Vesti / Crveno-bela planeta / Mrđi prija sreda, Korać ponovo odlučio pobednika!

Mrđi prija sreda, Korać ponovo odlučio pobednika!16.11.2010. 16:57

Autor: Mihailov(5)
E

ngleska Premijer Liga: Vigan-Liverpul 1:1
Stouk-Liverpul 2:0


Taman nakon što je pronašao željenu formu, Liverpul je ponovo nastavio po starom običaju da posrće. U sredu su se susreli sa Viganom i bolji početak utakmice navijači „Redsa“ nisu mogli zamisliti- pogodak „El Ninja“ u 7. minutu. Od tog gola, igra gostiju je stala i Vigan je to znao da iskoristi. Strelac je bio Rodalega u 52. minutu postavivši time konačan rezultat ovog meča.

Ovaj ishod navijači najtrofejnijeg kluba sa ostrva su mogli da prihvate, ali poraz od Stouka svakako teško. Crveno-beli su naprosto „samleli“ tim Hodžsona odličnom igrom u 2. poluvremenu i time naneli 5. poraz Liverpulu u prvenstvu. Milan Jovanović je oba susreta posmatrao sa klupe, moraće da popravi formu ukoliko želi da se nametne treneru koji ga drži sa strane, nakon bledih partija našeg reprezentativca sa starta sezone.


Nemačka Bundesliga: Dortmund-Hamburg 2:0

„Milioneri“ iz Dortmunda nastavljaju da „gaze“ Bundesligom i sada su već vrlo blizu jesenje titule. Bila je ovo prilika da vidimo dvoboj dvojice igrača iz Srbije, Gojka Kačara i Nevena Subotića. Nažalost, zajedno smo ih gledali samo do 34. minuta, kada je Novosadjanin sa bolnom grimasom napustio teren. Pobedonosne golove domaći su postigli u drugom delu i time pobegli drugoplasiranom Majncu na velikih 7 bodova zaostatka.


Nemačka „Cvajta”: Grojter-Augsburg 1:1

Komšijama na tabeli očigledno odgovaraju ove pozicije, tako da su odigrali miroljubivih 1:1 u derbiju „Cvajte”. Danijel Aleksić nije dobio priliku da polaže svoje fudbalsko umeće.


Serija A: Breša-Juventus 1:1
Juventus-Roma 1:1


U obe utakmice Torinci su vodili, međutim nisu uspeli do kraja da sačuvaju mrežu, tako da iz dva meča nose isto toliko bodova. U okršaju u Breši, Kvaljarela je zatresao mrežu u 71. minutu, da bi dva minuta kasnije gol postigao, ne Roberto Bađo, nego Alesandro Dijamanti.

U subotnjem derbiju strelci su bili Jakinta u 35. minutu i „princ Rima“ na isteku poluvremena sa bele tačke. Miloš Krasić zbog povrede nije učestvovao na ovim mečevima, ali itekako jeste u dobrotvornim akcijama pruživši novčanu pomoć Kraljevu, kao i novosadskom porodilištu. Velik fudbaler - i još veći čovek!


Roma-Fiorentina 3:2
Fiorentina-Ćezena 1:0


Vlada Avramov ponovo na klupi za rezerve.


Španska 2.liga: Las Palmas-Đirona 1:1

Đirona je spasila bod u poslednjem minutu utakmice kada je sudija dosudio penal koji je iskoristio Jandro Kastro. Despotović nije ulazio u igru.


Francuska 1.Liga: Kaen-Lil 2:5

Kada pogledamo rezultat, dolazimo do zaključka da je bolje što Branko Lazarević nije bio u protokolu. Zanimljivo da je meč bio neizvestan do 90. minuta kada je Lil postigao još dva gola i stavio pečat na ubedljiv trijumf.


Francuska 2.Liga: Nim-Troyes 1:0

Miodrag Stošić odigrao je svih 90 minuta, a Vladimir Buač sedeo je na klupi u pobedi Nima koja im dosta znači u borbi za opstanak.


Holandska 1.Liga: Herakles-Groningen 3:0

Bolan poraz doživeo je Groningen na gostovanju Heraklesu koji je ovom pobedom pobegao iz „opasne“ zone. Dušan Tadić je igrao do 66. minuta kada je zamenjen, uklopio se u sivilo svog tima. Groningen je četvrti sa 27 bodova.


Turska 1.Liga: Bursaspor-Trabzonspor 0:2

Derbi 12. kola turskog šampionata završen je laganom pobedom Trabzona. Golove su postigli u uvodnim minuta susreta i čuvali su vodstvo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Milan Stepanov nije ulazio na teren protiv svog bivšeg kluba.


Švajcarska 1.Liga: Grashoper-Sion 0:4
Mrđa 23,68. minut (0-2, 0-3)


Naš bivši kapiten bio je dvostruki strelac u visokoj gostujućoj pobedi Siona nad „Skakavcima“ iz Ciriha. Jedan gol je postigao sa 11 metara, drugi iz igre. Ovo je bio jedini meč koji se igrao u sredu u švajcarskoj ligi.

Sion-St Galen 0:2

Toplo-hladno igra Dragan Mrđa, a u istom stilu i njegov Sion koji je neočekivano izgubio od St Galena. Dragan je proveo sve vreme na zelenom tepihu, ali nije uspeo da doprinese boljoj igri svog kluba.


Ruska 1.Liga: Terek-Anži 1:3

Bliži se kraj ruskog šampionata i po običaju rezultati postaju sve interesantniji (sumnjiviji). U tu grupu spada i ovaj, kojim je Anži praktično obezbedio opstanak u elinom društvu. Mitar Peković nije bio među 18 igrača.


Ruska 2.liga: Krasnodar-Ural 1:0

Predrag Sikimić igrao svih 90 minuta u minimalnom porazu svog tima.


Šinjik-Baltika 1:1

Milan Vještica nije bio u protokolu.


Ukrajinska 1.Liga: Tavrija-Dinamo Kijev 1:1

U mini-derbiju ukrajinskog prvenstva domaća Tavrija i Dinamo iz Kijeva podelili su bodove. Boban Marković ponovo je bio standardan.


Mađarska 1.Liga: Szolnoki-Kapošvar 1:2

Nije bio potreban gol Loranta Olaha da bi Kapošvar pobedio „fenjeraša“ mađarske lige. Zamenjen je u 88. minutu.


Grčka 2.Liga: Ilioupoli-Trikala 2:0

Ilija Spasojević ušao je na teren u 55. minutu, što je bilo nedovoljno Trikali da izbegne novi poraz. Stjepanović nije bio ni na klupi.


Izraelska 1.Liga: Hapoel Aškelon-Makabi Petak Tikva 0:1

Loše vesti stižu iz Izraela - Darko Lovrić je najverovatnije zbog povrede napustio teren već u 15. minutu. Lovre - nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode i želimo ti brz povratak na teren!

Hapoel Akre-Makabi Tel Aviv 3:1

Nije mnogo bolje prošao ni tim Sava Pavićevića, koji je u ovom porazu zaradio i javnu opomenu.


Crnogorska 1.Liga: Zeta-Grbalj 1:0
Korać-70.minut


Da crveno-bela lista strelaca ovog vikenda ne ostane prazna pobrinuo se Žarko Korać koji je golom u 70. minutu presudio Ivanu Boškoviću i drugovima.

Zeta ovom pobedom nastavlja borbu za Evropu.

Mogren-Rudar-1:0

U Budvi je viđen i drugi okršaj naših bivših igrača, ovoga puta Bataka i Franciškovića. Visoki štoper izašao je kao pobednik, gol je postigao Grbić krajem prvog dela. Mogren drži čelo tabele, dok je Rudar dva mesta ispod.


Albanska 1.Liga: Tirana-Vlaznija 0:2

Marko Jovanović ušao je sa klupe u 80. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...