Vesti / Crveno-bela planeta / Lane golom otvorio vrata prvog tima!

Lane golom otvorio vrata prvog tima!07.12.2010. 19:10

Autor: Mihailov(2)
L

iga Evrope: Steaua-Liverpul 1:1

19.minut-Lane Jovanović- 0:1

Premijer Liga: Liverpul-Aston Vila 3:0


Konačno radosne vesti stižu iz Engleske, tačnije rečeno - Rumunije. Vodeći gol za “Crvene” vredan prolaza u narednu rundu postigao je Milan Jovanović odličnim udarcem glavom nakon centaršuta sa desne strane. Domaći su uspeli da izjednače do kraja, a Lane je zamenjen u 79. minutu.

Nažalost, ovaj gol nije poslužio kao signal Roju Hodžsonu da pruži šansu našem reprezentativcu i u Premijer Ligi. Liverpul je rutinski savladao Aston Vilu, mrežu su “tresli” N Gog, Babel i Maksi Rodrigez.

http://www.youtube.com/watch?v=sGL0vFqJ7ss


Nemačka Bundesliga: Frajburg-Hamburg 1:0

Pored Majnca i Hanovera, veliko otkrovenje ovogodišnje Bundeslige jeste i Frajburg koji je ponovo iskoristio priliku da pomrsi račune velikim ekipama. Ovog vikenda “stradao” je Hamburg, Gojko Kačar i dalje van terena zbog povrede.


Nemačka “Cvajta”: Arminija-Grojter 1:4

Ova utakmica je pokazala da je Grojter tim koji će u nastavku trke itekako konkurisati za ulazak u elitu. Ostaje pitanje hoće li u dalji pohod ići sa Danijem Aleksićem ili će mladi Veterničanin promeniti sredinu. Ni na ovom susretu nije dobio šansu, koliko sam informisan, nije u pitanju povreda, tako da ćemo videti kako će se stvari odvijati u roku koji je pred nama.


Liga Evrope: Leh-Juventus 1:1

Serija A: Katanija-Juventus 1:3


Juventusova evropska priča završena je za ovu sezonu, peti uzastopni remi “Stare Dame” nije dovoljan za prolaz u narednu rundu takmičenja. Krasić je odigrao ceo meč u Poznanju, kao i na Siciliji gde je Juve pokazao drugo lice i savladao Kataniju ubedljivim rezultatom. Uprkos pobedi, Milan je i dalje daleko, sa 6 bodova prednosti u odnosu na Torince.


Fiorentina-Kaljari-1:0

Vlada Avramov bio je na klupi, a meč je obeležio Mutu koji se vratio golom nakon suspenzije.


Španska Segunda: Rajo Valjekano-Đirona 2:0

Ranko Despotović sedeo je na klupi za rezerve u porazu svog tima protiv dominantnog i favorizovanog domaćina.


Francuska 1.Liga: Tuluz-Kaen 1:0

“Ubice favorita” polako posustaju, očigledno da je nakon sjajnog starta prvenstva realnost ipak borba za opstanak. Branko Lazarević je odigrao svih 90 minuta za Kaen i zaradio žuti karton.


Francuska 2.Liga: Nim-Van 2:1

Domaćin predvođen Miodragom Stošićem uspeo je da zabeleži važan trijumf uprkos igračkom deficitu u timu Nima koji je uzrokovao Ajite isključenjem u 62. minutu. Vladimir Buač nije se našao u protokolu.


Holandska 1.Liga: Groningen-Vitese 4:1

Pobedom u ovom meču Groningen i dalje zadržava visok plasman i borba za Evropu realnost je ove, vrlo talentovane, ekipe. Dušan Tadić odigrao je ceo susret, na našu i njegovu žalost, i dalje je bez debitantskog pogotka za svoj novi klub. Ono što raduje, jeste cinjenica da je svaku utakmicu do sada počinjao u startnih 11!


Turska 1.Liga: Bešiktaš-Bursaspor 1:0

Šampion Turske nije uspeo da odoli naletima “Drim-Tima” iz Carigrada, čemu je i “kumovalo” isključenje Sena u 45. minutu. Milan Stepanov nije dobio šansu da učestvuje u derbiju šampionata.


Švajcarska 1.Liga: Sion-Grashopers 2:0

90 minut-Dragan Mrđa- 2:0


Rezervista Dragan Mrđa je još jednom pokazao da je specijalista za “male utakmice” postigavši gol u sudijskoj nadoknadi. Grashoper je klub sa velikom tradicijom, ali ove sezone ne prikazuju igru na koju smo od njih navikli, tako da trenutno važe za glavnog kandidata za ispadanje.


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Bnei Jehuda 2:0

Savo Pavićević standardan u sigurnoj pobedi domaćina.


Beitar-Hapoel 4:0

Darko Lovrić i dalje ne igra zbog povrede, gledajući rezultate tima, prilično nedostaje u zadnjoj liniji Hapoela!


Australijska 1.Liga: North Queensland Fury-Newcastle Jets 0:2

Sepuja je odigrao poslednjih dvadesetak minuta u domaćem porazu svog tima.


Crnogorska 1.Liga: Grbalj-Petrovac 1:2

Ivan Bošković sve vreme na terenu, a njegov Grbalj je, na veliko iznenađenje svih, poražen od potcenjene ekipe Petrovca.


Rudar-Sutjeska 3:0

Francišković nije bio među 18 odabranih igrača.


Zeta-Mogren 1:2

47.minut-Batak-0:2


Radoslav Batak zatresao je mrežu domaćina i time dotukao Žarka Koraća i njegove saigrače. Mogren je jesenji prvak Crne Gore!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...