Vesti / Crveno-bela planeta / Kačar igrom demantuje pisanje BG medija

Kačar igrom demantuje pisanje BG medija02.11.2010. 16:04

Autor: Mihailov(5)
Asistencijama obeležio dosadašnji tok prvenstva Holandije
Asistencijama obeležio dosadašnji tok prvenstva Holandije
P

onovo se polako bude naši strelci, ove sedmice, na listu, upisali su se Despotović, Sikimić, Olah i Korać. U ulozi asistenata našli su se Kačar i Tadić, koji postaje drugi asistent holandske lige.

Napredak u odnosu na prošlu nedelju je evidentantan, čestitke svim akterima na pravom reprezentovanju svojeg bivšeg kluba-VOJVODINE!



Engleska Premijer Liga: Bolton-Liverpul 0:1

Ne preterano tečnom i kvalitetnom igrom, nego najviše rezultatom, Liverpul nagoveštava neka bolja buduća izdanja koja odgovaraju narušenom renomeu kluba.

Nije ova utakmica ličila na buđenje tima, sve do 86. minuta kada je Maksi Rodrigez, na asistenciju Toresa, savladao Jaskilainena i doneo prvo gostujuće slavlje ovom trofejnom timu. Milan Jovanović presedeo je meč na klupi za rezerve i moraće da potraži izlaz iz krize ukoliko želi značajniju ulogu u Hodžsonovoj ekipi.


Nemačka Bundesliga: Keln-Hamburg 3:2

Jedna prava, dobra, bundesligaška utakmica, puna preokreta viđena je u Kelnu pred 50.000 navijača. Svakakve priče kružile su ovih dana, ponajviše u uvek valjano informisanim srpskim medijima, povodom transfera Gojka Kačara. Ispod renomea Sajta je da pominjem o kakvim spekulacijama je reč, dovoljno je prelistati beogradsku štampu.

Najbolji demant cele “bajke” stigao je upravo iz Kelna gde je Kačar odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju prilikom drugog pogotka gostiju. Ipak, “man of the match“ bio je Milivoje Novaković, koji se het-trikom pobrinuo za iznenađenje i izlazak domaćih iz opasne zone. Gojko je do kraja susreta zaradio i žuti karton, u nadoknadi vremena.


Nemačka Cvajta: Grojter-AUE 1:2

Loše vesti stižu iz druge lige, Grojter je ponovo poražen, ovaj put od Aue-a koji je ovim trijumfom preuzeo drugu poziciju. Danijel Aleksić je bio sve vreme na terenu, ali nije uspeo da ugrozi golmana raspoloženih gostiju. Tim iz Furtha pao je na četvrto mesto lestvice.


Serija A: Milan-Juventus 1:2

Žalba Juventusa nije urodila plodom, Krasić ipak nije dobio pravo nastupa na ovom meču, ali to nije smetalo da se odnese “ceo plen“ sa ”San Sira“. Najpre Kvaljarela, zatim i Del Pijero “prigrabili“ su 3 boda za crno-bele.

Kapitenu je ovo 200-ti gol za “Staru Damu“, a Juventusu 15-ti bod u italijanskom prvenstvu.


Katanija-Fiorentina 0:0

Vlada Avramov nije bio ni na klupi. Podrška za našeg golmana koji, usled velike konkurencije, ne uspeva da se nadje u timu. Nadamo se da će dobiti šansu, u suprotnom, puno sreće u odabiru novog kluba!


Španska Segunda: Albasete-Đirona 1:1

Despotović 1:1 68.minut


Za Ranka nema zime, ponovo je zatresao mrežu i obeležio svoj mali jubilej-15-ti pogodak u Segundi! Lozničanin je sjajno iskoristio loše ispucavanje odbrambenog igrača Albasetea i jakim udarcem savladao nemoćnog golmana. Đirona je ovim golom izborila bod, zlata vredan u borbi za opstanak.


Francuska 1. liga: Kaen-Nansi 2:3

Kaen je tipična ekipa srpskog mentaliteta, ne mogu da se nose sa ulogom favorita. Pobedili su Marsej i Lion, “otkinuli“ bod St Etijenu, Bordou i Okseru, ali su i dalje blizu zone ispadanja. Branko Lazarević nije ulazio u igru.


Francuska 2. liga: Nim-Laval 0:0

Izgleda da je Stole zaradio težu povredu na prošloj utakmici, kada je zamenjen već početkom drugog dela. Brz oporavak mu želim i nadam se da ćemo i Buača videti uskoro na terenu zajedno sa njim!

Nimu je ovo drugi meč u nizu koji igra bez pogodaka, moraće da pojača tempo, jer je blizu dna tabele.


Holandska 1. Liga: VVV-Groningen 3:5

Verujem da nisam jedini koji je, kada je ugledao rezultat ovog susreta, bio ubeđen da je Tadić postigao prvenac u svom novom klubu. Međutim, ništa od toga, njegova glavna uloga je da asistira i sa 2 asistencije na ovom meču izbio je na drugo mesto holandske lige u tom segmentu igre. Nema šta, barem pola tima mu duguje jedno takvo dodavanje, tako da ćemo i Ducu sigurno uskoro videti “obeleženog“ na “Livescoru-u“! Groningen je četvrti sa 24 boda.


Turska 1. Liga: Bursaspor-Fenerbahče 1:1

Milan Stepanov nije bio akter derbija, gde je Ivan Ergić uspeo da izjednači u 51. minutu i time zadrži svoj tim na čelu tabele.


Švajcarska 1. Liga: Sion-Lucern 4:1

Odlična predstava Siona, nažalost, bez pogotka Dragana Mrđe, koji je odigrao svih 90 minuta u pobedi domaćina. Utešni gol za goste postigao je veteran Hakan Jakin. Sion ovim trijumfom nastavlja borbu za izlazak u Evropu.


Ruska 1. Liga: Anži-Lokomotiva 0:1

Teški dana su pred ekipom iz Mahačkale, novi poraz stavlja ih u nezavidan položaj i vrlo je moguće da ćemo Mitra Pekovića sledeće sezone gledati u nižem rangu. On nije ulazio u igru na ovom meču.


Tom Tomsk-Amkar 1:0

Nikola Petković ponovo standardan.


Ruska 2. liga: Ural- Dinamo Briansk 3:3 (sreda)

Sikimić 3:3 90 min


Neverovatna utakmica za Predraga Sikimića, prošao je zaista put od “trnja do zvezda“. Najpre je postigao autogol u 11. minutu, da bi u nadoknadi doneo bod svom timu. Ural ipak ostaje bez šanse da uđe u prvu ligu, do kraja sezone igraće mečeve bez rezultatskog značaja.


Irtiš-Šinjik 1:1

Milan Vještica je odrađivao suspenziju.


Ukrajinska 1. Liga: Tavrija-Sevastopol 2:1

Slobodan Marković proveo sve vreme na terenu u tesnoj pobedi Tavrije koja ih šalje u sredinu tabele.


Izraelska 1. Liga: Hapoel-Makabi Netanja 0:4

Imali smo priliku da čitamo odgovore Darka Lovrića na Sajtu i da mu poželimo sreću nastavku sezone. Nažalost, ovog puta njegov tim je pregažen od gostiju iz Netanje, a Lovre je odigrao ceo susret.


Hapoel Haifa-Makabi Tel Aviv 0:0

Savo Pavićević nije uspeo da upiše očekivana 3 boda sa svojim klubom, odigrali su bez golova u Haifi.


Mađarska 1. Liga: Debrecin-Kapošvar 3:1

Olah 1:1 43. min


Iz vikenda u vikend navikavamo se na golove našeg bivšeg napadača. Ovoga puta njegova inspiracija nije bila dovoljna za naplatu, pobedio ih je prvak Debrecin.


Grčka 2. Liga: Trikala-Etnikos 1:0

Ilija Spasojević odigrao je poslednjih 5 minuta, dok je Stjepanović bio van konkurencije za meč.


Australijska 1. Liga: North Queensland-Gold Coast 1:2

Sepuja je ušao u igru u 71.minutu.


1. Liga Crne Gore: Mogren-Bar 3:1

Budvanska ekipa je ovom pobedom ostala na vrhu tabele. Radoslav Batak ceo susret na terenu, uz žuti karton u 6. minutu.


Grbalj-Budućnost 1:3

Još jedna sigurna pobeda Budućnosti, koja će očigledno voditi veliku borbu sa Mogrenom za prvu poziciju. Tragičar utakmice je bio upravo Ivan Bošković koji je u 61. minutu zaradio drugi žuti karton i time ostavio saigrače na cedilu.


Zeta-Rudar 1:0

Korać 1:0 34 minut


Udarcem sa bele tačke Žarko Korać je zapečatio sudbinu ekipe našeg bivšeg asa Ivice Franciškovića. Zeta nastavlja jedan lep niz i dolaze na, sada odlično, 5.mesto.


Premijer Liga BiH: Borac-Zvijezda 1:0

Ljubiše Vukelje nije bilo na terenu jer je suspendovan od strane Borca. Štaviše - klub ga je otpustio, pa može da potraži novu sredinu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...