Vesti / Utakmice / Osveta za martovski poraz

Osveta za martovski poraz17.09.2010. 14:30

Autor: Grof Žekula(2)
N

akon tri uzastopne pobede od dva gola razlike, a da isti primili nismo, niti na njima, niti u prvom kolu, kada jedini put ne zatresosmo mrežu rivala, u subotu od 16:30h na “Karađorđu“, novosadski tamburaši odmeriće snage sa gornjemilanovačkim metalcima, u utakmici 5. kola JSL.

Deset osvojenih bodova i mesto u vrhu tabele, obavezuju crveno-bele, da na meču protiv FK Metalca potvrde uspešnu mini seriju, te naprave uvertiru za prvi duel u Kupu (već u sredu sledi put u Petrovac na Mlavi), potom gostovanje novom članu najelitnijeg takmičenja, Slobodi PS, kao i za ono što sa nestrpljenjem čekamo – derbi meč protiv trenutno prvoplasirane ekipe na prvenstvenoj lestvici.

Da čitava stvar bude više začinjena – isti rival nam je naneo jedan od (a bilo ih je dosta) najbolnijih poraza minule sezone, jer nas je potukao sa 3-1 (jedini strelac beše Nemanja Bilbija; meč igran u Kragujevcu), na dan proslave 96. rođendana naše ljubimice, nakon čega smo se rastali sa Brankom Sosom Babićem. U prvom prošlogodišnjem odmeravanju snaga na našem bunjištu, na jedvite jade pobedismo 1-0, golom ex-kapitena Dragana Mrđe.


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, medijima su se obratili šef struke Zoran Milinković i asistent kod prvog gola postignutog na Banovom brdu – Mario Đurovski. Obojica se slažu da u meč moramo ući sa respektom prema rivalu, ali i da će sve osim sutrašnjeg trijumfa, za sve u Klubu biti neuspeh.

Milinković je dodao da je vreme da se revanširamo Metalcu za poslednji poraz, te ga raduje činjenica da se izuzetno kvalitetno radilo na treninzima prethodne nedelje, kao i to što se u tim vraća Daniel Mojsov, koji je u potpunosti sanirao povredu (Ilić i Lazetić još nisu spremni). “Dobar ambijent i raspoloženje utiču na našu veliku ambiciju i želju da sutra opravdamo ulogu favorita, i da u visokom ritmu odigramo svih 90 minuta, kako bi ostvarili pobedu. Ona bi nam puno značila pred jako tešku nedelju koja nam sledi (Kup utakmica u sredu, te gostovanje Slobodi u nedelju), jer treba da za svega osam dana, odigramo tako tri važne utakmice. Zato smo svesni posla, koji sutra moramo obaviti“, zaključio je trener “Stare dame“.

Đurovski je naglasio da je lep period iza svih u Klubu i Timu, da je ostvareno dosta dobrih rezultata i napravljeno dosta pozitivnih stvari. “Sutra za nas počinje novi mini-ciklus, koji takođe želimo da započenemo osvajanjem tri boda. Pozivam sve navijače i ljude kojima je Vojvodina u srcu, da dođu na stadion, i pomognu nam da se dokopamo “trojke“. Svi zajedno, to možemo da učinimo“, dodao je Mario.


Gosti nam u subotu pristižu sa skorom od svega jednog osvojenog boda i bez postignutog gola (primljena tri) u protekla četiri kola. Naših dosadašnjih “šest komada“, postiglo je pet momaka (samo Merebašvili broji dva). Ko će se sad upisati u listu strelaca, da li će to ponovo biti Bilbija kao proletos, da li će Brkić biti savladan prvi put ove sezone (poslednji put je lično vadio loptu iz mreže u finalu Kupa, dok je naša mreža (tada branio Drinić) poslednji put “uzdrmana“ 13. maja u Ivanjici), pa će samim tim Metalac postići ovosezonski prvenac, da li ćemo se “osvetiti“ za šestomartovski poraz i to lepršavom i ubedljivom partijom na zelenom pravougaoniku, da li će u gostujućem timu šansu dobiti “skoro pa Lala“ Ljubo Nenadić...Mnogo je pitanja, na koja ćemo odgovore dobiti u subotnje predvečerje, oko 18:25h.

Dođite na “Karađorđe“ da zajedno budemo svedoci odgovaranja na ta pitanja (pa samim tim pravog ispita, što svaki meč i jeste, pa ga tako i moramo shvatiti), od strane momaka koji će na isti sutra istrčati, kako u nama omiljenom crveno-belom, tako i u plavom, dresu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...