Vesti / Crveno-bela planeta / Krasić čuva narušeni ugled Srbije!

Krasić čuva narušeni ugled Srbije!19.10.2010. 10:35

Autor: MIHAILOV(5)
N

akon dvonedeljne reprezentativne pauze, koja nam neće ostati u lepom sećanju, vraćamo se klupskim takmičenjima. Na našu neizmernu radost već postaje dosadno ponavljati kako Miloš Krasić oduševljava Italiju. U našu listu strelaca upisaćemo Aleksića, Mrđu i Sikimića, dok su golove pripremali Duca Tadić, kao i već pomenuti “srpski Nedved“.

Može se reći-prosečno izdanje naših “ambasadora“, zadovoljni jesmo, ali i svesni da mogu mnogo bolje!



Engleska Premijer Liga: Everton-Liverpul 2:0

U velikom gradskom derbiju Liverpula pobedu je odneo Everton, prvi put nakon četiri godine. Poslednji put “plavi“su na Gudisonu pobedili u septembru 2006. godine kada je strelac bio Kejhil, igrač koji je i u ovom okršaju postigao gol. Našoj reprezentaciji mrski australijski igrač upisao se u strelce u 34. minutu, a tačku na meč stavio je kapiten Arteta u 50.minutu. Lane je ušao u 84. minutu i, ako ništa drugo, upisao novi nastup.

Ishod je u neku ruku bio očekivan, Liverpul “spava“na dnu lestvice, jedino bolja gol razlika od Vest Hema izbavlja ih od statusa fenjeraša.


Italijanska Serija A: Juventus-Leće 4:0

Na Apeninima ništa novo, Krasić ostaje glavna tema italijanske fudbalske javnosti.

Juventus se polako uigrava i postiže sve bolje rezultate. Ovoga puta snagu “Stare dame“ osetio je Leće, a “vetar sa istoka“ je učestvovao sa dve asistencije i izborenim penalom. Druga asistencija upućena Del Pijeru ostaće upamćena, jer ga je ovaj pogodak ujedno i doveo na prvo mesto liste strelaca Serije A svih vremena.


Nemačka Bundesliga: Majnc-Hamburg 0:1

Dve važne stvari napravio je Hamburg u subotnjem duelu sa najvećim iznenađenjem dosadašnjeg toka šampionata - prekinuli su rekordan niz Majnca od 7 pobeda i upisali gostujuću pobedu koja ih je popela na 5. mesto. Gojko Kačar je odigrao svih 90 minuta i zaradio je javnu opomenu. Konačno počinje da dobija priliku kod trenera Veha, koji ga je izostavljao na startu prvenstva. Čovek odluke bio je Gerero u samom finišu susreta.


Nemačka Cvajta: Grojter-Osnabruk 3:0

45. minut: Aleksić 2-0


Obestinjuju se prognoze većina navijača Vojvodine koji su predvideli da će Cvajta biti prava sredina za našeg talentovanog napadača Aleksića. Mladi Veterničanin još jednom je oduševio čelnike Grojtera postigavši gol krajem prvog dela. Ovom pobedom domaći tim nastavlja borbu za ulazak u elitu, ispred njih je jedino Herta sa bodom više.


Holandska 1. liga: Groningen-Herenven 1:0

Do direktnog duela bivših klupskih drugova Tadića i Đurića nažalost nije došlo, jer Igor ponovo nije dobio šansu da zaigra. Razlog za radost ipak imamo, Duca je asistirao prilikom odlučujućeg gola koji je postigao Grankvist početkom nastavka.

Groningen drži visoko 4. mesto i zaostaje svega 3 boda za vodećim PSV-om.


Španska Sekunda: Betis-Đirona 2:1

Nastavlja Đirona svojim tempom, kod kuće 3 boda, a na strani “daj šta daš“. Iako su vodili na poluvremenu gosti su u nastavku poklekli, pa će ipak morati da traže bodove za opstanak protiv nekih slabijih ekipa. Ranko Despotović igrao je do 56. minuta, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol domaćina.


Francuska 1.Liga: Kaen-Monako 0:0

Branko Lazarević nije ulazio u igru.


Francuska 2.liga: Istres-Nim 0:0

Miodrag Stošić proveo je ceo meč na travnjaku u gostujućem remiju svog Nima. Vlada Buač nije bio u protokolu.


Švajcarski Kup: Collex Bossy-Sion 0:5

64. minut: Mrđa 0:4


Dragan Mrđa je ponovo dokazao da je majstor za ovakve utakmice upisavši se u strelce pola sata pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda, Sion dočekuje Cirih.


Turska 1. Liga: Bursaspor-Karabukspor 2:2

Ostaće nepoznanica da li je trener domaćih odmarao Stepanova za Ligu Šampiona ili nije hteo da mu pruži priliku. U svakom slučaju, Milan je presedeo na klupi celu utakmicu.


Ruska 1. liga: Dinamo Moskva-Anži 4:0

Teško će četa Mitra Pekovića na ovaj način izboriti opstanak, “samlela“ih je ekipa Grofa Božovića golovima krajem oba poluvremena. Mitar nije ulazio sa klupe.


Ruska 2. liga: Dinamo-Ural 1:1

Predrag Sikimić odigrao je svih 90 minuta na ovom meču, a valja napomenuti da je u četvrtak (u međukolu) postigao pobedonosni pogodak protiv Baltike.

Šinjik-Volga 0:0

Milan Vještica nije nastupio jer je odrađivao suspenziju nakon crvenog kartona zarađenog u pomenutom međukolu koje se igralo 3 dana ranije.


Ukrajinska 1. liga: Tavrija-Iličivet 2:2

Uprkos deficitu od dva pogotka, Tavrija je uspela da se vrati preko rezerviste Korobke u poslednjih 10 minuta. Slobodan Marković ponovo standardan.


Mađarska 1.liga: Ferencvaroš-Kapošvar 1:0

Ekipa Loranta Olaha izgubila je derbi prvenstva i time prepustila rivalu 2. poziciju. Olah je dobio žuti karton krajem prvog dela.


Izraelska 1. Liga: Hapoel Ashkelon-Hapoel Akre 0:0

Bez velikih uzbuđenja u okršaju dve istoimene ekipe, Darko Lovrić je komandovao odbranom domaćina celu utakmicu.


Hapoel Tel Aviv-Makabi Tel Aviv 1:0

Savo Pavićević proveo je sve vreme na terenu u porazu Makabija od ovogodišnjeg učesnika Lige Šampiona. Zaradio je i žuti karton.


Grčka 2. liga: Trikala-OFI 0:1

Trikala je ovog vikenda poražena kod kuće od tima OFI, i Stjepanović i Spasojević ušli su na teren sa klupe krajem susreta.


Albanska 1. liga: Vlaznija-Teuta 0:0

Marko Jovanović ušao je u 56. minutu.


Crnogorska 1. liga:

Rudar-Budućnost-0:2
Lovćen-Mogren 0:1
Bar-Zeta 0:0
Dečić-Grbalj 2:0


Naši bivši igrači nisu se posebno istakli u ovim mečevima iako su dobili značajnu minutažu. Razloga za slavlje ima jedino Batak koji je upisao gostujuću pobedu i trenutno drži čelnu poziciju.


1. Liga BiH: Borac-Rudar Prijedor 0:0

Vukelja i drugovi nisu uspeli da opravdaju ulogu apsolutnog favorita protiv otpisanog Rudara, ali time nisu izgubili vodeće mesto na lestvici.

Australijska 1. Liga: North Queensland-Perth Glory 2:1

Sepuja je ušao u 60. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...