Vesti / Aktuelno / Tobdžija iz Salajke

Tobdžija iz Salajke21.12.2010. 22:58

Autor: fkvojvodina.com(5)
Toza Veselinović i autor knjige Jova Vukanović
Toza Veselinović i autor knjige Jova Vukanović
N

a današnji dan u SC "Vujadin Boškov" i u prostorijama MZ " Salajka" promovisana je knjiga autora Jove Vukanovića koja govori o životnom putu najboljeg napadača koji je ikada obukao dres "Stare Dame" - Todoru Tozi Veselinoviću.

Navijači Vojvodine imali su zaista prelepo veče u MZ "Salajka". Toza je još jednom pokazao da nije zaboravio na njegove korene i fudbalske početke, odvojivši jedan deo dragocenog vremena za druženje sa najvernijim pristalicama Vojvodine i njegovim Salajčanima.

Na samom početku ceremonije Toza je kao pravi domaćin prišao svakom posetiocu, poklonivši mu jedan deo pažnje i poštovanja. Vrhunski profesionalac i džentlmen i u osamdesetoj godini, svojom pojavom odaje utisak atlete koja bi još uvek bila spremna da bar jedno poluvreme odigra na vrhunskom nivou.

Opšti zaključak prisutnih je bio da Toza Veselinović još uvek može da privuče ogromnu pažnju Novosađana. Može se slobodno reći da se večeras okupilo više sveta nego na nekim prvenstvenim mečevima Super lige. Veče je bilo nabijeno emocijama, lepim sećanjima i ogromno nostalgijom za vremenima kada su fudbalskim terenim širom Evrope harali Veselinović, Boškov, Rajkov i Krstići.

Na našem forumu možete pogledati snimak obraćanja Todora Veselinovića prisutnim gostima na promociji knjige.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...