka.

U pokušajima da ugroze Pekarićevo mesto u timu, smenjivali su se dvojica igrača. Dobre igre u povratničkoj sezoni donele su peto mesto Ljubiši Dunđerskom, ispred predstavnika nove generacije Vošinih defanzivaca i najbolje odbrane Superlige, Danijela Mojsova.

Za tri pozicije na sredini terena nije bilo nikakve dileme. Više od devedeset posto Vojvodinaša vidi Gojka Kačara u najboljem timu. Sa 761 glasom on je najbolji u ovom glasanju. Samo petnaest glasova manje osvojio je trenutno najbolji srpski fudbaler, Miloš Krasić. Daleko iza najboljeg dvojca ali i daleko ispred svojih pratilaca, našao se doskorašnja uzdanica crveno-belih i dete Vojvodine, Dušan Tadić.

Najuzbudljivija je bila bitka za četvrto mesto u veznom redu. Dejan Govedarica nije izdržao trku do kraja i mesto u postavi prepustio je kreatoru igre finaliste Kupa iz dvehiljade sedme godine, Milanu Davidovu. Dvojica pobednika izbora za Igrača sezone, Medojević i Francišković, ipak nisu uspeli da se ozbiljnije umešaju u trku za četvrto mesto. Podelili su pozicije od šestog do osmog mesta sa Gruzijcem Merebashvilijem.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u izboru za najbolje napadače. Očekivano, mesto prvog napadača pripalo je Milanu Jovanoviću. Za drugo mesto u špicu ravnopravno su konkurisala dva najbolja strelca lige, Dragan Mrđa i Ranko Despotović. Posle nekoliko preokreta, do mesta u timu je na kraju došao prošlosezonski kapiten, Dragan Mrđa.

Postava Brkić, Vulićević, Stepanov, Pekarić, Kizito, Krasić, Kačar, Davidov, Tadić, Jovanović, Mrđa ulazi u istoriju kluba kao najbolja na početku novog veka. Ostaje žal što tu postavu nismo videli zajedno na terenu, nesumnjivo da bi njen domet bio visok.


Konačni rezultati:

Golmani:

1. Željko Brkić - 525 glasova
2. Saša Todić - 183
3. Vlada Avramov - 122

Odbrana:

1. Milan Stepanov - 614 glasova
2. Joseph Kizito - 404
3. Miroslav Vulićević - 401
4. Nino Pekarić - 344
5. Ljubiša Dunđerski - 296
6. Danijel Mojsov - 262
7. Jovan Tanasijević - 231
8. Igor Đurić - 222
9. Radoslav Batak - 201
10. Bojan Neziri - 189
11. Miodrag Stošić - 156

Sredina:

1. Gojko Kačar - 761 glas
2. Miloš Krasić - 746
3. Dušan Tadić - 411
4. Milan Davidov - 354
5. Dejan Govedarica - 323
6. Ivica Francišković - 170
7. Slobodan Medojević - 168
8. Giorgi Merebashvili - 160
9. Janko Tumbasević - 86
9. Aleksandar Popović - 86
11. Veseljko Trivunović - 48

Napad:

1. Milan Jovanović - 518 glasova
2. Dragan Mrđa - 399
3. Ranko Despotović - 375
4. Milan Belić - 207
5. Danijel Aleksić - 88
6. Vladimir Buač - 70

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...