Vesti / Crveno-bela planeta / Krasić junak Italije

Krasić junak Italije28.09.2010. 09:12

Autor: Mihailov(3)
P

onavlja se situacija iz prethodnog kola, 8 pogodaka naših bivših asova je odličan učinak. Krasić je obeležio vikend, postigao je het-trik, a Miodrag Stošić je sa 2 gola iznenadio sve ljubitelje fudbala i doneo pobedu svom timu. Svoj prvenac u Sekundi imao je i Ranko Despotović, Lane Jovanović u Liverpulu, dok je ex-kapiten Vojvodine Dragan Mrđa upisao debitantski pogodak u švajcarskoj ligi. Zanimljiva sedmica je za nama, naši ljubimci počinju polako da nas „razmazuju“ svojim dobrim izdanjima. Nastavite u istom ritmu, mi ćemo znati to da cenimo!

UTORAK-SREDA-ČETVRTAK

Engleski Liga Kup

Liverpul-Nortempton-1:1(2:4 nakon penala)
9.min-Milan Jovanović-1:0


Nastavlja se ovogodišnja tužna priča Liverpula, novi šok za fanove ovog kluba-ispadanje iz Liga Kupa. Došao je na Enfild jedan Nortempton, četvoroligaš koji je „kipeo“od motiva, ali i nije imao šta da izgubi. Dugo iščekivani i debitantski gol u dresu „Crvenih“ postigao je Milan Jovanović već u 9.minutu susreta. Tipičan gol popularnog „Ludaka“, posle sjajnog proigravanja iz sredine, gađao je golmanov dalji(desni) ugao i doveo svoj klub u vodstvo. Nažalost, ovaj meč ipak neće pamtiti po dobrom, Nortempton je prvo izjednačio u regularnom delu, da bi sredinom prvog produžetka i poveo. Liverpul se vratio uz pomoć N’Goga, međutim ispali su na penale.
Mogu se vaditi na činjenicu da su im svega 3 prvotimca igrala na ovom susretu, ali je kristalno jasno da klub takvog renomea sebi ne sme da priušti ovakve kikseve. Bolan poraz za nastavak agonije i čvrsta klupa Roja Hodžsona polako počinje da se „drma“.
Lanetu čestitke i nadamo se da ćemo i njega i Liverpul gledati u svojim pravim izdanjima!

Serija A

Juventus-Palermo-1:3


Najpopularniji klub sa Čizme nastavlja da iznenađuje krajnje čudnim rezultatima. Za crno-belima je sjajan vikend, deklasiran je Udineze i onda se desi sada već čuveni Palermo, ekipa od koje je Juventus navikao da gubi u poslednje vreme. Nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti, Jakinta je tek ublažio katastrofu u 87.minutu, kada je postigao počasni pogodak. Jedini igrač koji je imao razloga za slavlje jeste Miloš Krasić, koji je dobio ćerku Milu nekoliko dana ranije. Neka je živa i zdrava, i naravno, neka bude na tatu! Krasa je odigrao svih 90 minuta iznad proseka svoje ekipe.

Vlada Avramov nije bio u protokolu u remiju Fiorentine u Djenovi.

Nemačka Bundesliga

Hamburg-Volfsburg-1:3


Nova slaba partija Hamburga, bilo je ovo veče Grafitea i Džeka koji su utišali Imteh Arenu sa gola u merži domaćih. Gojko Kačar nije dobio šansu, trener Veh sugeriše našem reprezentativcu da smanji kilažu. Uvek je bio uzoran sportista i profesionalac, tako da sam uveren da će Gojko rešiti ovaj problem u najkraćem roku.


Nemačka Cvajta

Kotbus-Grojter-2:0


Odigrao je Dani Aleksić 67.minuta u gostujućem porazu svog tima protiv bivšeg Bundesliga Enerdžija. Domaći su u 17.minutu prvog dela i istom minutu drugog dela postigli pogotka koji su ih popeli na 2.mesto na tabeli.


Ruska 2.liga

Šinjik-Energija-3:0


Vještica standardan u zadnjoj liniji.

Ural-Kamaz-1:1

Predrag Sikimić igrao celu utakmicu i zaradio žuti karton.


Ukrajina Kup

Dnjepar-Tavrija-4:1


Završila se avantura Tavrije u kupu, Slobodan Marković učestvovao je 90 minuta u porazu svog kluba.


VIKEND


Engleska Premijer Liga

Liverpul-Sandrlend-2:2


Uzalud potrošenog subotnjeg popodneva, niti sam video pravi Liverpul, niti Laneta na delu. Smešio se još jedan poraz domaćima, ali je Džerard iščupao bod u 65.minutu. Nekako svi čekamo da konačno „eksplodiraju“ i krenu da ređaju pobede. Ovakvom igrom sledi im borba za spas, a Evropu će teško gledati. Još jedno očajno izdanje, Liverpul je na bod od zone ispadanja!


Nemačka Bundesliga

Verder-Hamburg-3:2

Na „Vezeru“ je viđeno 5 pogodaka, Nemci igraju efikasno i to ovu ligu čini zanimljivom. Hamburg ima problema, verujem prolaznih, posle dobrog starta nanizali su par loših rezultata i buđenje mora biti ekspresno ukoliko žele da se zadrže zrele ambicije sa starta šampionata. Dobio je i Kačar konačno priliku celo drugo poluvreme i primetno se osetio nedostatak takmičarskih mečeva mladog Novosađanina.Doduše, Hamburg je u nastavku zaigrao dosta bolje, dostignut je zaostatak od 2 gola iz prvog dela, ali Ugo Almeida kasnim golom ruši sve nade gostiju i drugi poraz u nizu stavlja ih na osmo mesto lestvice. Prilika za izlaz iz krize uslediće narednog vikenda protiv Kajzerslauterna.


Nemačka Cvajta

Grojter-Ingolstad-1:0


Zadovoljstvo je Grojteru ispratiti gosta minimalnim ishodom ove sezone, pobeđen je Ingolstad, međutim Dani im ovog puta nije presudio. To ne znači da nije zadavao probleme gostima, baš naprotiv, sa par sjajnih poteza podigao je publiku na noge. Zamenjen je u 84.minutu, a ostao je i zabeležen u sudijskoj evidenciji u 35.minutu.


Serija A

Juventus-Kaljari-4:2
13.min-Krasić-1:0; 34.min-Krasić-2:1; 70.min-Krasić-4:1


Poznato je da je Juventus najpopularniji italijanski klub sa preko 12 miliona navijača na Apeninskom poluostrvu, iako u Torinu nemaju većinu (zbog istoimenog kluba, sada drugoligaša). U nedelju veče, bar trećina čizme je u liku Miloša Krasića videla svog junaka i naslednika legende kluba Pavela Nedveda. Mediji se utrkuju koji će više nahvaliti igru i golove, ali i koji će smisliti bolji nadimak za najbolju investiciju Juventusa u poslednjih par godina.
A sećamo se prelaznog roka, mnogi su se rugali njegovoj upornosti i želji da zaigra za „Staru Damu“. „Blještale“su ponude sa svih strana, ali Krasi nisu bitnu ulogu igrali milioni Mančester Sitija, niti turskog Fenerbahčea. „Kapa do poda“ majstore, ovo je tek početak, biće još mnogo het-trikova i poteza.
Evo kako je sve izgledalo:
U 13.minutu izveden je slobodan udarac sa desne strane iskosa, igrači Kaljarija su izbili loptu pravo na nogu Milošu koji je preciznim volej udarcem matirao golmana sa Sardinije.
Kaljari je ubrzo izjednačio, ali se Srbin potrudio da još jednom donese prednost Torincima u 34.minutu, kada je sjajno reagovao nakon centaršuta Simone Pepea.
Treći gol postigao je u 70.minutu pogodivši protivničkog igrača koji je skrenuo loptu i prevario svog golmana. Proslavio je gol sa navijačima, skinuo majicu i dobio javnu opomenu, što je u ovom trenutku najmanje bitno.
Sve u svemu, utakmica za pamćenje i ponos cele Srbije, a naročito Novog Sada!

Fiorentina-Parma-2:0

Pobeda Mihajlovićevih pulena, ponovo bez učešća Vlade Avramova.


Španska Segunda

Đirona-Viljareal II-2:3
Ranko Despotović 37.min-2:0


Neverovatan pad u igri Đirone dogodio se na ovoj utakmici, naime posle vodstva od 2 gola prednosti, tim Ranka Despotovića primio je 3 gola i doživeo nov poraz u prvenstvu.
Ono što ohrabruje jeste Despotov gol, prvi u zvaničnim mečevima za Đironu. Igrao je od početka susreta i zamenjen je u 72.minutu. Zaradio je i žuti karton u krajem prvog dela.
Đirona je porazom pala na 14. poziciju sa samo 6 bodova iz 5 mečeva.

Francuska 1.liga

Kaen-Bordo-0:0


Susret bivšeg drugoligaša i četvrtfinaliste Lige Šampiona završen je najnepopularnijim rezultatom. Branko Lazarević dobio je šansu u 89.minutu, kako bi sačuvao bod.


Francuska 2.liga

Nim-Sedan-2:0
45.min-Stošić-1:0;51.min-Stošić-2:0


Miodrag Stošić dobio je na ovom meču nešto ofanzivniju ulogu i to se odmah isplatilo i njemu i treneru. Efektnim golovima u 45. i 51.minutu sam je pobedio uplašene goste i nastavio tradiciju dobrih igara Nima kod kuće. Ovom pobedom izbili su na 11.mesto sa 10 osvojenih bodova, kao što rekoh, mahom kod kuće.
Vladimir Buač ponovo nije igrao.

Holandska 1.Liga

PSV-Groningen-1:1


Duel ekipa susednih na tabeli završen je bez pobednika, iako je PSV bio nadomak pobede. Posle mirnog prvog poluvremena usledio je buran nastavak, poveli su domaći u 63.minutu preciznošću Toivonena, a rezervista Garsija ostavlja Groningen bez poraza, ne samo na meču, već i u šampionatu. Tadić je igrao solidno do 70.minuta, kada ga je upravo zamenio pomenuti Španac.
Sledećeg vikenda novi težak test za Groningen, idu u goste šampionu Tventeu.

Herenven-Roda-2:2

Jedna lepa vest za sve navijače Vojvodine, Igor Đurić konačno se našao na klupi svog tima, istina, nije ulazio u igru, ali ovo može biti nagoveštaj da bi u budućnosti mogao dobiti šansu. Utakmica je završila nerešenim ishodom, domaći su prokockali 2 gola prednosti u poslednjih 20 minuta.


Švajcarska 1.liga

Sion-Belinzona-1:1
55.min-Mrđa-1:0


Ni debitantski gol u prvenstu Dragana Mrđe nije bio dovoljan za pobedu Siona protiv već unapred prežaljenih gostiju. Mrđa je u 55.minutu odlično reagovao i savladao golmana levom nogom udarcem sa nekih desetak metara. Ulazio je u još prilika, međutim nije uspeo da duplira učinak. Znali su to da kazne inspirisani gosti koji do poravnanja dolaze 15 minuta pred kraj i odnose vredan bod iz Siona.

Turska 1.liga

Bursaspor-Bucaspor-1:0


Saglam, domaći strateg odlučio se da ostavi Milana Stepanova na klupi, najverovatnije čuvajući ga za susret 2.kola Lige Šampiona koji prvak Turske igra protiv Rendžersa u Glazgovu. Ova pobeda Burse očuvava ih na čelu tabele sa maksimalnim učinkom iz 5 kola.


Ruska 1.Liga

Krila Sovjetov-Anži-3:0


Domaćin je gladan bodova stigao do pobede u prvom poluvremenu, kada su postignuti svi golovi. Mitar Peković je sedeo na klupi, obema ekipa sledi grčevita borba za opstanak.


Ruska 2.liga

Ural-Volga-0:1


Ovim porazom Ural je drastično umanjio šanse za plasman u viši rang. Izgubili su od direktnog konkurenta, a Predrag Sikimić nije dobio priliku da istrči na teren.

Šinjik-Luč Vladivostok-3:2

Posle goleade i zanimljive utakmice u Jaroslavlu, domaćin je ipak upisao sva 3 boda golom u 88.minutu. Gosti su oba pogotka postigli iz penala, a Milan Vještica igrao je svih 90 minuta.

Krasnodar-Salyut Belgorod-2:0

Joca Tanasijević nije igrao za goste.


Ukrajinska 1.liga

Tavrija-Karpati-3:1


Domaći konačno počinju da nagoveštavaju izlazak iz serije slabih rezultata. Pobeđeni su visoko plasirani Karpati, Slobodan Marković ponovo je bio standardan u taboru Tavrije.


Izraelska 1.Liga

Hapoel Haifa-Hapoel Ashkelon-1:2


Darko Lovrić učestvovao je u gostujućoj pobedi svog Hapoela protiv istoimenog iz Haife. Ashkelon se trenutno nalazi na 5.mestu.

Ašdod-Makabi Tel Aviv-1:2

Nova pobeda Makabija našeg Sava Pavićevića, savladan je Ašdod na gostujućem terenu. Makabi deli treću poziciju sa 9 osvojenih bodova.


Grčka 2.Liga

Trasivulos-Trikala-2:0


Slaven Stjepanović igrao je 90 minuta, a Ilija spasojević ušao je u 66.minutu.


Albanska 1.Liga

Tirana-Laci-2:0


Ivan Gvozdenović odigrao ceo meč i dobio žuti karton.

Vlaznija-Dinamo Tirana-0:4

Marko Jovanović osramotio se zajedno sa svojim timom, „razbio“ ih je Dinamo na svom terenu.


Mađarska 1.Liga

Gyor-Zalageszegi-0:1


Nikola Trajković je zamenjen u 65.minutu u porazu „svojih“ protiv raspoloženih gostiju.


Crnogorska 1.Liga

Rudar-Bar 0:0


Šampion nastavlja da „posrće“, ovog puta zasluđen bod je odneo gost iz Bara. Franc je odigrao celo prvo poluvreme.

Grbalj-Lovćen 0:0

I ovaj meč završen je u stilu crnogorske lige, Ivan Bošković je igrao 90 minuta.

Mornar-Mogren-0:5

Iako rezultat to ne govori, utakmica se nije dobro završila po Radoslava Bataka, isključen je u 45.minutu dobivši 2. žuti karton.

Zeta-Petrovac-1:0

Korać je igrao tokom celog susreta.


Bosanska Premijer Liga

Budućnost Banovići-Borac-0:1


Ljubiša Vukelja je učestvovao u trijumfu Borca koji i dalje samouvereno drži čelnu poziciju na lestvici.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...