Vesti / Crveno-bela planeta / Kačar konačno strelac

Kačar konačno strelac05.10.2010. 17:30

Autor: Mihailov(4)
P

olako se navikavamo na konitunuirano dobra izdanja "naše gore listova". U evidenciju su upisana 4 strelca: Kačar je postigao debitantski gol, a Korać, Olah i Bošković nastavljaju gde su stali prethodnih nedelja. Miloš Krasić već polako postaje ikona "Stare Dame", dok Lane ne nalazi pravu formu sa svojim Liverpulom. Mnoge od njih čekaju reprezentativne obaveze ove sedmice, a Vojvodina se može pohvaliti sa pet reprezentativaca koji su branili (ili brane) boje našeg kluba.


Utorak-Sreda-Četvrtak


Liga Šampiona

Rendžers-Bursaspor-1:0


Domaćini iz Glazgova obezbedili su sebi 3 boda već u 18. minutu susreta protiv debitanta u ovom takmičenju, ekipe Burse u čijem dresu nastupa i naš Milan Stepanov koji je odigrao ceo susret i upisao žuti karton krajem utakmice. Turcima je ovo drugi poraz i nalaze se na začelju bez osvojenog boda.


Liga Evrope

Mančester Siti-Juventus-1:1


Derbi 2.kola Lige Evrope i utakmica renomea najprestižnijeg takmičenja održan je u Mančesteru gde je Siti remizirao sa „Starom Damom“. Po Torince krenulo je kao kao iz bajke, Jakinta je već u 11.minutu savladao Harta i doneo prednost Juventusu. Konačan rezultat postavio je Adam Džonson u 37.minutu, a najveću šansu za pobedu imao je Del Piero pred sam kraj meča kada je prodrmao prečku koja se verovatno još i dalje trese.
Krasić je igrao do 75. minuta. Ocena njegovog nestupa je prilično visoka, uz žuti karton zarađen u finišu prvog dela.
Utisak je da se Siti „izvukao“ i da može biti zadovoljniji krajnjim ishodom. Juve-u je ovo drugi remi, moraće da poprave odbranu ukoliko žele u dalju fazu.


Utreht-Liverpul-0:0

Neću se zadržavati na ovom meču iz dva razloga. Prvi je što Lane nije igrao, a drugi što utakmica nije bila interesantna, završena je bez pogodaka. „Redsi“ drže prvu poziciju sa 4 osvojena boda.


Vikend

Engleska Premijer Liga

Liverpul-Blekpul-1:2


Tek posle ovakvih utakmica stičemo lekciju koliku protekciju imaju treneri u Engleskoj i koliko im se šansi daje da pokažu šta umeju. U našim uslovima Hodžson bi „leteo“ nakon uvodna dva-tri kola, a Liverpul se trenutno nalazi u zoni ispadanja.
Na Enfild je sleteo raspoloženi Blekpul koji već na poluvremenu obezbedio najmanje bod u ovom susretu postigavši dva gola. Do kraja je Kirgiakos uspeo da smanji, ali je to bilo nedovoljno za bod. Milan Jovanović ušao je u 60. minutu, ponovo pruživši partiju bez nekog naročitog učinka.


Bundesliga

HSV-Kajzerslautern-2:1
70.min-Kačar-1:1


Gojko Kačar konačno je našao svoje mesto po Suncem u Hamburgu. Ušao je u 38.minutu mesto Jarolima i nakon ranog vodstva gostiju uspeo da postigne prvenac u zvaničnim mečevima i poravna rezultat. Domaćin je na kraju potpuno preokrenuo i konačno nagovestio izlazak iz krize.
Svašta su mediji pisali o Gojku prethodnih nedelje, on je na najbolji način opovrgao sve tvrdnje. Za nemački tim sledi dvonedeljna pauza, ali ne i za Kačara koga čekaju reprezentativne obaveze.
Valja napomenuti da je pravac iz aviona „doleteo“ do Karadjordja kako bi posmatrao „uništavanje“ crno-belih od strane svojih bivših klupskim drugova. Prisetio se svojih dana u dresu Vojvodine, nedeljno dovođenje do ludila njihove odbrane nije mu strano! Svaka čast na golu, kao i na ovom gestu!


Cvajta

Bohum-Grojter-0:2


Grojter nastavlja da vlada nemačkom drugom ligom. Ovaj put je „stradao“ prošlogodišnji Bundesligaš Bohum. Danijel Aleksić odigrao je 1. poluvreme, a meč je odlučen u nastavku kada su gosti dva puta matirali bespomoćne domaćine. Grojter deli prvo mesto sa Hertom i AUE-om.


Serija A

Inter-Juventus-0:0


Trenutno najbolji Inter igrao je bez pobednika sa najtrofejnijim klubom, Juventusom na stadionu Đuzepe Meaca u miroljubivoj atmosferi sa samo 3 žuta kartona.
Miloš Krasić je, već po navici, proglašen za najboljeg igrača torinskog kluba. On je bio i jedan od tri strana igrača „nacionalnog“ Juvea u ovom derbiju, dok je „kolonijalni“ domaćin nastupio bez ijednog Italijana, ne računajući Santona, koji je ušao u nastavku.
Prvo mesto Serije A iznenađujuće drži rimski Lacio.


Fiorentina-Palermo 1:2

Vlada Avramov ni na klupi za rezerve.


Španska Segunda

Granada-Đirona 2:1


U neku ruku rezultat je očekivan jer Đirona retko uzima bodove na strani. Ranko Despotović igrao je od starta da bi bio zamenjen u 51. minutu. Iz 6 utakmica Đirona ima isto toliko bodova i očigledno je da će se boriti za opstanak. Sledeće sedmice u goste stiže Rekreativo.


Francuska 1.Liga

Valensijen-Kaen-2:1


Kaen je konačno pao posle dužeg vremena, golovima u prvih pola sata, Branko Lazarević igrao je svih 90 minuta. Njegov tim je trenutno na 9. mestu sa 12 bodova.


Francuska 2.liga

Nim-Le Man-1:2


Drugoligaš Nim prekinuo je dobru seriju rezultata pred svojim navijačima, ovaj put nadigrao ih je Le Man golom u 90. minutu. Stošić je proveo ceo meč na terenu, a Buač nije bio među 18 igrača.


Holandska 1.Liga

Tvente-Groningen-4:2


Groningen Duce Tadića prvi put ove sezone ostao je bez bodova u susretu sa šampionom Tventeom. Krenulo je dobro po goste, poveli su početkom susreta iz penala, ali su domaćini uzvratili sa kamatom, tako da se ipak nije slavno završilo po tim našeg bivšeg asa. Tadić je stigao i da asistira prilikom dva gola Groningena i da zaradi novi žuti karton. Još jedna opomena značiće suspenziju za mladog Srbina.


Herenven-Den Hag 0:0

Đurić nažalost ponovo nije bio u protokolu.


Švajcarska 1.Liga

Bazel-Sion-1:1


Uprkos vođstvu nakon 45 minuta igre, Sion nije uspeo da dođe do 3 boda u duelu sa favorizovanim Bazelom. „Mrđoni“ je izašao 5 minuta pred kraj kada ga je zamenio takodje Srbin Prijović. Sion se dobro drži, četvrti je u šampionatu, a Draganu sledi povratak u domovinu gde će se odazvati Pižonovom pozivu.


Turska 1. liga

Istanbul-Bursaspor-0:0


Bursa je u ovom kolu ostala bez maksimalnog učinka odigravši bez golova sa Istanbulom. Milan Stepanov proveo je susret na klupi za rezerve.


Ruska 1.Liga

Anži-Spartak 0:1


Nije mogao puno domaćin protiv učesnika LŠ, sledi im borba za opstanak. Mitar Peković nije ulazio u igru.


Ruska 2.liga

Himki-Šinjik 1:1


Podela bodova na stadionu Rodina, Milan Vještica standardan u taboru gostiju.


Ukrajinska 1.Liga

Volin-Tavrija-2:2


Slobodan Marković nije igrao na ovom susretu, najverovatnije zbog povrede.


Mađarska 1.Liga

Kapošvar-Kečkemet 2:1
Olah-37 min-2:1


Čovek odluke upravo je bio fudbaler zbog kojeg se i dotičemo susedne nam lige - Lorant Olah. Dobio je i žuti karton početkom meča. Bravo za Olaha, ali i za njegov klub koji drži 2.poziciju na lestvici.


Izraelska 1.Liga

Makabi Tel Aviv-Hapoel Petak Tikva-2:1


Pogotcima u poslednjih 10 minuta domaći su uspeli da potpuno preokrenu rezultat i zadrže čelnu poziciju. Savo Pavićević ponovo je istrčao celu utakmicu.


Hapoel Askhelon-Bnei Jehuda-0:0

Poput Sava, i Darko Lovrić je odigrao 90 minuta za svoj klub, koji nije uspeo da savlada fenjeraša iz Jehude.


Grčka 2.liga

Trikala-Doxa Dramas-2:0


Slaven Stjepanović ušao je u 61.minutu, dok Ilija Spasojević nije bio na terenu.


Albanska 1.Liga

Besa-Vlaznija-0:1


Marko Jovanović „uleteo“ je sa klupe u 72.minutu i bio svedok gostujuće pobede svog tima.


Crnogorska 1. Liga

Mogren-Petrovac-3:1


Radoslav Batak odrađivao je suspenziju nakon isključenja u prošlom kolu.


Rudar-Mladost-2:1

Pljevljani se vracaju u pobedničku seriju, Ivica Francišković zamenjen je u 63.minutu.

Grbalj-Bar-3:1
Ivan Bošković,79 minut-3:0


Odsustvovao je dugo Bošković zbog povrede, ali se vratio na pravi način. Grbalj je lako došao do pobede, a Ivan je dotukao goste iz Bara krajem susreta.

Zeta-Sutjeska-3:1
Korać, 73 min-3:1


Uhvatila je zamah golubovačka Zeta, ovo im je treća pobeda u nizu. Golgetersku seriju nastavlja povratnik Korać koji stavlja pečat na dobro izdanje domaćih.


Australijska 1.Liga

Central Coast Mariners-North Queensland-3:2


Ekipa „našeg“ Sepuje izgubila je uprkos vodstvu na poluvremenu. Ljubitelj naših navijača igrao je dve trećine utakmice.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...