Vesti / Utakmice / Tri boda za kotu tri

Tri boda za kotu tri30.10.2010. 10:48

Autor: Grof Žekula(5)
Hoćemo loptu u protivničkoj mreži!!!
Hoćemo loptu u protivničkoj mreži!!!
U

nedelju oko 15h odradićemo trećinu sezone. Već smo sada jednoglasni u stavu da je moglo i više (za koji bod), ali nema nikakve sumnje da bi nas pobeda na Banjici (Rad – FKV, nedelja od 13h) posebno obradovala i došla kao melem na dva vezana nerešena ishoda (OFK i Srem). U sredu je izboren meč četvrtfinala Kupa, a do njega i borbe za polufinale, mi ćemo odigrati dva prvenstvena duela – ovaj preko puta VMA i protiv čačanskog Borca na našem bunjištu.

Prošle sezone, Rad nam je naneo oba poraza i značajno doprineo našem plasmanu na petom mestu tabele. Sada će to biti duel ekipa koje zauzimaju treće i četvrto mesto, s tim što se nadamo da će, kad sudija odsvira kraj utakmice u nedelju, doći do rotacije i našeg zauzimanja kote broj tri. Da bi se to i dogodilo, mi moramo probati svim silama da donesemo sva tri boda u Novi Sad.

Rad ima i poraz (jedini su doživeli u meču sa Partizanom) više od nas (mi ga i nemamo), i pobedu više, ali i neće biti učesnik četvrtfinala Kupa. Zanimljivo je da smo istog rivala poslednji put pobedili 20. avgusta 2005. godine, golovima Ljubiše Vukelje, a od tada do danas upisasmo dva nerešena ishoda i čak četiri poraza. To nam je i jedina pobeda nad njima u ovom veku (skor 1-6-6). Takođe, Rad nema poraz na svom terenu poslednjih 11 utakmica, a ostvario je i pet uzastopnih prvoligaških ovosezonskih pobeda. Red je da Rad padne...

Iako statistika brine, može biti da imamo i o čemu pre da promišljamo. Pogotovo što su nam Jakovci širom otvorili oči i jasno rekli da se ne zanosimo puno...Svaku utakmicu i svakog rivala doživeti posebno i ozbiljno, odigrati borbeno i poraza neće biti. Ali kako pobediti?

Na to pitanje odgovor su pokušali da daju Zoran Milinković i Slobodan Medojević, na konferenciji za štampu u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku. Nagoveštavaju da ovo može biti utakmica od koje će u mnogome zavisiti jesenji deo sezone.

Milinkoviće se u izlaganju dosta osvrnuo na utakmicu u sredu i jasno konstatovao da imamo istu boljku – kontrolišemo meč, kroz igru dolazimo do prilika, ali ih potom olako propuštamo. “Odbrambeni deo ekipe, komotno može da priupita napadače – “Šta to radite“. Neozbiljno je to što smo u Jakovu već mislili na Rad, jer igrači žele što pre da nadoknade propušteno u meču sa OFK-om i da se približe vodećem dvojcu. Onih poslednjih 10 minuta, je više ličilo na “ludilo“ nego na jednu ozbiljnu ekipu, i za to nema opravdanja. Za to, ja snosim najveći deo odgovornosti i to što se desilo u sredu treba da nam bude velika opomena.“

“Svake sezone jedna ekipa obeleži prvenstvo i to je u ovoj, barem za sada, ekipa Rada. Tačno je da su prošle godine imali velikih problema, ali su im se ove “kockice složile“, i uprkos tome što su promenili nekoliko igrača u sastavu, jasno je da su iskusniji, što im je i najveća prednost. FK Rad nismo odavno pobedili i u nedelju je prilika da to učinimo“, završio je šef struke.

Medojević je kratko rekao da u nedelju igrači moraju iz glave istisnuti i OFK i Srem, i u jednoj fajterskoj utakmici pokazati da su iz svega izašli još jači. “Maksimum od svakog pojedinca, veća smirenost i pažnja prilikom realizacije, i nema bojazni da se u Novi Sad nećemo vratiti sa tri boda. Uvažavamo domaćina jer je u ovom delu sezone pravi “hit“, ali zna se šta ćemo tražiti u nedelju na Banjici – samo pobedu. Pozivam naše verne navijače da nam u tome pomognu“, rekao je zamenik kapitena FKV.

U nedelju neka momci sa “Karađorđa“ pokažu momcima sa “Kralja Petra Prvog“ ko je stariji (i bolji).

Pobedom, nego kako!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...