Vesti / Crveno-bela planeta / Vikend za zaborav, Olah jedini zatresao mrežu!

Vikend za zaborav, Olah jedini zatresao mrežu!09.11.2010. 11:22

Autor: Mihailov(1)
Lorant Olah, nekada u Debrecenu, sada trese mreže u dresu Kapošvara
Lorant Olah, nekada u Debrecenu, sada trese mreže u dresu Kapošvara
O

vog vikenda ne možemo da se pohvalimo bravurama naše “dece“, u evidenciji zabeležen je samo jedan strelac-Lorant Olah. Zato ću pribeći frazi da je zdravlje uvek najbitnije i da je preduslov za uspeh ispunjen samom činjenicom da su svi momci koje pratimo spremni. Mi smo tu da ih nadgledamo i kada im ne ide, i kada nisu standardni i da im poželimo mnogo sreće u budućnosti, jer uz sav kvalitet i talenat koji poseduju, samo im je sreća neophodna!



Engleska Premijer Liga: Liverpul-Čelsi 2:0

Derbi 11.kola Premijer Lige obeležio je Fernando Tores sa dva pogotka i time najavio buđenje engleskog giganta posle očajnog starta sezone. Liverpul je ovom pobedom skočio na 9. mesto na tabeli i deli ga samo pet bodova od mesta koje vodi u Ligu Šampiona.

Milan Jovanović posmatrao je meč sa klupe, nakon nastupa u Ligi Evrope kada je odigrao poluvreme u trijumfu nad Napolijem.



Nemačka Bundesliga: Hamburg-Hofenhajm 2:1

Gojko Kačar konačno dobija poverenje i sve veću minutažu kod trenera Armina Veha. Odigrao je 80.minuta u pobedi domaćina nad Hofenhajmom. Loše je krenulo po Hamburg, već u 6. minutu Salihović je zatresao mrežu Drobnija, međutim Vesterman i Petrić su doveli stvari na svoje mesto. Ova dva tima sada su izjednačena na lestvici i dele 5. poziciju.


Nemačka Cvajta: Duisburg-Grojter 2:0

Četvrti poraz u nizu Grojtera sada već polako drma klupu šefa stručnog štaba Buskensa. Nije jasan toliki pad ekipe koja je početnim rezultatima najavila ulazak u elitu. Danijel Aleksić je na ovoj utakmici dobio šansu da zaigra 10 minuta pred kraj. Grojter drži sedmo mesto sa 19 bodova iz 11 mečeva.


Serija A: Juventus-Ćezena 3:1

“Stara Dama“ uspešno je “preživela“ suspenziju nosioca tima, Miloša Krasića, pobedom protiv Ćezene. Krajnjem rezultatu “kumavao“ je i crveni karton Pelegrina u 41. minutu, ali je činjenica da je Juventus ipak bio bolji rival na ovom susretu.

Krasićev povratak najavljen je u narednom kolu, kada Juve gostuje Breši, ekipi koja najpre asocira na Roberta Bađa.

Inače, Torinci su odigrali samo 0:0 u Ligi Evrope protiv austrijskog Salcburga.


Fiorentina-Kjevo 1:0

Nakon teške povrede Freja, na klupi se konačno našao Vlada Avramov! Fiorentina je golom u kasnoj fazi meča rešila pitanje pobednika.


Španska Segunda: Đirona-Ponferadina 3:0

Trostruki strelac Peragon pomogao je Đironi da opravda ulogu favorita i pobedi otpisane goste koji se nalaze u zoni ispadanja. Peragona je u 60. minutu zamenio upravo Ranko Despotović. Ovim trijumfom domaćin je sebi potpuno “prokrčio“put ka gornjem delu tabele, jedino je pitanje koliko mogu da istraju. Za sada, i 13. mesto je zadovoljavajuće.


Francuska 1.liga: Arl-Kaen 3:2

Još jednom se ponovila ista priča, Kaen “živi“za derbije, ali protiv slabijih ekipa igra vrlo loše. Arl je upisao svoju prvu pobedu u šampionatu, dok je Kaen sada vrlo blizu opasne zone. Branko Lazarević presedeo je meč na klupi.


Francuska 2.Liga: Nant-Nim 2:1

Kasno budjenje gostiju iz Nima odvelo ih je u novi neuspeh koji ih ponovo stavlja u vrlo nezavidnu situaciju. Ono što raduje je povratak Miodraga Stošića na teren, nažalost, Buač je i dalje van prvih 18.


Holandska 1.Liga: Groningen-Breda 2:1

Slična situacija kao sa Sikimićem u prošlom kolu, sada je glavni akter bio Grankvist, koji je prvo savladao svog golmana, a zatim naplatio duplo na suprotnoj strani. Doduše, oba gola postigao je sa bele tačke. Dušan Tadić zamenjen je pet minuta pred kraj utakmice.


Turska 1.Liga: Antalijaspor-Bursaspor 2:2

Već sam se zabrinuo za Milana Stepanova, dugo nije dobijao šansu u prvenstvu, medjutim vratio se u ovom kolu odigravši svih 90 minuta. Pored četiri gola, viđeno je pregršt javnih opomena, a na kraju i crveni karton za goste. Ipak, završeno je bez pobednika i takav rasplet najviše je odgovarao Trabzonu koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.


Švajcarska 1.Liga: Tun-Sion 1:0

Utakmica za zaborav, kako za Sion, tako i za Draganu Mrđu, koji je dobio prilično nisku ocenu uz žuti karton. Zamenjen je u 57. minutu, njegovo mesto zauzeo je Aleksandar Prijović.

Sion drži 5. poziciju u plasmanu sa 18 osvojenih bodova.


Ruska 1.Liga: Anži-Tom Tomsk 1:0

U dvoboju timova naših ex-igrača Pekovića i Petkovića minimalnu pobedu je odneo domaćin. Mitar nije nastupio, dok je Nikola igrao celu utakmicu.


Ruska 2.Liga: Krasnodar-Ural 1:0

Više revijalna nego takmičarska predstava odigrana je u Kubanu gde je Krasnodar savladao tim Urala za koji je ponovo standardno nastupio Predrag Sikimić. Obe ekipe nalaze se pri vrhu, i sigurni su učesnici ove lige i sledeće godine.


Šinjik-Baltika 1:1

Vještica nije igrao, zbog suspenzije nakon isključenja pre 2 kola.


Ukrajinska 1.Liga: Metalist-Tavrija 2:3

Na pravi način je Tavrija iskoristila umor domaćih koji su se tek raspakovali nakon dolaska iz Đenove. Slobodan Marković zauzeo je svoje mesto na zelenom tepihu, zaradio je i javnu opomenu krajem meča.


Izraelska 1.Liga: Makabi Tel Aviv-Hapoel Aškelon 2:0

Snage su ukstili upravo naši bivši odbrambeni igrači Savo Pavićević i Darko Lovrić. Uspešniji je bio crnogorski reprezentativac. Golovima u drugom delu, Makabi je osigurao 3 boda koji ih vode pravo na čelo tabele.


Mađarska 1.Liga: Kapošvar-Fehervar 1:4

Olah, 76.min-1:4


Lorant Olah samo je ublažio poraz svog Kapošvara protiv raspoloženih gostiju. Lider je završio posao već u prvih 20 minuta i kasnije samo rutinski priveo susret kraju.


Crnogorska 1.Liga: Grbalj-Mladost 0:1

Ivan Bošković nije nastupio usled suspenzije.


Budućnost-Zeta 0:0

Rezultat bez golova, najrealniji je ishod ove utakmice. Žarko Korać igrao je sve vreme, ali nije zatresao mrežu protivnika.


Dečić-Mogren 0:1

Kiks Podgoričana iskoristila je četa Radoslava Bataka koja je odnela važna 3 boda sa stadiona “Tuško polje”.


Rudar-Mornar 2:1

Ivica Francišković bio je standardan u sastavu domaćina.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...