Vesti / Utakmice / Inđijci lak plen "crveno-belih"

Inđijci lak plen "crveno-belih"20.11.2010. 15:00

Autor: fkv.com team(9)
G

olovima oba bočna igrača, Lazetića i Ilića, u prvom delu igre (iako je u drugom od 60' imala igrača više, jer je isključen Vukobratović), Vojvodina je upisala četvrtu (računajući Kup) pobedu za redom, te u veoma dobroj seriji (rezultatski, ne i po igri) ulazi u poslednja dva meča ove jeseni – već sledećeg vikenda na “Karađorđu“ će gostovati Smederevo, a potom sledi i derbi meč u Beogradu protiv Crvene zvezde.

FKV – Inđija 2:0 (2:0)
Strelci: Lazetić u 11’ i Ilić u 40’.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Smiljanić, Karan, Mojsov, Medojević (79’ Tumbasević), Mitošević (32’ Ađuru), Merebašvili, Lazetić, Ilić (71’ Stevanović), Oumaru.

Inđija (trener Saša Nikolić) – Poleksić, Novaković, Joksimović, Đurović, Dubljević, Vukobratović, Vučetić, Čovilo, Kostić (83’ Naglić), Lemajić (61’ Dimitrov), Bubalo (77’ Batioja).

Sudija Srđan Kaurin (pomagali mu Bogićević i Potočan) pokazao kartone Smiljaniću (65’) i Ađuruu (81’) u ekipi domaćina, a Đuroviću (33’), Dimitrovu (63’), te dva puta Vukobratoviću (47’, 60’ - samim tim i crveni karton) u ekipi Inđije.


Kada je na početku susreta bilo poznato da za goste neće nastupiti trojica igrača kojih su se u Vojvodini najviše pribojavali (dva bivša "crveno-bela" Davidov i Janković, kao i veteran Kodžo), bilo je jasno da će domaćinima biti olakšan posao protiv neugodne ekipe iz Srema. To se vrlo brzo videlo i na samom terenu, gde su momci u crveno-belim dresevima od samog početka krenuli da "pletu mrežu" ispred mreže golmana Poleksića. Trud se isplatio vrlo brzo, jer je već u 11. minutu lepu akciju Novosađana (u kojoj su odlično, pre završnog šuta, odigrali Smiljanić, Mitošević, Merebašvili i Medojević) krunisao Nikola Lazetić, poslavši loptu u donji desni ugao vremešnog čuvara mreže Inđije. Rasterećeni ranim vodstvom, domaći igrači prave nekoliko lepih prilika, od kojih treba izdvojiti onu u kojoj se našao Brana Ilić (15'), ali je bio "kratak" da efikasno odreaguje na ubacivanje Lazetićeve lopte sa boka i sprovede je u gol Inđijaca. Ipak, to mu je pošlo za nogom nešto kasnije, na asistenciju Vulićevića (nakon što je Miroslav sjajno prekinuo napad Inđije, pa sa Branom razmenio dva dupla pasa), što je Voši garantovalo mnogo opuštenije drugo poluvreme. Treba napomenuti da je igru već posle pola sata igre napustio Mitošević, koji se žalio na povredu, a njegovo mesto zauzeo je Ađuru.

Drugi deo igre nije doneo previše uzbuđenja, barem što se golova tiče. Od značajnijih momenata treba izdvojiti šut Merebašvilija iz daljine, udarce Mojsova i Oumarua glavom, kao i najbolju priliku koju je imao Lazezić u 58', kada je Poleksić odbranio njegov šut, nakon sjajne akcije Oumarua i Merebašvilija po desnoj strani. Ovaj deo igre, ipak je obeležio crveni karton za još jednog bivšeg "lalu" - Vukobratovića, koji je morao na tuširanje pola sata pre isteka meča zbog dva gruba prekršaja (naročito je prvi nad Vulićevićem bio brutalan). Na kraju, na semaforu je ostao identičan rezultat kao i nakon prvih 45 minuta - 2:0 za Vojvodinu i nova tri boda na kontu Novosađana.

Suma sumarum, navijači "stare dame" nemaju razloga da budu nezadovoljni. Cilj je ostvaren, pobednički niz je nastavljen, odbrana i dalje dosta dobro funkcioniše, dok se u napadu polako otvaraju nove "karte", što može samo da zabrine trenere ekipa koje u skorijem rasporedu imaju utakmicu protiv našeg kluba. Raduje i to što na tribinama "Karađorđa" viđamo sve više bivših igrača kojih se rado sećamo (danas je jedan od njih bio Damir Stojak), ali i običnih zaljubljenika u fudbal i FK Vojvodina. Sledeći vikend i poslednja utakmica pred domaćom publikom u ovoj godini prilika je da se da lep, dostojanstven i (nadamo se) trijumfalan način oprostimo sa našim stadionom do prolećnog dela sezone.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...