Vesti / Aktuelno / Počinje Kup (je naš) takmičenje

Počinje Kup (je naš) takmičenje21.09.2010. 16:42

Autor: Grof Žekula(0)
U

sredu od 15:30h, fudbalere Vojvodine očekuje start još jednog takmičenja – onog u kome svake godine sanjamo trofej koji nam nedostaje u vitrinama, koji je pre četiri meseca trebalo da osvojimo i u kome nam je zaista već dosta da samo budemo “večiti“ učesnici. Ipak, prošlost nas uči da smo često isto to učestvovanje i završavali nakon mečeva sa klubovima koji su daleko (po takmičenju koje igraju) ispod nas. Zato duel u Petrovcu na Mlavi, moramo shvatiti ozbiljno.

Domaćin će nam biti Sloga, učesnik Srpske lige – grupa Zapad, trenutno šestoplasirani tim prvenstva, sa četiri pobede i dva poraza. Klub je osnovan 1933. godine, i igra u crvenim dresovima (gostujuća kombinacije je bela). U poslednjem kolu, dok smo mi remizirali na “Karađorđu“ sa Metalcem iz G. Milanovca, “slogaši“ su pobedili, na istom stadionu na kojem ćemo u sredu odmeriti snage, pribojski FAP sa 1:0. Prošlu sezonu okončali su na 4. mestu istog ranga takmičenja.

Zanimljivo je da je Petrovac podignut na direktan zahtev (1859. godine) kneza Miloša Obrenovića, a lično je i nadenuo ime mestu, po svom velikom prijatelju, krajinskom vojvodi i docnijem državnom savetniku, Milutinu Petroviću Eri, mlađem bratu hajduk Veljka Petrovića. Nalazi se na desnoj obali reke Mlave, u fantastičnom prirodnom okruženju, sa bogatim istorijskim (kako za praistoriju, tako i za Rani i Srednji vek, te Rimsko doba, zbog utvrđenja koja su stari Rimljani pravili ovde) i arheološkim nalazištima (to svedoče "Belovode", veliko arheološko nalazište, gde je pronađena "prva metalurgija bakra" u ovom delu sveta), sa nekoliko desetina Manastira u bližoj okolini (“Sveta gora Homoljska”), bogatim izvorištima vode (termomineralne), i broji negde oko 8.000 stanovnika.


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“, novinarima su se obratili trener Zoran Milinković i po mnogima najbolji igrač Vojvodine u dosadašnjem toku prvenstva – Abubakar Oumaru.

“Kup je jedno specifično takmičenje i svesni smo te činjenice. U njemu se dešavaju iznenađenja, pa zato u sutrašnji meč ne smemo ući opušteno. Želimo prolaz u narednu rundu i to ćemo se truditi i da ostvarimo. Biće promena u našem sastavu, jer želim neke igrače da odmorim, a druge želim da proverim, tj da vidim u kakvoj su formi. Ko god da istrči na teren u Petrovcu, mora biti svestan posla koji treba da obavi“, zaključio je Milinković, koji je dodao da je, sa igračima i ostatkom stručnog štaba, dobro pripremio utakmicu i analizirao protivnika, te da su preuzete sve “potrebne mere“ da “iznenađenja“ sutra ne bude.

Na srpskom jeziku (tako to radi profesionalac) obratio se Kamerunac istakavši da sutra meč neće biti ni malo lak, ali da će crveno-beli ići na pobedu, a da bi to ostvarili, svaki igrač mora dati svoj maksimum.

Zbog parnih kartona, pravo nastupa nema Janko Tumbasević, dok su Brana Ilić i Nikola Lazetić još uvek pod posebnim okom lekarskog tima. Lazetić je veoma blizu potpunog oporavka i prilike da debituje u dresu Vojvodine, dok će to sutra sasvim sigurno učiniti Branislav Trajković, pored koga će od prvog minuta na teren i Nestorović, Mitošević i Stevanović. Takođe, se na današnjem treningu lakše povredio Merebašvili, te on neće putovati u Petrovac sa ostatkom ekipe.


Svi mi znamo da “Kup je naš“ svake godine, pa i ove, a da bi to tako i bilo, mi prvu prepreku moramo preskočiti. Momci sa obale Dunava, moraju “pregaziti“ momke sa obale Mlave, te se u vojvođansku prestonicu vratiti trijumfalno.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...