Vesti / Utakmice / Desant na Kulu

Desant na Kulu15.10.2010. 17:51

Autor: Grof Žekula(6)
U

pravo tamo gde prošle sezone započesmo, pobedom od 3:0, napad na vrh prvenstvene tabele (ispostaviće se u maju da beše itekako neuspešan), ekipa Vojvodine će istrčati i u nedelju od 14:30h. Protivnik i domaćin, biće nam kulski Hajduk, pretposlednjeplasirani tim lige, kojeg, osim činjenice da ima svega jedan osvojeni ovosezonski bod (u 7 dosadašnjih kola jedino beleže nerešeni ishod protiv čačanskog Borca), muče i drugi, naročito finansijski, problemi.

Na ovo odmeravanje snaga u 8. kolu JSL, momci u crveno-belom dresu idu posle dvonedeljne pauze (reprezentativne obaveze), koja je usledila nakon najbolje partije i veličanstvene pobede u minulom kolu. To ostavljaju iza sebe, jer novim trijumfom treba potvrditi dobru formu i težnju da o(p)stanu u vrhu, ovaj put i duže nego prošle sezone. Četiri ovojesenske pobede od 2:0, pokušaće da “zamene” novom, ubedljivijom, mada će i minimalna biti dovoljna za našu novu radost, a pred veoma važan mini-ciklus, u kome ćemo u prvenstvu dočekati OFK Beograd, pa putovati na Banjicu, a u “sendviču” ta dva okršaja odigrati i utakmicu 1/8 finala Kupa, u Jakovu, protiv domaćeg Srema. Ozbiljan raspored, do poslednjeg dana oktobra meseca, nakon kojeg ćemo dobiti jasniju sliku onoga što jesmo i čemu se možemo nadati.

Dragoljub Bekvalac, ex igrač i šef struke našeg tima, pokušaće da, predvodeći Kuljane, ostvari prvu pobedu ove jeseni, a to, nad našim timom, im nije pošlo za rukom u minulih 11 duela, tačnije od 5. avgusta 2006. godine, što i beše jedna od ukupno tri (sve u Kuli), u dosadašnjih 24 odmeravanja snaga. Favoriti jesmo, a to treba pokazati na terenu, i u Novi Sad se vratiti sa tri boda, ukupno 18-im na prvenstvenoj lestvici. Zadatak je jasan i postavljen na vreme, a u nedelju ćemo biti svedoci kako će ga rešiti učenici Zorana Milinkovića.

Bićemo lišeni usluga Merebašvilija (samo ovaj meč) i Lazetića (ukupno kažnjen sa dva meča suspenzije), zbog “zarađenih” crvenih kartona na dobijenom derbi-meču, a takođe i Ilića, koji je tek početkom ove nedelje, konačno, počeo sa lakšim treninzima. Sa ovim protivnikom smo odigrali dva letnja pripremna meča (dobismo ih 2:0 u Kuli i 4:0 na “Karađorđu”), te od njih pazarismo Branislava Trajkovića, a ustupismo im Slobodana Novakovića i Vladimira Kovačevića (Ognjen Mudrinski se u međuvremenu vratio u Novi Sad).


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov” u Veterniku, pred ovo gostovanje, medijima su se obratili šef struke Zoran Milinković, kapiten Željko Brkić i doskorašnji “hajduk” Branislav Trajković. Sva trojica se slažu – neće biti lako, ali ni jedan drugi rezultat sem pobede, neće zadovoljiti apetite “Stare dame”.

Milinković je dodao da se ekipa dve nedelje veoma ozbiljno pripremala za ovaj meč, da će on biti veoma specifičan za nas, zbog kadrovskih problema koje imamo. “Mogu samo u superlativu da govorim o Hajduku, kao dugogodišnjem Superligašu. Jeste da imaju problema, ali činjenica da su angažovali iskusnog stručnjaka, Dragoljuba Bekvalca, govori da će učiniti sve, da i ove godine zadrže prvoligaški status. Želim im da serija njihovih dobrih rezultata počne nakon meča sa Vojvodinom.”

“Tačno je da očekujem težak meč, ali u njega ulazimo sa velikom ambicijom. Znam i da će protivnik biti veoma motivisan, ali upravo ovakve utakmice i jesu pravi izazov za ovu našu generaciju momaka, koja ima za cilj da iz utakmice u utakmicu polako stasava, i u kojoj se svako bori za svoje mesto”, završio je šef Zoran.

Brkić je bio jasan: “Opasno je gledati tabelu i zavaravati se trenutnim plasmanom Hajduka – to nije njihovo pravo lice. Mi tačno znamo koji oni kvalitet poseduju i očekujemo da će biti maksimalno motivisani protiv nas, pogotovo što još nemaju trijumf ove sezone, pa će sve učiniti da do “prvenca” dođu već u nedelju. Naš je zadatak da nastavimo kontinuitet pobeda i dobrih igara, da budemo vrlo koncentrisani u nedelju i da u veoma borbenoj utakmici, uz dozu preko potrebnog opreza, dođemo do sva tri boda”.

Trajković se nadovezao rekavši da je ovo za FKV najteže gostovanje u dosadašnjem toku prvenstva, te da će njegovi bivši saigrači do kraja sezone tražiti “bodove spasa” upravo na svom terenu, da su se pojačali prekaljenim stručnjakom i da za njih počinje “misija borbe za opstanak”. To treba da uvažavamo, tako i da se spremamo, ali ne treba da se plašimo. “Verujemo u sebe, pokazali smo i u prethodnom derbi-duelu koliko vredimo, a u nedelju u utakmicu moramo “ući još jače”, što će i predusloviti našu pobedu kao ishod predstojećeg odmeravanja snaga”, naglasio je Branislav.


Šta fudbaleri moraju učiniti, kako bi nas obradovali novom pobedom – ZNA SE, kao što se ZNA da je u nedelju svima kojima je crveno-bela boja u srcu, mesto samo na jednom mestu – stadionu u Kuli (ulica-Svetozara Markovića 8, cena ulaznice-300 dinara). Da slavimo, negde oko 16:30h, svi zajedno.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...