Vesti / Utakmice / Oumaru pre penala, vodi Vošu do polufinala

Oumaru pre penala, vodi Vošu do polufinala10.11.2010. 16:54

Autor: Grof Žekula(9)
Oumaru: KUP JE NAŠ! Foto Nebojša Brankov
Oumaru: KUP JE NAŠ! Foto Nebojša Brankov
K

amerunac Oumaru je golom u 89. minutu meča, doneo Vojvodini plasman među preostala četiri tima, u nacionalnom Kupu, koja će međusobno i odlučivati o osvajaču pehara, naredne godine. U momentima kada su svu očekivali izvođenje penala, Abubakar je iskoristio poslednju šansu na utakmici, i rešio pitanje pobednika i onoga ko će igrati, još najmanje, dva duela u ovom takmičenju.

FKV – Jagodina 1:0 (0:0).
Strelac Oumaru u 89’.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Smiljanić, Trajković, Mojsov, Ađuru (66’ Mitošević), Medojević, Merebašvili, Lazetić (71’ Jao), Oumaru, Bilbija (58’ Ilić).

Jagodina (trener Miljojko Gošić) – Bondžulić, Nastić, Protić, Simić, Ilić, Šljivić, Beljić, Vusljanin (75’ Živković), Novković, Ognjenović (kapiten; 75’ Bojović), Đenić.

Sudija Dragan Krstić (pomagali mu Milovanović i Čađenović) pokazao je žute katrone Mojsovu u 90’ kod domaćih, te Simiću u 51’, Iliću u 74’ i Protiću u 83’ kod gostiju.


Promenio je frizuru, ali naviku nije...Nakon što je i u subotu zatresao mrežu Čačana, i danas je Oumaru doneo Vojvodini novo polufinale Kupa. O njemu ćemo promišljati dogodine.

O čemu danas razmišljati? O tome da opet mučenjem dolazimo do željenog rezultata. Znam da bez muke nema nauke (niti bilo čega drugoga u životu), ali se to ne odnosi na ovo. Nemojte mučiti nas, već sebe, ili još bolje - protivnika. Pitanje je da li mi išta naučismo (kad već pomenuh nauku) od sredine avgusta do sad?

Jagodinci su sami krivi što nisu otišli u (istorijsko za njih) polufinale. Značajno bolju igru u polju u prvom delu nisu realizovali, a onda su, smišljeno čekajući penal-lutriju, se povukli pred kraj meča, te ih je to koštalo.

Kiša i vetar (oduvao obe klupe pred početak meča) bili su najava naše sumorne igre, ali onog momenta kad je Abu postigao gol i sunce je zasijalo – NEKO TO OD GORE VIDI SVE. Nadam se da će nas “gledati“ do 11. maja uveče, kada ćemo (nadam se) igrati finale ovog takmičenja. Bitno je nešto drugo – ako nam je neko “(pri)pomogao“ to moramo da vratimo – još jačim i žešćim radom i zalaganjem.

Jer danas beše jalovo i bezidejno u većem delu susreta, sve do pred kraj kada krenusmo na sve ili ništa. Da smo čekali penale...dva puta je teško proći preko njih, naročito za redom. Jedanaestorka koja je “nokautirala“ Borac, danas nije mogla da se prepozna u prvih 45’, te to protraćismo kako samo mi znamo. Koje je ovo ovosezonsko poluvreme u kome smo aktivni i ubitačni poput uškopljenog bika (od tog trenutka vola)? To niko sabrati neće...Agresivnost od početka (kao protiv one ekipe iz Beograda, koja vodi na tabeli) i nema jeda...To je jedini, do sad retko primenjeni, recept za svu našu muku!!!


Prvo poluvreme:

Tek u 10’ stvorismo prvu priliku – Oumaruov beg po desnoj strani, nastavljaju odigravanjem Bilbija i Merebašvili, koji upošljava Lazetića u levo. Njegov pokušaj sa ivice kaznenog, ide tik pored desne stative Bondžulića.

Usledila su dva napada gostiju koje je od naših zaustavio Smiljanić – u 12’ centaršut Novkovića sa leve strane, prate i Ognjenović i Đenić. Goran čini klizeći i odnosi i loptu i Pericu, pa gosti traže najstrožu kaznu, sa čime se Krstić ne slaže. U 15’, Smiljanić je skokom i izbacivanjem glavom, sprečio nabačaj Ognjenovića ka Đeniću i Vusljaninu. Beše to u poslednji čas.

17’ donosi naš dobar pokušaj. Trajković sjajno prekida akciju gostiju, iznosi loptu u prostor i pronalazi Bilbiju. Nemanja odmah traži zahuktalog Oumarua po levom boku. Njega na jedvite jade u poslednji čas sustiže Nastić, te je Kamerunac izborio korner. Posle njega, pokušao je glavom Bilbija, ali je to bilo prelako za golmana gostiju.

U 21’ dobra akcija Jagodinaca, nakon kornera, i šut Beljića koji Brkić zaustavlja. Devet minuta kasnije, nakon Bilbijinog izvođenja skraćenog kornera, koji je u prodoru iznudio Lazetić, Ilić i Trajković imaše duel u 16-ercu. Pištaljka glavnog sudije se ne čuje ni sad. Tako će biti i u 34’, kada je Novković, šutirajući sa ivice kaznenog prostora, u ruku pogodio Mojsova.

Sledeći, 35 minut, donosi ubedljivo najbolju akciju poluvremena i nju odigraše gosti. Nastić i Ognjenović napraviše dupli pas (ali i “malu decu“ Oumaruu i Smiljaniću) po desnom boku. Nekadašnji naš desni bek odigrava za Vusljanina, on za Beljića, ali njegov šut ide baš tamo gde su i Brkine ruke.

Dva minuta kasnije, pokušao je i Merebašvili, nakon odlične akcije Medojevića. Šut po sredini gola, zaustavlja Bondžulić. Već u 39’, Trajković opet “spašava stvar“ – u poslednjem sekundu zaustavlja Ognjenovića, koji se prosto poigrava na našem desnom boku.

U poslednjem 45’ imasmo dobru šansu. Medojević je iskosa sa desne strane očajno šutirao, preko gola, a bio je sam kao duh. Sve pripremiše Bilbija, Merebašvili i Oumaru. Šteta.

Put u svlačionicu na odmor, ali nezaslužen. Za mnoge!!! Milinkoviću beše malo 15 minuta, ako im je zborio sve što je morao i trebao.


Drugo poluvreme:

U 52’ imamo odličnu priliku da povedemo (na vreme). Lazetić je započeo i okončao akciju. Odigrao je za Ađurua i krenuo napred. Naemeka odličnim pasom “u vatru“ po levoj strani ubacuje Smiljanića. On centrira levicom ka Medojeviću koga lopta preskače. Lopta pada tačno gde treba – na desnicu Lazetića. Njegov šut ide ka praznom desnom ćošku gola Jagodinaca, ali pre toga, veoma borbeno, half gostiju Simić uklizava i sprečava našu radost. Usledio je u sledećem napadu i korner za nas, nakon koga Oumaru glavom, na Bilbijin centaršut, prebacuje prečku.

Kamerunac je u 59’ zaslužio aplauz i to sa sve stajanjem. Trajković (naravno, bez premca) je još jednom zaustavio napad protivnika. Sada je njegov kolega Mojsov povukao loptu napred i odigrao za Branu Ilića. Njegov trk i centaršut sa desne strane ide pred gol gostiju. Na tu loptu, Oumaru kreće glavom (dobro je da na kraju istom nije “lupio“ u stativu), a mnogi ne bi ni nogom. Kasni za pedalj, te lopta ide u ruke Bondžulića.

U 63’ pokušao je Merebašvili, šutem sa distance (više neki lob udarac), nakon odlične akcije Lazetića i Vulićevića. Mogao je i napred da ide...Beše neometan u tome. Dva minuta kasnije, iz slobodnjaka sa dobrih 35 metara iskosa, pokušao je Simić – prangija za uživanje, baš kao i Brkina intervencija.

U 71’ sve isto – ponovo jedan half odlično tuče na gol, i pokazuje napadačima kako se to radi. Sada Mojsov sa oko 25 metara (prekid iznudio Oumaru, nakon solo prodora), gađa same rašlje Bondžulića. Njegova parada i Danielov pokušaj...milina za gledanje. Naravno, lepše bi bilo da golman nije tako reagovao, jer bi došli do prednosti evro-golom.

Krećemo u napad, dok se Jagodinci povlače. Vreme odmiče, penali su blizu...Jasno je da mnogo “življe“ igramo od kad su na terenu Vuk, Brana i Jao.

U 80’ pretposlednja prilika za pobedu – Vule je izveo aut, Vuk ubacio u 16-erac, gosti izbacuju loptu na njegovu ivicu...Ide šut Medojevića “iz kolena“. Lopta kači jednog igrača Jagodine, vara Bondžulića koji je u raskoraku, ali lopta neće u mrežu. Za koji santimetar...

89’ i GOL. Sve je počelo dvostrukim klizanjem, prvo Vuleta, pa Vuka...On loptu, nakon što se pridigao, šalje na levi bok ka Smiljaniću. Potom “igra“ Brana, koji vraća Goranu. On sa roglja kaznenog prostora oprobava šut, a lopta pada pred noge Oumarua, koji je sa penaltika, levicom, šalje u mrežu. UH!

Počelo je klizanjem, završilo ragbijem...Oumaru je u slavlju “pokupio“ dete koje skuplja lopte (bar mu ostade uspomena, ali i savet da proba fleke da reši Vanishom – jer kažu na TV da verujemo ružičastom i zaboravimo na njih). Abu pokazuje da mu srce kuca za FKV, dok smo mi u delirijumu.

Probasmo još dva puta u sudijskoj nadoknadi, ali je oba puta Jao u ofsajdu. Prvu mu je šansu pripremio Mereba, drugu Brana.


Kako god...Želesmo polufinale – dobili smo ga. Kada u borbu za trofej krenemo dogodine, ovoga se niko neće sećati (kao ni prošle sezone, kad u istom stepenu takmičenja pobedismo, na jedvite jade, Smederevo, takođe sa 1:0). Važno je da ovakvih 90% utakmice ne ponovimo, jer onda, od osvajanja Kupa nema ništa. Naravno, očekujemo i da tako bude i u narednim prvenstvenim duelima. Sunce, koje nas je obasjalo na kraju, neka i bude svedok da će naša reakcija (jer u središtu Sunca se dešavaju termonuklearne reakcije) i energija biti veća, jer samo tako, će u maju 2011-e, doći do naše zajedničke erupcije! Jer ako postoji Sunčev maksimum (vremenski period njegove najveće aktivnosti), čekaćemo i naš. Do njega moramo uložiti još jako mnogo rada i truda, jer ovo je daleko (svetlosnu godinu) od toga.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...