Vesti / Utakmice / Nastaviti pobednički niz, na redu Smederevci

Nastaviti pobednički niz, na redu Smederevci 26.11.2010. 17:59

Autor: Grof Žekula(2)
Koliko će sutra tribine biti popunjene?
Koliko će sutra tribine biti popunjene?
O

d kad ih nismo porazili u Prvenstvu na “Karađorđu“ (minule sezone u Kupu jesmo)...Još “davne“ 2007.-e. Ali je tada mrežu Smederevaca “tresao“ Despotović (u martu i septembru sa penala, a jedared mu se i Kačar “pridružio“). Ko će sutra (meč u 13h, ulaz besplatan)?

Dolazi nam rival sa najviše odigranih nerešenih mečeva u dosadašnjih 13 kola šampionata (fudbalerima iz grada koji beše prestonica Srpske despotovine, uspelo je da remiziraju čak osam puta!). Mi imamo upravo toliko pobeda, upola manje remija i isto toliko vezanih pobeda u nizu, samo dva primljena gola i još isto toliko mečeva do kraja ove godine. Pobedom se, od 2010-e i “Karađorđa“, oprostiti sutra – nikako drugačije (tj kao prošle godine, kada bismo poraženi od Javora, na “opraštanju“ od 2009-e).

Kako probiti smederevski bedem i do pobede doći, ako ne kolektivnom i mudrom igrom (Smederevo jeste, u ovoj našoj ligi, za respekt), u kojoj treba primeniti recept sa dva poslednja domaća duela (Borac i Inđija) – na vreme postići gol(ove), a (naš) bedem praviti gde treba (na sredini terena i ispred teško savladivog Brkića), pa onda “jeda“ za nas biti neće, te ćemo u poslednjem kolu, u Beogradu, u direktnom duelu, odlučivati o jesenjem vicešampionu.

Osim Trajkovića, koji oseća posledice stomačnog virusa te sutra neće na teren, kao ni Milovića koji se povredio na treningu, ostali fudbaleri Vojvodine su zdravi i konkurišu za tim. Oporavili su se i Pavlović, koji je ove nedelje radio punim intezitetom, a koji još od Banjice nije bio među prvotimcima, kao i Vuk Mitošević, koji je lakšu povredu sa minulog duela protiv Inđije, ostavio za sobom, pa ovaj, istinski ljubimac navijača Vojvodine, “nudi“ svoje usluge treneru Milinkoviću i pred gostovanje Smedereva. Milinković je na konferenciji pred meč posebno istakao zalaganje dvojice mladića – “Katai i Stevanović su se izuzetno nametnuli i najozbiljnije razmišljam o njima. Oni jesu sve bliže poziciji startera, a što je još važnije, oni jesu budućnost, i to veoma bliska, FK Vojvodine“.


Danas, na pomenutoj konferenciji, u SC Vujadin Boškov u Veterniku, Zoran Milinković je još dodao da nas sutra čeka duel sa veoma “neprijatnom“ ekipom, koja je u dosadašnjem toku prvenstva pokazala da ume da odigra “tvrdo“, o čemu svedoči njihov ovosezonski broj neodlučenih mečeva. “Pravi spoj mladosti i iskustva, u kome dominiraju dva Rankovića – jedan na golu i drugi u špicu. Moraćemo uložiti maksimum znanja i koncentracije, da bi do pobede došli. Ispred nas stoji taj zahtev, da meč rešimo u svoju korist, što jeste neka vrsta psihološkog pritiska, koji nam može praviti probleme. Nije lako pobeđivati u nizu, a ovu sutrašnju pobedu silno želimo. Adekvatno smo se pripremili za meč i tokom 90’ borbe, kroz igru, ćemo tražiti odgovor na pitanje: “Kako dati Smederevcima gol“? Pobeda bi bila sjajna uvertira i podloga za ono što nas čeka sledećeg vikenda. Jasno je da je ovo sezona u kojoj FK Vojvodinu moramo vratiti u Evropu i napraviti bazu za budući period, kako što se tiče sastava, tako i same igre“, završio je šef struke.

Pored njega, novinarima se obratio makedonski reprezentativac i jedan od najboljih igrača “Stare dame“ ove jeseni, Daniel Mojsov, koji je istakao da nam sutra u goste dolazi jedna iskusna ekipa, sa vrlo kvalitetnim igračkim kadrom, i da nas čeka najteža utakmica na “Karađorđu“ u dosadašnjem toku šampionata. “Hoćemo da nastavimo pobednički niz i zato očekujem da svako ko sutra istrči na teren, pruži 150% svojih mogućnosti. Zadatak nam je da upišemo tri boda na konto, i da se, nešto pre 15h sutra, radujemo sa našim navijačima, koje pozivam da ispune tribine stadiona i pomognu nam da do trijumfa dođemo“, rekao je Mojsov.


U dosadašnjih ukupno odigranih 20 međusobnih duela, samo tri su okončana bez pobednika (nema sumnje da će Smederevo sutra “tražiti“ taj nerešeni ishod), pa nam nema druge nego svim silama pokušati da se pre mi “popnemo“ na Smederevsku, nego oni na našu, Petrovaradinsku, tvrđavu. Osim što su obe na Dunavu, ništa drugo ne treba da nam bude “zajedničnko“. Zato podela bodova (ni poraz, naravno) ne dolazi u obzir!!!

Vi, kojima je FK Vojvodina u srcu, dođite sutra da kažemo, pred “zimski san“ našem “Karađorđu“ i našoj “Staroj dami“ – DO VIĐENJA. Jer će ono (novo viđenje na istom mestu), biti tek u narednoj deceniji!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...