Vesti / Utakmice / Pobediti Jagodinu, za novo polufinale Kupa

Pobediti Jagodinu, za novo polufinale Kupa09.11.2010. 18:52

Autor: Grof Žekula(1)
N

a otvaranju ove sezone, 15. avgusta, “nula“, a sutra...Dragi Jagodinci – znate da KUP JE NAŠ!

U sredu od 13h, na našem “Karađorđu“, bijemo poslednju ovogodišnju Kup bitku. Od one maestralne pobede u polufinalu prošlogodišnjeg ciklusa, do onoga što će se zbivati sutra, mnogo toga se promenilo u našim redovima, ali jedno nikako ne sme – i sutra pobeda mora biti upisana, te sa njom da (sa)čekamo sledeće polufinale, ono koje će se, u dva meča, igrati u martu i aprilu naredne godine.

Sutra 90 minuta oštre i mudre borbe, uz realizaciju kao protiv Čačana minule subote, i nas neće boleti glava. Neka sa glavoboljom (i porazom), put ex-Svetozareva, krenu gosti, kada sudija označi kraj utakmice. Ništa nas, sem prolaza u narednu rundu, ne zanima, te on sutra mora biti ostvaren po svaku cenu. Za razliku od avgustovskog meča, na kome i sutrašnji rival više može da žali za preostala dva boda (to neka bude opomena), goste neče sa klupe voditi Mladen Dodić, već Miljojko Gošić, i to je jedina “izmena“ u ovom tromesečnom periodu.

Na teren od naših neće Pavlović, jer se još nije oporavio od povrede zadobijene na meču na Banjici i još je u postupku rehabilitacije, a svi ostali konkurišu za mesto u timu, u koji se vraća i Tumbasević (“odslužio“ kaznu). Dok smo mi u subotu davali četiri “komada“ Borcu, Jagodina je dala tri kulskom Hajduku. Da li sutra čerupanje sleduje “Ćuranima“, ili, ne daj Bože, “Lalama“, ostaje nam da vidimo. Jedno je sigurno – lako biti neće, pa nema ni pristupa “lako ćemo“.


Da će biti baš onako, kako očekuje svako kome je srce crveno-belo (ali po pola, kako dolikuje, a ne onako štraftasto) uveravali su nas, u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, šef struke Zoran Milinković i strelac i asistent u subotu, oporavljeni, Brana Ilić. Tvrde zajednički da pobeda i prolaz dalje, sutra ne smeju biti dovedeni u pitanje, a da su svi zajednički (i oni što će na teren i oni što će na klupu) spremni da “obave posao“ onako, kako mi i očekujemo.

Milinković je dodao da, poučeni iskustvom iz prvog ovogodišnjeg duela, meč neće biti lak, jer je rivak kvalitetan, a da je Kup takvo takmičenje u kome su česta iznenađenja. “Sutra moramo od prvog minuta pružiti tačno ono što će bilo kakvo iznenađenje sprečiti. Respekt imamo, jer je jasno da je Jagodina smenom trenera počela da gaji i novi stil igre, o čemu svedoči rezultat protiv Hajduka, ali je još važnije da imamo jasnu viziju da želimo da osvojimo trofej Kupa ove sezone, a da bi to učinili, moramo savladati svakog rivala, pa makar i nakon izvođenja penala. Momci su spremni i raspoloženi i znaju šta ih čeka sutra, a avgustovski meč nas opominje da ne sme biti konfuznosti, jer taj meč odigrasmo ispod renomea FK Vojvodine. Verujem da će sutra sve biti baš obrnuto u odnosu na taj meč“, završio je izlaganje šef struke.

Posle 70 dana oporavka na teren se vratio golom i asistencijom, a Brana Ilić sada jasno, i bez lažne skromnosti, tvrdi: “Sutra nema popravnog i znamo šta ne smemo ponoviti sa te prve utakmice. Ipak, od tada smo dosta toga promenili u igri, a nakon ubedljive pobede nad Borcem, ekipa više nije “stegnuta“, pa očekujem trijumf i sutra, ali i to, da će FKV igrati baš onako kako svi želimo – bolje, lepršavije i efikasnije. Pobeda i prolaz u narednu rundu, po meni, ne dolaze u pitanje“


U prethodne dve runde nacionalnog Kupa, FKV je izbacila, na gostovanjima, Slogu iz Petrovca na Mlavi (2:0) i Srem iz Jakova (2:2, 5:4 – nakon penala), dok su Jagodinci pobedili Bežaniju kod kuće (4:0) i Srem u S. Mitrovici (2:0).


Hoćemo (konačno) Kup!!! Zato sutra eto nas na stadionu, da Vam pomognemo da “preskočite” i ovu, treću, prepreku i da sačekamo, zajedno, rasplet dogodine. Srećniji, nadam(o) se…

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...