Vesti / Utakmice / Sutra po pobedu i četvrtfinale, Omladinci potpisali ugovore, Đurovski udaljen iz ekipe...

Sutra po pobedu i četvrtfinale, Omladinci potpisali ugovore, Đurovski udaljen iz ekipe...26.10.2010. 20:10

Autor: Grof Žekula(6)
N

akon što smo, doslovce, u minulom kolu izgubili dva boda na svom “Karađorđu“, protiv OFK Beograda, a pred gostovanje u nedelju trećeplasiranij ekipi Rada, fudbalere crveno-belih očekuje važan duel 1/8 finala nacionalnog Kupa, protiv ekipe Srema u Jakovu. Utakmica je zakazana za sredu, sa početkom u 13:30h.

Srem se takmiči u Srpskoj ligi – grupa Beograd, a trenutno je i on trećeplasirani tim (poslednje dve sezone su okončali kao četvrti) svoje lige, sa osvojenih 20 bodova iz 11 odigranih kola (6 pobeda, 2 nerešena ishoda i 3 poraza, gol razlika 18:14), a u prošlom su, kao gosti, slavili protiv ekipe Palilulca sa 1:0. Klub je osnovan 1927. godine, pod imenom “Borac“, potom je preimenovan u “Crvena zvezda“, pa “Dušan Vukasović“ (lokalni narodni heroj iz Drugog svetskog rata), nakon čega dobija današnje ime. Sezonu 2002/2003 proveli su kao drugoligaši. Kao domaćini igraju u plavoj sportskoj opremi, a stadion ima mesta za oko 2.500 gledalaca. Trostruki su uzastopni osvajači Kupa Srbije na teritoriji grada Beograda 2008, 2009 i 2010. Uz ovo, treba da opominje na oprez i činjenica da su u 1/16 finala Kupa Srbije, eliminisali, takođe na svom stadionu, ivanjički Javor nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (u regularnom toku bilo je 2:2).

Jakovo se nalazi u jugoistočnom Sremu (pripada opštini Surčin), na 24 km od centra Beograda, 13 km od Zemuna i svega 4 km od reke Save. U blizini (na samo 2 km udaljenosti) se nalazi manastir Fenek. Prema popisu iz 2002. godine ima oko 6.000 stanovnika. Mesto je bilo naseljeno još u kameno i gvozdeno doba, a docnije su tu živeli Iliri i Kelti. U ovom mestu je od posebnog značaja, pronalazak vrednog arheološkog nalazišta - Germanske nekropole. Jakovo se pominje u spisima još od 1404. godine.


Na današnjoj konferenciji za štampu u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, pred put u Jakovo, medijima su se obratili šef struke Zoran Milinković i prvotimac Miroslav Vulićević. Jasno tvrde: Idemo na pobedu, jer su nam ambicije u Kupu najveće moguće!

Milinković je dodao da nas čeka duel protiv veoma interesantne ekipe, čiji je veliki broj igrača u poznim godinama, ali koji imaju određeno superligaško i prvoligaško iskustvo, a sa ambicijama da se ove godine plasiraju u viši rang takmičenja. “Nismo komforni u ponašanju prema ekipi Srema, a činjenica da u karantin vodim 19 fudbalera svedoči o našem maksimalnom pristupu, kao da nas očekuje meč sa superligašem”, rekao je Milinković.

Vulićević je naglasio da očekuje da svako ko sutra obuče crveno-beli dres pruži sve od sebe, kako bi se ova prepreka u Kupu savladala, i kako bi se u što boljem raspoloženju dočekao nedeljni duel na Banjici. “Ove sezone želimo da u Kupu učinimo korak više nego prošle, a shodno tome, svakog rivala moramo nadigrati i poraziti”, završio je Vule.


Predigra iste bila je sjajna i za ponos svakog navijača, ali i samog Kluba – devetorica Omladinaca potpisalo je stipendijske ugovore sa našom i njihovom FK Vojvodinom, a od srca im čestitamo na tome i želimo da u budućnosti imaju puno uspeha u crveno-belom dresu novosadske “Stare dame”. U prisustvu celokupne Uprave Kluba, to su učinili: Marko Poletanović, Ivan Mejić, Nemanja Radoja, Aleksandar Jovanović, Bojan Nastić, Milovan Petrić, Dejan Meleg, Milan Spremo i Aleksa Bajić. Kada znamo o kakvim se kvalitetnim momcima i fudbalerima radi, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da za Vošu neće “biti zime“ u budućnosti.

Ono što je najvažnije je da se u tim vraća Pavlović, koji je “odslužio” meč suspenzije, kao i da će od početka “u vatru” Nemanja Bilbija, a na terenu neće biti Brane Ilića, koji još uvek nije spreman za najveće napore, kao ni Maria Đurovskog, koji je udaljen iz tima do daljnjeg, zbog vrlo neprimerenog ponašanja na nedeljnom meču protiv OFK Beograda. Zbog toga se, na ovoj konferenciji, Zoran Milinković javno izvinio navijačima (to još uvek čekamo da učini i sam Mario), koji je jasno rekao da takve stvari neće tolerisati dok god je trener kluba kakav je Vojvodina. Za aplauz, nema šta…


U ostalim utakmicama istog dana, sastaju se:

13.30h Lazarevac: Kolubara - Spartak Zlatibor voda
13.30h Sremska Mitrovica: Srem - Jagodina
13.30h Smederevo: Smederevo - Teleoptik
13.30h Lučani: Sloboda PS - Metalac GM
13.30h Niš: Sinđelić - Rad
16.00h Beograd: Partizan - Proleter (Novi Sad)
18.00h Beograd: Crvena zvezda - Borac (Čačak)

U slučaju da utakmice budu završene nerešenim rezultatom, odmah će se izvoditi penali.

Parovi četvrtfinala biće poznati nakon žreba koji će biti održan 29. oktobra, a utakmice su na programu 10. novembra 2010. godine.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...