Vesti / Utakmice / Gostuje Partizan

Gostuje Partizan09.04.2009. 18:50

Autor: Grof Zekula, Podbara(0)
F

K Vojvodina - FK Partizan

12. april 7517. godine od nastanka sveta ili 2009. od rođenja Hrista, a baš na dan kada oni koji poštuju i računaju vreme po Gregorijanskom kalendaru slave Njegovo Uskrsnuće.

Stadion "Karađorđe", start zakazan za 15:30h.

Ko ne bude na gore navedenom mestu, prenos ima na javnom servisu.

Glavni sudija - onaj sa pištaljkom i merodavnim časovnikom.

Sastav - ne znam šta je sa Brkićevom povredom, mada ni u Kesića ne sumnjam, a u tim će se vratiti, sasvim sigurno i na žalost, onaj što nosi traku oko ruke i koji će još jednom "predvoditi" saigrače na terenu. Pitanje je kako će Marić ukomponovati u napadu sve naše vedete, a ako odluči da igra u zatvorenijoj varijanti, koju i očekujem. Mrđa se "raspucao" na Banovom Brdu, Lazetić pruža najbolje partije u karijeri (po svima samo ne po nama koji ga gledamo i iole se u fudbal razumemo), Gruzijac koji je opasan po gol koliko i moja, Bog da joj dušu prosti, pokojna baba, Aleksić, koga prate svi najpoznatiji klubovi na planeti,ali kod nas nema mesta jer su gore navedeni u "top formi" (ma gde ga i zapisah ovde kad znamo da neće igrati). U zadnjoj liniji će sve, po starom običaju, zavisiti od Kizita, Stošić bi mogao i morao na desni bok, čovek koji je upropastio sve na Čukarici - Đurić, i momak koji trenutno puno bolje igra od istog - Lovrić, verovatno će biti zaduženi za centralni deo (valjda se NIKO neće setiti da imamo Mijatovića u timu)! Vezni red - to niko ne zna! Tamo će biti oni koji su to "zaslužili"!!!

Uspeli smo da u poslednjoj utakmici damo, ali i da primimo 4 gola, a to, garantujem svakom svojom rečju, baš niko, od poklonika najvažnije sporedne stvari na svetu u našem gradu, nije očekivao (ni deo vezan za davanje, ali ni za primanje). Sasvim je jasno da mi svom nedeljnom protivniku ne možemo dati ista ta četiri gola, a da li možemo da ih primimo??? Čini mi se, da je naša jedina sreća u celoj toj priči, što će gosti doći u trenutku kada su rešili pitanje onoga koji će prvi proći kroz cilj prvoligaške trke i da se, shodno tome, neće puno "truditi" da nam naude!

Ovaj duel, baš kao i onaj koji je odigran na istom mestu 10. decemra prethodne godine u 17. kolu, biće bitka između dve prvoplasirane ekipe! Razlika je "samo" u tome, što tada bejaše 3 boda razlike u njihovu korist i da smo na tom meču trijumfovali (a nismo, ako se neko ne seća bilo je 0:0), došlo bi do bodovnog izjednačavanja pred, kako smo svi očekivali, zimsku pauzu koja je trebala da donese jačanje tima i stručnog štaba i pripreme koje su trebale da nas vode u borbu za tron! Od toga se ništa nije zbilo, a razlika će u nedelju do 17:20h biti sasvim sigurno, čitavih 13 poena! Koliko će iznositi nakon toga - ostaje da vidimo!

Nije to jedini meč koji smo međusobno odigrali u tekućem šampionatu. Krajem septembra 2008. godine, tadašnji šef struke, Dragoljub Bekvalac, predvodio nas je na meču 6-og kola u Humskoj, koji izgubismo 1:0, nakon koga je razlika između dva tima podignuta na +6!

Nama ne preostaje ništa drugo nego da probamo u nedelju da pokažemo da li i koliko vredimo! Ne vidim ni jedan razlog zašto ne bismo napali i bar se potrudili da odigramo kako treba na našem bunjištu! Tvrde nam svi u najomiljenijem nam FK, da žele 2. mesto - ono se zaslužuje borbom!!!

HOĆEMO POBEDU!!!
________________________________________

Zadnjih 9 mečeva:

Novi Sad 27. 08. 2006. Vojvodina - Partizan 1:0
Beograd 26. 11. 2006. Partizan - Vojvodina 0:1
Beograd 22. 04. 2007. Partizan - Vojvodina 1:0
Novi Sad 20. 05. 2007. Vojvodina - Partizan 2:0
Novi Sad 11. 08. 2007. Vojvodina - Partizan 0:1
Beograd 04. 11. 2007. Partizan - Vojvodina 3:3
Novi Sad 12. 04. 2008. Partizan - Vojvodina 1:1
Beograd 27. 09. 2008. Partizan - Vojvodina 1:0
Novi Sad 10. 12. 2008. Vojvodina - Partizan 0:0

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...