Vesti / Crveno-bela planeta / Bravissimo Miloše!

Bravissimo Miloše!14.12.2010. 16:36

Autor: Mihailov(3)
Glavna
Glavna "tema" na Apeninima - naš Miloš Krasić!
E

ngleska Premijer Liga: Njukasl-Liverpul 3:1

Na stadionu “Sent Džejms Park“ odigran je jedan od tri derbija ovog vikenda na Ostrvu, a uspešniji su bili crno-beli iz Njukasla. Ovaj meč pratila je velika rezultatska neizvesnost, domaći su osigurali tri boda u poslednjih 10 minuta susreta. Milan Jovanović ušao je sa klupe u 85. minutu, ali nije uspeo da pomogne Liverpulu da izbegne još jedan gostujući poraz. U sledećem kolu, tim Roja Hodžsona ugostiće londonski Fulam, iskusnom treneru ovo će biti prvi duel protiv svog nekadašnjeg kluba.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Leverkuzen 2:4

Gojko Kačar i dalje je van terena zbog očigledno teže povrede koju je zadobio još pre mesec dana. Njegov Hamburg odigrao je vrlo lošu utakmicu protiv raspucanog Leverkuzena, meč su obeležila i dva autogola, po jedan na obe strane.


Nemačka “Cvajta”: Grojter-Oberhauzen 0:0

Najnepopularnijim rezultatom završen je susret koji je samo naizgled imao miroljubiv karakter. Naime, u Furtu je viđeno čak 9 žutih kartona, od čega 6 u redovima gostiju. Danijel Aleksić dobio je priliku zadnjih 10 minuta, ali nažalost, nije imao zapaženu ulogu.


Italijanska Serija A: Juventus-Lacio 2:1

Krasić-90 minut-2:1


Glavna tema na Apeninima, po običaju, ponovo naš Miloš Krasić koji je sjajnim solo prodorom po desnoj strani savladao nemoćnog Musleru i definitivno nominovao ”Staru damu“ za trku za Skudeto! Da zlo po “Lacijale“ bude veće, on je to učinio par trenutaka pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Dobio je momak iz Kosovske Mitrovice i novi nadimak - “Flešmen”, mediji imaju samo reči hvale i za nepuna četiri meseca Miloš slovi za vođu torinskog tima!


Udineze-Fiorentina 2:1

Još jedna prijatna vest stiže sa severa Italije - Siniša Mihajlović konačno je pružio šansu Vladi Avramovu da stane među stative. Sve je izgledalo kao san sve do 63. minuta, kada Udineze nagoveštava totalni preokret koji je usledio 15 minuta kasnije. Nadamo se da ovo nije bila samo epizoda, već početak jedne dobre serije koju će Vlada napraviti u narednih nekoliko utakmica.


Španska Segunda: Đirona-Selta Vigo 1:1

Ranko Despotović proveo je 62. minuta na travnjaku i za to vreme zaradio javnu opomenu od strane glavnog arbitra. Đirona je većim delom susreta gubila, 25 minuta pred kraj izjednačila, ali nije imala snage za totalni preokret. Ovaj remi ih i dalje drži blizu sredine lestvice, međutim nije ni opasna zona mnogo daleko.


Francuska 1.Liga: Kaen-Nica 0:0

Branko Lazarević napustio je igru u 58. minutu, najverovatnije zbog povrede.


Holandska 1.Liga: Groningen-AZ Alkmar 2:0

Slovenački napadač Matavž ponovo se istakao u redovima Groningena, postigavši oba pogotka u pobedi domaćina protiv Az Alkmara. Asistent prilikom prvog pogotka bio je Dušan Tadić koji je odigrao svih 90 minuta, a uspeo je i da iznudi isključenje gostujućeg igrača. Ovim trijumfom Groningen nastavlja borbu za titulu koja se, na početku sezone, nije mogla ni zamisliti. Ako ništa, bilo bi uživanje gledati Ducu sledeće godine u Ligi Šampiona.


Turska 1.Liga: Bursaspor-Kasimpasa 2:1

Teškom mukom šampion Turske je došao do tri boda u susretu sa ”fenjerašem“ lige. Bilo je nerešeno sve do 88. minutu, kada je nesrećni Ozgen zatresao svoju mrežu. Milan Stepanov ”ubačen je u vatru“ u 58. minutu.


Švajcarska 1.Liga: Ksamaks-Sion 0:3

Mrđa-50. minut-0:2


Dominantom i uverljivom igrom Sion je došao do gostujuće pobede protiv nezainteresovanog domaćina. U strelce se iz penala upisao i Dragan Mrđa kojem je ovo peti gol u prvenstvu Švajcarske. Sion je i dalje četvrti sa 27 osvojenih bodova.


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Makabi Petak Tikva 2:0

U okršaju dva istoimena kluba pobedu je odneo tim Sava Pavićevića, koji je ponovo bio standardan u sastavu domaćina.


Hapoel Aškelon-Bnei Sakhnin 1:0

Darko Lovrić je i dalje van terena zbog povrede koju ”vuče“ već par nedelja.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...