Vesti / Utakmice / Hoćemo borce protiv Borca

Hoćemo borce protiv Borca05.11.2010. 17:57

Autor: Grof Žekula(2)
P

obeda nad prvoplasiranim timom lige, pa dvonedeljna pauza...Kao i svake sezone, ni ove nam nije donela ništa dobro. Tri uzastopna prvenstvena meča nakon nje, 4 osvojena boda, prvi poraz i gol razlika 1:1 (s tim što u posednjih 180 minuta NISMO zatresli protivničku mrežu). Svako, kome je “Stara dama“ u srcu, reći će da je (pre)malo.

U subotu u 13h na našem “Karađorđu“ ugostićemo čačanski Borac. Druge nam nema, nego pobediti i tako i započeti neku novu, značajno uspešniju, seriju. Već u sredu nas, na istom mestu, čeka poslednji ovogodišnji Kup duel (protiv Jagodine), a već narednog vikenda put na sever Bačke, u Suboticu.

Da bi pobeda sutra bila ostvarena, moramo značajno bolje igrati u ofanzivi i koristiti šanse i prilike koje budemo stvarali. Samo od sebe nam se ništa neće dati, pa, uz ozbiljnost, moramo pokazati dozu bezobrazluka (onog igračkog, pobedničkog), te značajno veću želju i htenje nego u minulih 270 minuta, kako bi “zebre“ bile onemogućene i da pomišljaju na “nešto više“. Već nam je 6 bodova od starta šampionata, na domaćim megdanima, izbrisano gumicom, pa niti jedan više, do kraja ovojesenjih prvoligaških borbi, NE SME. Nikako drugačije...

U timu sutra neće biti Pavlovića (povreda na utakmici minule nedelje) i Tumbasevića (kazna zbog kartona), ali se u njega, nakon tačno 70 dana odsustva, vraća Brana Ilić. Sutra imena neće značiti ništa, ako KOLEKTIV opet pokaže slabosti koje se, već evidentno, ponavljaju – neborbenost u trajanju od 90’ (samo povremena i na mahove), letimična samoživost i sebičluk, nemoć pred protivničkim golom...Tražimo ono suprotno – sat i po borbe do poslednjeg daha, koja će biti samim tim i plodonosna u bodovnom (i golgeterskom) smislu. Sutra mi protiv Borca moramo imati 11 (ili 14) boraca na zelenom pravougaoniku!!! Da li će neki igrači, koji su do sada bili u drugom (i osmom, devetom...) planu dobiti priliku, ostaje nam da vidimo (i da se nadamo).


Na konferenciji za medije u SC Vujadin Boškov u Veterniku, predstavnicima sedme sile su se obratili šef struke Zoran Milinković i poslednji strelac za “Staru damu“ (na meču u Kuli, kada nam je tim golom doneo i poslednju pobedu) Nemanja Bilbija.

Milinković je konstatovao da svaka utakmica zahteva maksimalan pristup svih (i klupe i igrača), a da pobede i porazi jesu sastavni deo fudbala. “Pritisak pred sutrašnji meč postoji, ali onaj pozitivni, takmičarski. Nema potrebe da se trenutna situacija dramatizuje. Znamo šta je tačno naš problem, pre svega na domaćem terenu, a to je slaba realizacija. Da li je to zbog nedostatka samopouzdanja, same psihologije ili neke hipoteke koja se vuče iz prošlosti, ne znam, ali je evidentno da kroz igru stvaramo mnogo prilika, ali smo u nekoj vrsti vakuuma i te šanse slabo koristimo. Verujem da imamo kapacitet da to prevaziđemo i sutra obradujemo sve kojima je Vojvodina u srcu“, zaključio je trener.

Bilbija je dodao da Čačani jesu dobra ekipa, ali da se sutra pitamo mi. “Ako svi budemo skoncentrisani, borbeni i maksimalno okrenuti trijumfu u toku svih 90’, on neće izostati. Pozvao bih naše verne navijače da nam sutra u tome pomognu, svojom, a nama preko potrebnom, podrškom“.


Vreme da upišemo treću ovosezonsku pobedu na “Karađorđu“, pa je zato red da svi tome prisustvujemo. Ako tražimo od igrača maksimum na terenu, i mi ga moramo dati na tribinama. Da svi sutra slavimo!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...