Vesti / Mlađe kategorije / Slab vikend naših mladića

Slab vikend naših mladića16.09.2010. 08:21

Autor: ICE(9)
D

ve starije selekcije mladića u okviru podmlatka našeg kluba imale su slab učinak tokom vikenda, a njima su se u neku ruku pridružili i pojedini igrači koji se nalaze na pozajmici u drugim klubovima. Generalno, bio je ovo neuspešan vikend za većinu naših mladih momaka (uz napomenu da su mečevi mlađih kadeta i pionira odloženi) , ali to se dešava u fudbalu i sportu, važno je da ovi mladi momci dignu što pre glave gore i nastave da se trude da pruže što bolje partije u nastavku sezone. Kvalitet za bolje igre sigurno imaju, to nije sporno.


OMLADINCI

Meč šestog kola Omladinske lige Srbije naši omladinci odigrali su u nedelju u Veterniku, a rival je bio Čukarički. Susret je završen podelom plena, rezultat je bio 1:1 (1:0).

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović, Mejić, Kosić (Radovanović), Preveden, Slijepčević, Ivanić, Radoja, Poletanović, Silađi (Bogdanović), Milićević (Grahovac), Jovanović (Ilić).

Strelac za naš tim bio je Silađi u 39. minutu, a za Čukarički Mihajlović u 77. minutu.

Na žalost, naši omladinci su počeli da gube bodove i kod kuće. U nedelju nije pomoglo ni to što su bili apsolutno nadmoćnija i dominantnija ekipa u odnosu na Čukarički, gosti su svoju šansu iskoristili, dok je na drugoj strani viđen veliki broj propuštenih prilika. Potpuno je jasno da ekipi nedostaje još jedan klasičan napadač, prošle sezone ekipi je dosta značio Sklobodan Nedić koga sada nema. Praktično jedini istureni napadač je Petar Ilić koji šansu dobija obično u drugom delu igre. U ekipi ima dosta polušpic igrača, ali je evidentno da oni itekako imaju problema sa realizacijom.

Treba napomenuti i to da već nekoliko utakmica za tim ne nastupa odlični desni bek Dejan Vukaljević i to se takođe itekako oseća na terenu. Protiv Čukaričkog na njegovoj poziciji se oprobao štoper Ivan Mejić, dok je Milorad Kosić prešao na suprotnu stranu, istisnuvši iz startne postave Đorđa Radovanovića. Luka Preveden se već ustalio na mestu štopera.

Čukarički je došao u Veternik sa jasnom namerom da čvrstom odbranom sačuva svoj gol, a ako pritom u napadu nešto više uradi, tim plus više za njih. Vojvodina je od starta preuzela kontrolu igre, ali gosti su se dobro branili, pa je bilo veoma teško probiti njihovu zgusnutu odbranu. Teško je bilo domaćim igračima da odigraju par preciznijih dodavanja i time stvore neku izrazitu priliku za gol.

Pokušavali su zato udarcima sa distance Milićević i Ivanić, ali su bili neprecizni. Mali prostor se nakon jedne gužve otvorio i Silađiju, ali je golman gostiju bio na mestu. Kada već domaćim igračima nije polazilo za nogom da ozbiljnije ugroze gol protivnika, u tome su im pomogli gostujući igrači. U želji da vrati loptu glavom svom istrčalom golmanu, jedan odbrambeni igrač Čukaričkog je to učinio veoma nespretno poslavši loptu pored njega u pravcu praznog gola. Takav poklon nije propustio da realizuje Vlada Silađi, munjevito je pretrčao i golmana i defanzivca gostiju i iskosa sa nekoliko metara udaljenosti sproveo loptu u mrežu.

Nakon ovog vođstva, kao da je pao kamen sa srca igračima Vojvodine, pa su se u nastavku utakmice razigrali i počeli da pružaju lepšu igru sa više prilika za gol. Ubrzo je usledila lepa akcija, Radoja je lepo poslao loptu na bok ka Milićeviću, usledio je odličan centaršut pravo na glavu Silađiju koji je na petercu bio usamljen, ali je njegov šut iz izgledne pozicije završio uz samu desnu stativu gola Čukaričkog. Jovanović je nakon toga imao priliku da ugrozi gol sa distance, ali je šutirao iznad gola. I to je bilo ono najvažnije što se moglo videti u prvom delu igre.

U nastavku Vojvodina je krenula silovito.Ređale su se izgledne prilike preg golom gostiju. Najbolju priliku da udvostruči vođstvo domaćina je imao Marko Poletanović. Ivan Mejić je sa desne strane centrirao, lopta se odbila opet do njega, usledio je novi centaršut i to odličan, pravo na drugu stativu gde se sam kao duh iz drugog plana na samo nekoliko metara od gola pojavio Poletanović. Iz takve situacije je bilo teže promašiti gol nego postići pogodak, ali na žalost, desilo se upravo ono prvo i lopta je prohujala koji milimetar pored okvira gola. U izglednoj prilici našao se ubrzo i rezervista Grahovac, ali je previše oklevao i krenuo u nepotrebno soliranje nakon dobrog dodavanja Mejića koji se poprilično dobro snašao na poziciji beka i često probijao po desnoj strani. Usledila je nova prilika za domaći tim, lopta je kružila oko kaznenog prostora gostiju i posle dodavanja Radoje, pa Silađija stigla do usamljenog Jovanovića, koji se nalazio nešto iskosa na 13-14 metara od gola. Jovanović je šutirao poprilično slabo, visoko u pravcu golmana, iako mu se u potpunosti otvarao levi ugao gola. Golman gostiju je loptu izbio u korner.

Nakon jakog pritiska Vojvodine sa početka drugog dela igre, gosti su se lagano otvorili i pokušavali iz kontranapada da ugroze protivnički gol. Tako je nakon jednog brzog dodavanja napadač gostiju utrčavanjem izbio sam pred Pajovića, doduše u stopu praćen dvojicom igrača Vojvodine. Pajović je na vreme istrčao i igrač Čukaričkog je tek nakon što je sustigao loptu morao odmah i da šutira, ali je golman Vojvodine dobro zatvorio ugao i lopta je otišla u korner. Nakon toga je usledio zaista veoma sporan detalj. Petar Ilić se oslobodio na bočnoj poziciji protivničkog igrača, ušao u kazneni prostor i onda je sa leđa oboren. Bio je to klasičan penal, ali sudija očigledno nije mislio tako.

Odmah nakon toga na suprotnoj strani je usledio hladan tuš. Gosti su uputili jednu dubinsku loptu sa svog dela igre, samo jedan gostujući igrač je krenuo ka njoj, ona je išla ka Luki Prevedenu koji je, na žalost, loše procenio njen let i nije je zahvatio glavom, ona ga je preletela i igrač Čukaričkog je prvi stigao do nje. Igrač gostiju je primirio loptu, začas pogledao ka golu i snažno šutirao delimično iskosa. Golman Pajović je bio na lopti, zahvatio ju je, ali je šut bio snažan pa mu se ona izmigoljila iz ruku i završila u mreži.

Nakon izjednačenja gosti nisu više pokazivali ni najmanju želju da ugroze gol Vojvodine i sve su karte bacili na potpunu odbranu svog gola. U takvoj situaciji Vojvodina se nije najbolje snašla iako je do kraja utakmice bilo još petnaestak minuta. Usledila je već viđena situacija sa početka utakmice i najbolju priliku da nešto promeni je imao desnokrilni napadač Petar Grahovac. On se nakon prijema lopte iz auta u visini kaznenog prostora okrenuo i oslobodio varkom protivničkog igrača, ušao u kazneni prostor i silovito šutirao ka golu, na žalost tik iznad prečke.

Tako su omladinci Vojvodine osvojili tek sedmi bod iz šest utakmica i trenutno se nalaze po tom učinku na iznenađujuće visokom šestom mestu. Ali su zato vodeće ekipe Crvene Zvezde, OFK-a i Radničkog daleko odmakle sa praktično stopostotnim učinkom. Ako je za neku utehu i omladinci Partizana poprilično loše stoje na tabeli. U narednom kolu naši omladinci gostuju pretposlednjem BSK-u i to jednostavno mora biti odlična prilika za prvu gostujuću pobedu.


KADETI

Kadeti Vojvodine su u dosadašnjem delu takmičenja u okviru Kadetske lige Srbije pokazali poprilično solidnu igru izuzimajući prvo kolo, ali su za vikend u potpunosti razočarali. Poraženi su u Veterniku od ekipe Rada sa 1:3 (1:1).

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Rockov, Dangubić, Stoiljković (Banjac), Simikić (Omčikus), Glumčević, Petrić, Baškalo (Mrđan), Nastić (Božić), Ferati, Vojvodić, Krasin (Marčeta).

Strelac za naš tim bio je Ferati u 42. minutu iz penala, dok su za Rad golove postigli Tripković u 30, Rovčanin u 62. i Đurović u 90. minutu.

Bila je ovo zaista veoma slaba partija naših kadeta koji se jednostavno nisu mogli prepoznati na terenu. Ništa im u nedelju nije polazilo za nogom. Mora se priznati da deluje da svemu tome poprilično "kumuju" i zamisli njihovog trenera koji ove sezone dosta pravi izmena i pomeranja po pozicijama unutar prve postave. Neka od tih pomeranja deluju zaista potpuno nelogično, pa je tako reprezentativni levi bek Bojan Nastić u poslednjih nekoliko utakmica igrao na raznim pozicijama, počevši od svoje prirodne pozicije, pa preko štopera sve do pozicije zadnjeg veznog igrača. Momak je prilično talentovan i ume da se snađe gde god ga trener postavi da igra, ali ipak ne može da pruži svoj maksimum na drugim pozicijama kao na svojoj prirodnoj. Takođe, treba napomenuti da je na ovom meču Vojvodina nastupila bez svog najboljeg igrača, "alfe i omege" tima Dejana Melega. Razlog njegovog izostanka je nepoznat, s obzirom da je nekoliko dana pre toga nastupio i za prvi tim u prijateljskoj utakmici protiv Indeksa. Uopšte Meleg poprilično retko nastupa za svoju generaciju iz raznoraznih razloga, a kada on ne igra, kadeti Vojvodine su neka sasvim druga ekipa. Nadamo se da ćemo u narednom periodu češće imati priliku da gledamo ovog talentovanog momka kako predvodi svoje vršnjake ka mnogo boljim rezultatima.

U utakmici protiv Rada na poziciji levog beka prvi put je kao starter zaigrao Dušan Stoiljković i, na žalost, pokazalo se da još nije dovoljno spreman za tu ulogu. Na svoju standardnu poziciju desnog beka se vratio Bojan Dangubić, zamenivši na tom mestu inače desnokrilnog igrača Darka Aleksoskog, koji u nedelju uopšte nije nastupio. S obzirom na to da je Nastić igrao u veznom redu, praktično je on popunio rupu koja je nastala neigranjem Melega (vezista Banjac koji je bio par puta starter kada Meleg nije igrao bio je na klupi), a u špicu ovoga puta je Andrej Krasin dobio prednost u odnosu na visokog Damjana Marčetu. Na golu je ponovo stajao mladi Emil Rockov, a standardnog golmana Miloša Čavića nije bilo ni ovoga puta.

Vojvodina je je dobro započela utakmicu i pritisla Rad, ne dozvoljavajući njegovim igračima da naprave iole ozbiljniju akciju. Dosta problema po desnom boku je gostima pravio brzonogi Milan Vojvodić. Nakon jednog prodora gde je nanizao dvojicu igrača Rada, pokušao je sam da savlada golmana gostiju, ali je iskosa zamalo tukao pored gola. Posle njegovog narednog prodora nakon što je odbrambenom igraču Rada oduzeo upornošću loptu, usledilo je dodavanje ka Slavenu Baškalu, koji se nalazio na ivici šesnaesterca, usledio je šut ka golu, ali je lopta išli suviše ka sredini gola pa ju je golman gostiju ukrotio.

Rad se organizovano branio pa nekih većih prilika nije bilo, međutim gosti uopšte nisu predstavljali neku pretnju golu Vojvodine. I kada su gosti po prvi put rešili da krenu ozbiljnije u napad, uspeli su da postignu pogodak iz potpuno bezopasne situacije. Jedan igrač Rada je bio sa loptom kod korner zastavice, oko njega su bila dva igrača Vojvodine koji su hteli da osvoje loptu, a da ona ne ode u korner. Iz cele te gužve igrač Rada je izašao kao pobednik, provukao se uz gol-aut liniju, uputio povratnu loptu ka ivici kaznenog prostora negde oko njegove sredine, na nju je pored nekoliko ukopanih igrača domaćina natrčao drugi igrač gostiju i jakim udarcem je smestio u mrežu.

Posle tog pogotka usledila je još žešća ofanziva Vojvodine. Edin Ferati se sjajno probio po levom boku, oslobodio se dvojice igrača, ušao u kazneni prostor gostiju i kao na tacni dao povratnu loptu Krasinu koji je iskosa bio sam na 7-8 metara od gola. Krasin je imao stopostotnu priliku, topovski je šutirao, ali, na žalost, pored gola. Nakon toga je Krasin imao još jednu veliku priliku, Vojvodić je centrirao, Krasin je natrčao na loptu par metara udaljen od gola, ali ju je praktično nagazio umesto da šutira i prilika je propala. Ponovo je raspoloženi Vojvodić probio po desnoj strani, uputio povratni pas ka Slavenu Baškalu, koji je unutar šesnaesterca neometan šutirao, ali šut je bio slab i pogodio je na putu ka mreži jednog igrača Rada, a odbijenu loptu Krasin nije uspeo da stigne. Usledio je korner za domaćina i kratko dodavanje za Edina Feratija unutar šesnaesterca Rada, na njega je žestoko sa dve noge startovao jedan igrač Rada i nije bilo dileme da je to bio prekršaj za najstrožiju kaznu. Siguran egzekutor sa bele tačke bio je upravo Ferati i Vojvodina je poravnala rezultat. Munjevito su domaćini krenuli sa centra, odlično je loptu povukao veznjak Nebojša Simikić, ali je završni pas ka Baškalu presečen u poslednji čas.

Kada se u drugom delu igre očekivala još veća ofanziva Vojvodine, usledilo je možda i najslabijih 45 minuta domaćina u toku ove sezone. Nekako su sa manje žara ušli u nastavak igre i umesto ofanzive usledila je poziciona igra. Igrači Rada su se opustili i počeli da igraju ofanzivnije. Ipak Vojvodina je imala blagu inicijativu i Ferati je oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, međutim bio je neprecizan. Gosti su stvorili takođe jednu priliku kada je nakon dobrog dodavanja njihov igrač iskosa šutirao zamalo pored gola. U igru je ušao i visoki Marčeta, njemu je upravo bila upućena jedna dubinska lopta, za trenutak je sam krenuo ka golu protivnika, ali su ga sustigla dva igrača Rada i kasnije na vreme omeli napadača Vojvodine da ugrozi njihov gol. Pokušali su gosti i iz prekida, ali je Rockov jedan šut glavom nakon gužve nekako ukrotio.

I onda je usledio koban trenutak po domaći tim. U potpuno bezopasnoj situaciji, u nameri da ispuca loptu ispred svog kaznenog prostora, katastrofalno je pogrešio bek Stoiljković i promašio loptu, takav poklon nije propustio da iskoristi igrač Rada koji je bio najbliži, prihvatio je loptu, zaobišao nakon toga i golmana Rockova i doneo gostima novo vođstvo. Za igrače Vojvodine je to bio šok od kojeg se nisu oporavili do kraja utakmice.

Usledila je jalova igra sa gomilom nepreciznih dodavanja, neuspešnih pokušaja solo prodora i šuteva iz daljine. Praktično nije napravljena nijedna ozbiljna šansa sem što je jednom Ferati bio izblokiran u zadnjem momentu kada se spremao da iz blizine šutira na gol. Domaći tim je bio indisponiran iako je ostalo još puno vremena do kraja utakmice, a takvu situaciju nisu promenile ni brojne izmene. Gosti su naravno često pretili iz kontranapada, međutim tu su upadali više puta u ofsajd-zamke. Ipak, u zadnjem minutu utakmice kada je domaćin krenuo na sve ili ništa, usledila je nova kontra i igrač Rada je izbio sam pred Rockova i rutinski ga savladao.

Tako su kadeti Vojvodine doživeli prvi domaći poraz, a ukupno drugi i sa 10 osvojenih bodova trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli, s tim da ih mogu prestići Teleoptik koji ima dve i OFK koji ima utakmicu manje. Crvena zvezda, Partizan i Rad polako odmiču. U narednom kolu kadeti gostuju BSK-u koji ima trenutno isti učinak kao i Vojvodina.


MLAĐI KADETI

Mlađi kadeti Vojvodine za vikend nisu igrali jer je njihov meč sa komšijama sa Detelinare u okviru Kadetske lige Vojvodine odložen. Zato su prošle srede u zaostalom meču prvog kola u Čelarevu savladali ČSK sa 4:0. Naša ekipa trenutno ima stopostotni učinak, ali je prava iskušenja tek očekuju. Sledi pomereni meč sa Novim Sadom, a zatim i meč narednog kola na domaćem terenu.


PIONIRI

Za pionire Vojvodine važi isto kao i za njihove godinu dana starije kolege. Odložen je meč sa Novim Sadom, ali su zato u sredu prosto demolirali ČSK i pobedili ga sa 7:0. I oni trenutno imaju stopostotni učinak, a u narednih nekoliko dana očekuju ih dve utakmice.


IGRAČI NA POZAJMICI

Ni igrači koji su trenutno pozajmljeni drugim klubovima nisu bili preterano uspešni proteklog vikenda. Nekako se to možda ne može reći za Danila Sekulića i Aleksandra Jovanovića koji su tokom nedelje odigrali čak dva meča, a njihove ekipe su bile veoma uspešne.

Što se tiče naših igrača na pozajmici u Kuli, izgleda da su se Kovačević i Mudrinski vratili u Novi Sad i da više neće nastupati za Hajduk. Bar tako trenutno stoje stvari. Slobodan Novaković je odigrao ceo meč i učestvovao u porazu Kuljana 2:1 kod kuće od OFK Beograda. Bio je među zapaženijim igračima u domaćem timu i stvorio je jednu izglednu priliku svom saigraču Jovanoviću.

Danilo Sekulić igra u poslednje vreme veoma dobro u ekipi Proletera sa Slane Bare, koji je tokom nedelje odigrao dve utakmice u Prvoj ligi Srbije. Prvo je u sredu izboren remi (0:0) u Lučanima protiv Mladosti, a zatim je kod kuće ubedljivo savladan Novi Pazar sa 3:0. Sekulić ja standardna član prve postave Slanobaraca i obično ga trener menja negde oko 70-og minuta. Protiv Novog Pazara je imao i jednu priliku gde je zamalo bio neprecizan posle šuta glavom.

Aleksandar Jovanović je stndardni član odbrane Novog Sada i u poslednje vreme igra svih 90 minuta. Tako je bilo i u utakmicama protiv Zemuna (pobeda Novog Sada 2:1) i Srema (remi 1:1 u gostima). U poslednje tri utakmice, Novi Sad je primio po jedan gol, a nije poražen i svakako da dosta zasluga za to ima i Jovanović koji dobija poprilično visoke ocene za svoj učinak.

U okviru Srpske lige Vojvodina u Veterniku su se sastali domaća ekipa Veternika i Palić, rezultat je bio 1:1. Za domaćina su nastupili golman Damir Drinić, veznjak Siniša Babić i desni bočni Srđan Bečelić. Babić je odigrao samo prvo poluvreme, dok su druga dvojica bili na terenu svih 90 minuta. Na klupi su bili Damir Zeljko, Dejan Dejanović i Aleksa Mijailović, dok Danijela Fabera uopšte nije bilo u protokolu i pitanje je šta je sa njim, s obzirom da nije igrao ni u prošlom kolu, a pre toga je bio standardan na poziciji levog beka. Za Palić je nastupio štoper Stefan Zogović koji je odigrao ceo meč. Drinić je pružio sigurnu partiju, imao je dve dobre intervencije kada su Palićani opasno zapretili, a jednom je na vreme istrčao i tako možda i malo uplašio protivničkog igrača koji je bio neprecizan. Primio je gol sa preko dvadeset metara, ali za njega nije kriv jer je igrač šutirao potpuno neometen, a udarac je bio topovski, pravo u rašlje. Babić se nije naročito proslavio, za poluvreme sve što je uradio je bio jedan dobar centaršut koji je njegovom saigraču stvorio šansu, kao i jedan iznuđeni slobodan udarac. Ni Bečelić nije blistao, u defanzivi je relativno solidno obavljao svoje zadatke (mada je jednom dozvolio da bude lako prevaren), ali je u ofanzivi bio potpuno bezopasan. Bečelić je inače više krilo nego bek, ali je na ovoj utakmici upravo igrao na defanzivnijoj poziciji. Babić je po prvi put zaigrao na desnom krilu, iako se do ove utakmice uglavnom nalazio na poziciji centralnog veznog igrača. Nekako su oba ova igrača dosta slabi u duelima i lako ih gube. Taj segment igre bi trebali malo da poprave. Zogović je odigrao prosečnu utakmicu, bio je solidan u skoku, ali poprilično spetljan i nesmotren kada je loptu imao u nogama. Štaviše, napravio je jedan ozbiljan kiks u odbrani kada je promašio loptu prilikom ispucavanja, pa je moglo biti opasno po gol Palića, međutim povlačenjem za dres protivničkog igrača sa leđa sprečio je najgore i za to dobio žuti karton.

Za Donji Srem u derbi meču u Novoj Pazovi protiv Radničkog nastupio je Đorđe Šušnjar. Meč je bio tvrd i prilično slab, završen je bez golova, važnost utakmice je bila poprilična i nije bilo puno prilika, ali je upravo jednu imao Šušnjar kada je oprobao svoj šut sa distance.

Za Tekstilac je nastupio defanzivac Levajac, ali su Odžačani katastrofalno poraženi u Senti sa 4:0. Levajac se uklopio u sivilo ekipe i bio zamenjen u drugom delu igre.

Cement iz Beočina je gostovao Dolini u Padini i poražen je sa 2:1. Izabranici trenera Grujića igraju slabo u poslednje vreme i može se reći da su u Padini dobro prošli, jer je domaćini bio dosta bolji rival. Golman Darko Ristić je bio odličan na golu Cementa i imao je nekoliko odličnih intervencija. Dva Aleksandra, bek Tanasin i napadač Grković su pružili prosečne partije, a upravo je Grkovića zamenio još jedan ustupljeni igrač Vojvodine, Marko Stančetić.

U okviru Vojvođanske lige zapad, u Erdeviku je Sloga Radnički sa Rafailom Miščevićem i Dejanom Erakom u ekipi dočekala Borac sa Klise i remizirala 1:1. Oba naša igrača bila su zamenjena u drugom poluvremenu, a dobili su prosečne ocene za svoju partiju.


Iza nas je poprilično slab vikend što se tiče učinka naših mladih igrača, ali se nadamo da će sledeći biti dosta bolji, svakako i red bi bio.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...