Vesti / Aktuelno / Počele pripreme, Danac stigao!

Počele pripreme, Danac stigao!10.01.2011. 18:41

Autor: Grof Žekula(6)
Pedersen bi mogao biti novo veliko pojačanje...
Pedersen bi mogao biti novo veliko pojačanje...
F

udbaleri Vojvodine su danas, 10. januara, započeli pripreme za prolećni deo sezone. Prvi deo istih biće održan u Veterniku, pa potom sledi put u inostranstvo (još nije tačno odlučeno koja destinacija je u pitanju, pominju se Turska i Kipar, pa čak i Crna Gora i Hrvatska, a tek kad otputujemo, znaćemo i imena protivnika na zimskim pripremama), gde će se, u toplijim krajevima, krajem januara i početkom februara, brusiti forma pred ono što crveno-bele momke čeka – borba u Prvenstvu i Kupu Srbije.

Zna se da ćemo ukupno, do početka šampionata, odigrati deset pripremnih utakmica – i to dve pre puta u inostranstvo (obe u Veterniku: 22. januara protiv somborskog Radničkog i 26. januara protiv Donjeg Srema), potom ćemo imati pet rivala u inostranstvu, i tri nakon što se vratimo u Srbiju.

Takođe, počeo je i prelazni rok za fudbalere, a do sad je izvesno da je jedino Milovan Milović napustio redove Novosađana (otišao na šestomesečnu pozajmicu u Dinamo iz Tirane), kao i da je Goran Smiljanić suspendovan na pola godine (imamo pravo žalbe na tu kaznu, koju ćemo iskoristiti, pa još ostaje da sačekamo sa konačnom dužinom trajanja njegove suspenzije) te ga neće biti u timu do kraja šampionata. Imena još nekoliko prvotimaca “provlače“ se po stranicama štampe, uz nagađanje da će promeniti sredinu (neki za stalno, čemu je trenutno najbliži Mario Đurovski, a neki privremeno na pozajmicu), ali ćemo sačekati da vidimo da li će se to stvarno i dogoditi. Od odlazaka, zavisiće i dolasci u Klub, tj. jasan je stav odgovornih da nema potrebe za gomilanjem igračkog kadra.

Ono što je zanimljivo je da će u narednih desetak dana sa ekipom trenirati dva igrača na proveri – Danac Martin Pedersen, koji igra na poziciji levog beka i koji je prosto oduševljen Novim Sadom, SC u Veterniku i FK Vojvodinom, kao i dosadašnji član FK Palić, mladi Mladen Zeljković, koji igra na poziciji desnog beka. Bivši mladi reprezentativac Danske (član iste na EP 2006. u Portugalu) i fudbaler Alborga, Vejlea i Valura, pokušaće da opravda očekivanja i uskoro i postane član našeg Kluba, te prvi Danac koji će poneti "naš" crveno-beli dres.

Današnjoj prozivci se nisu odazvali Ađuru i Oumaru (opravdano kasne sa odmora) i oni će se ekipi priključiti u narednim danima, a oni koji jesu bili danas na prvom ovogodišnjem okupljanju su sledeći igrači (Slobodan Novaković i Đorđe Šušnjar su vraćeni sa pozajmica, a najbliži da ode na istu je golman Drinić, koji će, kako sada stvari stoje, narednu polusezonu braniti za Donji Srem):

Golmani: Brkić, Kesić, Drinić, Pajović
Odbrana: Vulićević, Smiljanić, Pavlović, Nestorović, Karan, Mojsov, Trajković, M. Novaković, Pedersen, Zeljković, Zogović
Sredina: S. Novaković, Medojević, Mitošević, Tumbasević, Merebašvili, Đurovski, Katai, Stevanović, Lazetić
Napad: Ilić, Bilbija, Mudrinski, Jao, Šušnjar

Januar, vrlo zanimljiv, je pred nama, a ostaje nam da poželimo svima koji će na proleće obući nama najdraži dres, da se što bolje pripreme za napore koji ih očekuju, te da ih povrede zaobiđu.

Ono što oni moraju učiniti do leta, kada će oba domaća takmičenja biti okončana, zna se. U Novi Sad konačno sa sobom iz Beograda “dovući“ pehar namenjen pobedniku Kupa, a u Prvenstvu borbom i željom, lepršavom i efikasnom igrom, “dovući“ što više navijača, kako na naš “Karađorđe“, tako i na svaki stadion na kome “Stara dama“ bude gostovala, uz zadatak da probamo da ostanemo, kada se prvoligaška zavesa bude spustila, samo sa jednim porazom na kontu!

Tako ćemo izboriti učešće u Evro-takmičenju, a njega u junu i julu (pa i docnije, zašto da ne?) želimo da gledamo samo na jednom mestu – onom istom koje je dom ponosa Novog Sada još od 1924. godine. U Beograd putujemo (masovno, naravno) samo na finale Kupa (i pre toga na sve prvoligaške oglede), ali ne i na evro-utakmice.

Jasno je da svako od nas (navijači i simpatizeri, igrači, Uprava) ima svoj “Prolećni zadatak“ ove 2011.-e godine. Da vidimo ko je kadar da svoj ispuni (i kako)? Ako svi učinimo to – eto nama prave FK Vojvodine!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...