Vesti / Utakmice / Devetka u Bajmoku

Devetka u Bajmoku03.11.2010. 21:25

Autor: Grof Žekula(2)
P

red subotnji okršaj sa Čačanima (“Karađorđe“, 13h), ekspedicija Vojvodine boravila je u Bajmoku i obeležila, utakmicom protiv domaćeg Radničkog, 105-u (klub je osnovan 1905. godine) godišnjicu postojanja ovog kluba, člana Vojvođanske lige-grupa Istok.

Radnički (Bajmok) - FKV 2:9 (0:4)

Strelci: Tumbas u 50. i Kekezović u 80. (iz penala) za Radnički, a Stevanović u 20. i 40, Bilbija u 30. i 35, Ilić u 53, Katai u 56, Mudrinski u 60. i 70. i Jao u 65. minutu za Vojvodinu.


Vojvodina se “prošetala“ kroz Bajmok (severnobački okrug, opština Subotica) i “devetkom“ pokazala da može da odigra meč za uživanje, pa se nadamo da će takav biti i pomenuti u subotu, pa potom u sredu u Kup duelu protiv Jagodine, te posle toga za vikend, kada ponovo budemo otputovali put severa Bačke, u samu Suboticu. Na terenu u toku 90’ nije bilo Pavlovića (povreda), Đurovskog i Lazetića (trenirali popodne po posebnom režimu) i najboljeg golmana u državi, Brkića. Svi ostali, dali su svoj doprinos partiji, koja je obilovala šansama, ali i EGZEKUCIJI, što očekujemo da KONAČNO i bude recept za buduće okršaje u prvenstvu i Kupu.


Prvo poluvreme:

Kesić – Vulićević, Trajković, Mojsov, Smiljanić – Medojević, Ađuru, Merebašvili – Stevanović, Oumaru, Bilbija.

Po dva gola Bilbije i Stevanovića (vrlo dobar), sijaset propuštenih prilika, dobre partije, pored dvostrukih strelaca, pre svih Smiljanića i Ađurua (ozbiljno nagovestili da konkurišu za meč u subotu, jer na terenu neće biti povređenog Pavlovića i “kažnjenog“ Tumbasevića), ali pogotovo Merebašvilija. Kada bi on odigrao ovakav meč svaki put (gotovo da ni jedanput nije solirao, pravio je asistencije poput pleja u basketu, pa je bilo milina gledati kako igra – a ovim je pokazao DA MOŽE TAKO), on bi, bez premca, bio pravi “vođa“ na terenu (onaj “drugi“ nam ne bi ni trebao).


Drugo poluvreme:

Kordić – M.Novaković, Karan, Milović, Nestorović – Mitošević, Tumbasević, Katai – Ilić, Jao, Mudrinski.

Ovaj period igre obeležio je debi mladog Kordića (brat mu, Šaleta, takođe igra u našim mlađim selekcijama na mestu centarfora, a po “gabaritu“ takav igrač na našim terenima nije odavno viđen, pa braća Kordić mogu biti ozbiljna budućnost FKV), povratak na teren Brane Ilića (danas strelac gola, a nije ga bilo na terenu od 28. avgusta), odlična rola veoma raspoloženog Mudrinskog, Kataieva predstava na sredini terena (nije igrao na krilu), te, ono što svi odavno znamo, sjajna partija Vuka Mitoševića.


Za Radnički su igrali:
Miković, Ivković, Kekezović, Vasić, Ilovac, Došen, Strapak, Marinković, Tomić, Popović i Tumbas. U nastavku su priliku dobili: Cvjetković, Škoro, Balažić, Milenković, Đorđević, Štrbac, Petrika, Janjić, Lazić, Babić i Savić.


Da napomenem da su Bajmočani prvi gol postigli nakon loše intervencije Kesića, a drugi je primio mladi Marko Kordić koji ima svega 15 godina (zamenio Aleksandra oko 25’ pre kraja) iz kaznenog udarca. Takođe, valja istaći i jako grubu igru domaćih igrača, revoltiranih dešavanjima na terenu i našom potpunom dominacijom, pa je i sam Milinković morao zbog toga da interveniše kod glavnog sudije, plašeči se da još neko, poput Pavlovića, ne bude zbog povrede sprečen da igra u narednom periodu.

Kako god – u subota u 13h čeka nas značajno ozbiljniji rival, a red bi bio, da posle dva “sušna“ kola, upišemo “trojku“ na kontu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...