Vesti / Crveno-bela planeta / Ranko razbio monotoniju

Ranko razbio monotoniju26.10.2010. 11:25

Autor: MIHAILOV(3)
Itekako zna i ume da postigne gol...
Itekako zna i ume da postigne gol...
O

pšti utisak ovog kola jeste da su naši egzekutori zatajili. U strelce se upisao jedino Despot, uz Krasića koji je to učinio još u susretu Lige Evrope u četvrtak. Pregršt mečeva završeno je bez golova, što nije bila karakteristika klubova naših ex igrača.

Biće bolje, shvatićemo ovo kao zatišje pred buru i očekujemo novu eksploziju u narednim vikendima!


Engleska Premijer Liga: Liverpul-Blekburn-2:1

Ekipa Roja Hodžsona konačno je zabeležila pobedu, koja ih doduše nije izvukla iz opasne zone. Sva tri pogotka delo su Liverpulovih igrača, redom golove su davali Kirgiakos, zatim Karager u svoju mrežu i konačno Tores koji nagoveštava izlazak iz loše forme koja ga prati još od prošle sezone. Milan Jovanović nije ulazio u igru.

Valja napomenuti da su “Redsi“ prethodno u četvrtak gostovali Napoliju u okviru Lige Evrope odigravši bez golova. Taj meč Lane je ceo odigrao.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Bajern-0:0

Još u petak odigrana je uvodna utakmica Bundeslige gde je Hamburg odoleo neugodnim Bavarcima koji se već nedeljama muče sa mnogobrojnim povredama svojih ključnih igrača. Sa tribina su utakmicu gledali Riberi i Roben, a Kačar ipak nešto ispod njih, na klupi za rezerve.


Nemačka Cvajta: Herta-Grojter-2:0

Duel dva glavna favorita za ulazak u elitu ipak je obeležio domaćin golovima u poslednjih 15 minuta. Svestan je toga i Dani Aleksić koji je za 90 minuta uspeo da zaradi javnu opomenu arbitra. Ovim trijumfom Herta zadržava prvo mesto, dok Grojter silazi na treće.


Italijanska Serija A: Bolonja-Juventus-0:0

Mnogo bure u italijanskoj štampi izazvala je ova utakmica, naravno, ponovo sa Milošem Krasićem u glavnoj ulozi. Verovatno umoran još od četvrtka, kada je blistao protiv Salburga postigavši gol, odigrao je slabiju partiju protiv Bolonje koja je imala lek za nedovoljno ubedljive Torince. Međutim, nije to ono što je uznemirilo Italijane, već situacija u kojoj je Krasić simulirao prekršaj nakon kojeg je sudija pokazao na belu tačku. Jakinta je promašio penal, a “Stara Dama“ostala bez već unapred upisana 3 boda. Del Neri je izveo našeg asa sredinom drugog poluvremena.


Španska Sekunda: Đirona-Valjadolid-2:0

75.minut-Despotović-2:0


Tri minuta bila su dovoljna bivšem najboljem strelcu našeg prvenstva da savlada golmana Valjadolida, koji je ispraćen sa dva gola u mreži na kraju susreta. Ovaj gol je pokazatelj treneru da Ranko zaslužuje još bolju minutažu, a njemu podsticaj da nastavi da radi punom parom. Ovo su vrlo važni bodovi za Đironu jer je uspela da se udalji od zone ispadanja.




Francuska 1.liga: St Etien-Kaen 1:1

Branko Lazarević sedeo na klupi gostiju.


Francuska 2.Liga: Le Avr-Nim 0:0

Miodrag Stošić prevremeno je napustio teren, najverovatnije zbog povrede. Vladimir Buač i dalje van terena.


Holandska 1.liga: NEC-Groningen-3:2

Došao je dan da izgubi i Groningen, vrlo rani golovi domaćina presudni su faktor ove utakmice. Dušan Tadić igrao je do 88. minuta, kada je zamenjen. Groningen je ovim porazom dospeo na 5. mesto lestvice prvenstva.


Turska 1.liga: Ankaragucu-Bursaspor 1:5

Ono što nisu uspeli na Old Trafordu, igrači Burse postigli su na gostovanja u Ankari gde su do vrha “napunili“ mrežu domaćina. Milan Stepanov nije se našao u protokolu na ovom meču, dok je u utakmici LŠ bio starter.


Švajcarska 1.Liga: Sion-Cirih 1:1

Komšije na tabeli odigrale su nerešeno u okviru 12. kola Švajcarske lige. Poveli su gosti krajem prvog dela, a izjednačili domaćini početkom drugog. Dragan Mrđa proveo je ceo meč na travnjaku, ovaj put bez postignutog pogotka.


Ruska 1.Liga: Anži-Zenit 3:3

Anži je osvojio vrlo važan bod u borbi za opstanak protiv favorizovanog Zenita koji ubedljivo drži čelo tabele. Mitar Peković nije ulazio na teren.

Spartak Nalčik-Tom Tomsk-2:1

Bivši bek Vojvodine Nikola Petković igra za ekipu iz Tomska i učestvovao je asistencijom prilikom pogotka gostiju. Spartak je na kraju ipak preokrenuo i uknjižio 3 boda.


Ruska 2.liga: Ural-Šinjik 0:0

Miroljubivo, bez golova odigrali su u direktnom duelu Predrag Sikimić i Milan Vještica.

U nastavku obojica su zamenjena iz taktičkih razloga.


Ukrajinska 1.Liga: Obolon-Tavrija 2:1

Vođstvo gostiju, a zatim i veliki pad u koncentraciji i igri karakteristika su ove utakmice u kojoj je slavio srećniji domaćin. Tavrija je oba puta savladana u poslednjih pet minuta, a Slobodan Marković ušao je u 58. minutu. Obe ekipe drže se vrlo loše u prvenstvu, blizu su opasne zone.


Mađarska 1.Liga: Kapošvar-Honved 0:0

Četa našega Loranta Olaha odigrala je “mršavih“ 0:0 protiv, na kraju, brojčano nadmoćnijih gostiju. Kapošvar deli 2. poziciju i zaostaje za vodećim Fehervarom 6 bodova.


Izraelska 1.liga: Ironi-Hapoel-2:2

Darko Lovrić standardan na poziciji štopera, polako već postaje lider odbrane ovog izraelskog kluba. Ovo je inače bitan bod za domaćina, imajući u vidu da ekipa Ironi trenutno stoji usamljena na vrhu tabele.

Makabi Tel Aviv-Hapoel Ramat Gan 2:0

Savo Pavićević igrao je svih 90. minuta u pobedi svog tima. Zaradio je i žuti karton.


1.Liga Crne Gore: Mogren-Sutjeska 4:1

Batak i drugovi odigrali su pravu šampionsku utakmicu deklasiravši Nikšićane rezultatom 4:1. Mogren ovom pobedom preuzima 1. mesto od Budućnosti, koja je kiksnula ovog puta.

Grbalj-Rudar-0:1

Ivan Bošković suprotstavio se Ivici Franciškoviću u meču 11. kola lige. Više razloga za sreću imao je Franc koji je odneo vrlo važnu gostujuću pobedu.

Zeta-Dečić 0:0

U klasničnoj utakmici Balkanskog podneblja, Korać nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Nažalost, za nogom mu je pošlo jedino da zaradi javnu opomenu.


Grčka 2.liga-Pantrakikos-Trikala 0:0

Ilija Spasojević ušao je u 85. minutu, dok Stjepanovića nije bilo na travnjaku.


1.liga BiH: Olimpik-Borac 0:0

Još jedna u nizu utakmica bez najvažnije fudbalske draži. Vukelja je ušao u 70. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...