Vesti / Utakmice / Vošini ratnici protive se romantici

Vošini ratnici protive se romantici23.10.2010. 00:15

Autor: Grof Žekula(6)
U NEDELJU TI JE MESTO NA "KARAĐORĐU"
U NEDELJU TI JE MESTO NA "KARAĐORĐU"
U

derbi meču 9. kola JSL, na “Karađorđu“ u nedelju od 14:30h (direktno i na Arenasport kanalu) mačeve će isukati, pa samim tim i ukrstiti, FK Vojvodina i OFK Beograd. Odlična prilika da svedočimo dobrom fudbalu, kao i da vidimo koji je realan domet ove ekipe, koju do kraja oktobra meseca očekuje i Kup duel u Jakovu, te teško gostovanje na Banjici (sva tri meča odigraćemo za “samo“ sedam dana).

Dve vezane pobede u minula dva kola, svima nama, navijačima i simpatizerima “Stare dame“, nekako nagoveštavaju i ovu treću, koja bi bila pravi šlag na torti. Da bi nju ostvarili, biće potrebno prikazati značajno više nego što to momci uradiše na meču u Kuli, a ako utakmicu pripreme i dožive kao onu od pre dva kola, onda se nama neće nametati pitanje, oko konačnog rezultata i pobednika.

Na teren neće istrčati Pavlović, jer mora da “odradi“ meč suspenzije (dok su to već “obavili“ Merebašvili i Lazetić - njemu je naknadno kazna umanjena, te obojica u nedelju imaju pravo nastupa), kao i Ilić (još uvek nespreman za takmičarske napore, ali sa evidentnim napretkom što se fizičke kondicije tiče, i sa sve manjim bolovima, pa je za očekivati da će veoma brzo konkurisati za mesto u timu). Goste će predvoditi Veseljko Trivunović, naš ex-igrač i ljubimac, a da li će nas ex-ofkovac Oumaru, trenutno vodeći u konkurenciji za “Igrača sezone“, ostaje nam da vidimo. Prošle sezone protiv istog rivala smo odigrali dva nerešena meča (0:0 i 2:2), a na poslednjem je strelac za plavo-bele bio upravo Oumaru, pa je red da nekako “vrati“ dugove, sada predvodeći napad crveno-belih.

OFK trenutno zauzima 6. poziciju na tabeli i, za razliku od nas, ima čak tri poraza do sad. Pobeda u minulom kolu nad Spartakom, te činjenica da više nemaju obaveza u Kupu (ispali od Teleoptika), a u želji da nam nanesu prvi “bol“ ove sezone i budu prvi koji su skinuti skalp ponosu Novoga Sada, može biti dokaz da će utakmicu odigrati bez kalkulacija, kako bi napravili dobru podlogu za naredne mečeve. Zato očekujemo da će Zoran Milinković i njegovi “ratnici“ sve ovo shvatiti onako kako treba – ozbiljno. Takođe, prihvatićemo sve osim naše kalkulacije – ni ona ne sme biti prisutna na zelenom tepihu “Karađorđa“ u nedeljno popodne.

Da treba da očekujemo hrabar i odvažan pristup u devedesetominutnoj borbi koja sledi, uveravali su nas i Zoran Milinković i Giorgi Merebašvili, na konferenciji za štampu u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku. Obojica se slažu da nas čeka težak duel, ali i da je posve jasno šta od njih zahteva novosadska fudbalska javnost i da su oni spremni da to i ostvare.

Milinković je dodao da očekuje veoma sadržajnu utakmicu, jer će se sukobiti dve ekipe koje vole da se nadigravaju. “Respektujemo goste jer su minule sezone izborili učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sve to poziva na oprez, ali smo veoma spremni i motivisani, a činjenica da se poznajemo vrlo dobro, garantuje da u nedelju neće izostati ono zbog čega publika i dolazi na utakmice – golovi“

“Još uvek razmišljam u vezi sastava koji će istrčati na teren, pre svega oko toga ko će uz levi bok umesto kažnjenog Pavlovića. Najbliži toj poziciji je Nestorović, ali imam i druge ideje i sve opcije dolaze u obzir. U ekipu se vraćaju Lazetić i Merebašvili i od njih očekujem da budu nosioci igre. Ne volim da menjam tim, osim kada moram, a sistem i zadaci biće, kao i uvek, usmereni pre svega u skladu sa onim što očekujem od naše postave, pa potom i prema sastavu i igri gostiju. Za goste sam siguran da će doći da se nadmeću i traže pobedu, a sve ono što Vojvodina ima najbolje, biće u nedelju na terenu“, završio je trener Milinković.

Strelac tri gola za FKV u dosadašnjem delu sezone je jasan: “Znamo koliko je OFK Beograd jak i ozbiljan tim, pa smo moji saigrači i ja potpuno svesni kakav nam meč predstoji u nedelju. Takođe, a što je još i važnije, svi znamo šta tačno treba da uradimo u toku 90 minuta, kao i da bez pruženog maksimuma svakog od nas, nećemo ostvariti naš cilj, a to je treća pobeda u nizu“, zaključio je Gruzijac.

Da bi to moglo i da se ostvari, potrebno je da i Ti pomogneš – Tvoje mesto je u nedelju na našem “Karađorđu“. Da zajedno, negde oko 16:30h, slavimo novu pobedu i osvajanje nove “trojke“, koja će nas i držati u vrhu prvenstvene tabele.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...