Vesti / Fragmenti prošlosti / Na današnji dan

Na današnji dan18.12.2010. 23:33

Autor: www.fkvojvodina.com(1)
Dnevnik od 20. XII 1965. godine
Dnevnik od 20. XII 1965. godine
P

etnaesto kolo, 19. decembar 1965.
Novi Sad, stadion Vojvodine
Sudija: Zečević (Beograd)
Gledalaca: 10.000
Strelci: 0:1 Zagorc (29), 1:1 Takač (80)

VOJVODINA 1 : 1 OLIMPIJA

Vojvodina - Pantelić, Radović, Vučinić, Sekereš (Aleksić), Brzić, Nikolić, Takač, Savić, Pavlić, Trivić i Pušibrk.

U Beogradu je ofsajd dosuđen, u Novom Sadu poslednjeg dana jesenje polusezone nije. Protesti Novosađana nisu pomagali, sudija Zečević je u 29. minutu pokazao da će lopta poći s centra.

I u gledalištu je bila povika zbog takve odluke, ali su je navijači brzo zaboravili i počeli da bodre svoje ljubimce, ne bi li im pomogli da što pre izjednače.

A sporni trenutak je usledio posle prodora desnog krila Frančeskina. Kada je primio loptu, fudbaleri Vojvodine su reklamirali da se radi o nedozvoljenoj poziciji napadača Ljubljančana. Igra ipak nije prekinuta, vec je Frančeskin šutirao, Pantelić nije imao drugog izbora nego da loptu odbije, a onda je pritrčao Zagorc i mreža se zanjihala.

Do ove utakmice gosti nisu znali za remi. Isto toliko puta su pobedili koliko su i izgubili, i važili su kao ekipa koja nije naročito vična igri u odbrani. Samo su Trešnjevka i Zagreb primili više golova, 29 i 26, dok su Ljubljančani kapitulirali 25 puta i pretpostavljalo se da ce crveno-beli za kratko vreme uspeti da anuliraju vođstvo gostiju.

Ali, fudbaleri domaćina iscrpljeni od utakmice sa Crvenom zvezdom, nisu uspeli da nametnu žestok tempo, toliko karakterističan za njihovu igru, već su dugo i sporo kombinovali, što je odgovaralo zgusnutoj odbrani Olimpije.

Prilika je, istina, bilo, a najveća drama pred golom Žabjeka odigrala se ubrzo nakon pogotka Zagorca.

Nekolicina fudbalera Vojvodine pokušavala je da pronađe put lopti u mrežu iz golmanskog prostora, ali je ona svaki put pogađala nekoga od gostujućih igrača.

Kako je vreme odmicalo, napadi crveno-belih su bili sve brojniji i Radović, a posebno Nikolić se više nisu ni vraćali na polovinu terena koja pripada Vojvodini. Pantelić je bio potpuno besposlen.

Upornost, čak do tvrdoglavosti, rezultirala je remijem. Radović se našao na Takačevom mestu, probio se po desnoj strani i dobacio loptu pred gol, gde se našao Takač i Novosađani su se konačno poradovali.

"Ovaj tim može da ne igra dobro, kao što je danas bilo. Međutim, ne može a da se ne bori. I to se danas jasno videlo. Nije bio naš dan, ali su igrači bili istrajni. To je jedna od bitnih karakteristika i velikih vrednosti Vojvodine" - rekao je Stanković.

Kapiten Nikolić pridodao je ovom sudu još jedan, smatrajući ga bitnim za razumevanje jesenjeg uspeha njegove ekipe:

"Mnogo dugujemo Boškovu i Stankoviću, zahvaljujući njima smo ove godine radili neuporedivo više nego tokom ranijih sezona, a veoma važno je i što su nas odvikli od toga da suparnike delimo na velike i male. Vojvodina je u svaki okršaj ulazila ne štedeći se i koristila je svaku šansu. I u tome je tajna našeg rezultata".

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...