Vesti / Utakmice / Sve po starom, Rad za otrežnjenje

Sve po starom, Rad za otrežnjenje31.10.2010. 21:41

Autor: fkv.com team(13)
Detalj sa prošlosezonskog duela...
Detalj sa prošlosezonskog duela...
U

utakmici 10. kola JSL, fudbaleri Vojvodine su prvi put ove sezone poklekli:

Rad – FKV 1:0 (0:0)

Strelac - Andrić u 51’.

Rad (trener Marko Nikolić): Borjan, Todorovski, Koković, Ranđelović, Dimitrijević (90’ Milivojević), Pajović, Jovanović, Luka, Andrić (78’ Stanojević), Jovančić (73’ Kojić), Leković.

FKV (trener Zoran Milinković): Brkić, Vulićević, Pavlović (4’ Smiljanić), Medojević, Trajković, Mojsov, Lazetić (68’ Bilbija), Tumbasević, Merebašvili, Igrač sa brojem 10 (59’ Mudrinski), Oumaru.

Sudija Slobodan Veselinović (pomagali mu Jovanović i Davidović) pokazao žute kartone Jovanoviću, Lekoviću, Dimitrijeviću i Luki, iz ekipe Rada, a Tumbaseviću, Lazetiću, Mojsovu i Smiljaniću u ekipi Vojvodine.


Odosmo da se borimo za treću poziciju, a ispalo je baš kao svaku jesen, da smo daleko od nje, a rival na ovom meču, nanevši nam prvi ovosezonski poraz, se popeo na drugu stepenicu prvenstvene lestvice. Još jedna godina će ostati iza nas, a da u njoj nismo savladali ekipu Rada. Mi smo na četvrtoj i sa samo dva boda više od petoplasirane Slobode. Kao da ništa nismo naučili iz prethodne sezone.

A i kako ćemo? “Pokajnik“ (Igrač sa brojem 10) je brže-bolje vraćen na teren, pa ispada da mu je to što nije igrao u Jakovu bila neka vrsta nagrade (da ne “lomi“ svoje vredne noge po selima Vojvodine), a mi smo ponovili staru boljku – i kad stvorimo određeni broj prilika, ne umemo da postignemo gol (u ovom slučaju da na vreme povedemo), pa bi priča otišla na skroz drugu stranu. Kad mi ne znamo i ne umemo – protivnik zna i ume. Priča na Banjici je, upravo tako, i okončana.


Prvo poluvreme:

Peh već na početku – Pavlovića je zbog povrede morao zameniti Smiljanić (4’)...Bez obzira na to nastupio je period u kome smo potpuno dominirali. Već u 8’ Merebašvili je iz prekida sa leve strane, loptu nabacio na gornji deo mreže, iako je bio udaljen dobrih 40 metara. U kontra napadu, Brkić sprečava ubacivanje i dodavanje lopte Andrića za Lekovića. U 13’ Tumbasević, nakon akcije Lazetića, šalje loptu daleko preko gola, a on to, sa distance, zna i može (pa i mora) mnogo bolje.

Prva kolosalna šansa u 16’ – dubinska lopta iz poslednje linije (odigrali Trajković-Vulićević) na Oumarua. On “rastura“ dva halfa u trku, dribla istrčalog Borjana, ali loptu, koju je uputio i koja ide u pravcu mreže, na samoj gol-liniji zaustavlja Pajović i šalje je u korner. Nakon istog, lopta je došla na kontra stranu u noge Lazetiću, na čiji odličan centrašut najbolje skače Oumaru i glavom šalje loptu direktno Borjanu u ruke.

Evo i druge u 23’ – igrač sa brojem 10 u redovima crveno-belih je izveo prekid, a na tu loptu, na samo nekoliko metara od gola, najbolje reaguje Trajković – udarcem glavom vara Borjana, ali i šalje loptu na prečku...Opet milimetri odlučuju...

Tada počinje dominacija Rada, koji prvu dobru priliku ima u 40’, kada sjajan prodor (nakon što je igrač sa brojem 10 izgubio loptu, i bez ikakve namere da se “vrati“ ostao baš na tom mestu i lagano šetkao) i pokušaj Luke, klizećim startom blokira Smiljanić. Nakon izvedenog kornera, Pajović je loptu prebacio preko gola.

U zaustavnom vremenu prvog dela igre viđene su dve lepe prilike – prvo je sjajno Jovanović, pasom “sa očima“ pronašao Andrića u srcu 16-erca, ali je Brkić fantastično zaustavio njegov pokušaj. Minut kasnije, Oumaru je, opet, sjajno odreagovao na jednu dubinsku loptu, lako prošao između dva čuvara, ali je sa 18 metara šutirao u Borjana.

Po svemu viđenom, imali smo odlične momente da povedemo, pitanje je “Kad će kazna“?


Drugo poluvreme:

Evo je – igrao se 51’ kada je Andrić fantastično pogodio dalji donji levi ćošak Brkića sa 15-ak metara, i krunisao time odličnu akciju Dimitrijevića, Pajovića i Jovančića. Andriću je pripala čast da bude strelac odluke na ovom meču, čime je lansirao svoj klub na visoko drugo mesto prvenstvene tabele.

Odmah u sledećem napadu (52’) uzvratili smo pokušajem Merebašvilija (levicom prebacio gol) na pas i deganžman Brkića. U 58’ Trajković je odlično blokirao pokušaj Todorovskog, koji se sam ušetao po desnoj strani, nakon što je Predrag Luka napravio, po istoj, nekoliko fudbalskih majstorija, pa uposlio saigrača.

Rad je do kraja utakmice imao još tri ozbiljna pokušaja – prvo Jovanovića, nakon katastrofalne grešeke Trajkovića na desnoj strani, kada se ovaj stuštio ka golu, ali mu je šut ukrotio Brka, potom Dimitrijevića, koji je sa istog mesta odakle je Andrić postigao gol šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative, a poslednji je šut oprobao Luka iz 100% situacije, ali je Brkić još jednom bio na visini zadatka. Mi smo ozbiljno pripretili samo jednom – Lazetić je mudro iskosa sa svoje pozicije gađao bliži donji ćošak, ali mu je taj pokušaj izblokiran u poslednji čas.


Od trećeg mesta (barem za sada) nema ništa i neće ni biti dok se ne uzmemo u pamet. Rad (ne ovaj sa Banjice) nam treba za otrežnjenje i to pod hitno...Na trećini sezone prvi poraz, ali bolan, jer nam je otvorio oči i jasno rekao – “Niste ekipa za velika dela“. Kako i kada ćemo to postati, zavisi samo od nas!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...