Vesti / Crveno-bela planeta / Korać i Sikimić u crveno-beloj listi strelaca

Korać i Sikimić u crveno-beloj listi strelaca15.09.2010. 09:19

Autor: MIHAILOV(4)
Debitovao u Grčkoj - Slaven Stjepanović
Debitovao u Grčkoj - Slaven Stjepanović
B

ogat vikend ostaje za nama i možemo biti zadovoljni svime viđenim od strane naših bivših asova. U listi strelaca našli su se Predrag Sikimić i Žarko Korać, a svoje debitantske nastupe u novim klubovima izveli su Danijel Aleksić, Slaven Stjepanović i Ilija Spasojević. Svojim domaćim navijačima prvi put se predstavio Krasić, a pravu šansu dobio je i Branko Lazarević u dresu Kaena. Raduje činjenica da velika većina igrača igra standardno i nadamo se da će nastaviti u još boljem ritmu i da ćemo se i dalje zajednički radovati svim njihovim budućim uspesima!



Engleska Premijer Liga: Birmingem-Liverpul-0:0

Kako odmiče sezona sve više stičemo utisak da ćemo biti prinudjeni da gledamo jedan bezidejni i neefikasni Liverpul. Punih šest sezona je Rafa Benitez vodio ovaj trofejni tim sa zapada britanskog ostrva i oni definitivno ne uspevaju da uhvate pravi ritam i zaigraju u skladu sa klupskim renomeom i tradicijom. Dovoljno je reći da je glavni igrač na terenu bio Pepe Reina koji je u par navrata sačuvao svoj tim još jedne katastrofe u nizu.

Milan Jovanović ni u ovom meču nije uspeo da pronađe sebe, iako mu je ponovo ukazano poverenje. Odigrao je svih 90 minuta, ali ništa konkretno nije napravio.

Liverpul će novu šansu za izlazak iz krize potražiti ni manje ni više nego na Old Trafordu sledece nedelje protiv ”Crvenih đavola“. Da ne citiram sada slogan piva koje većina navijača u Novom Sadu bojkotuje, moraću da se izrazim malo drugačije - “Na muci se poznaju junaci“...jesu li puleni Roja Hodžsona junaci ili nisu pokazaće već derbi za sedam dana!


Holandska 1.Liga: Groningen-Utreht-1:0

Dušan Tadić dobio je priliku da istrči ceo meč protiv tvrdih gostiju iz Utrehta i ponovo se pokazao kao veoma bitno pojačanje za svoj klub i sigurno je da već predstavlja vrlo važnu kariku jedne, za sada, vrlo kompaktne celine. Bila je ovo prilično loša utakmica, ružna “za oko“ i odlučio je penal dosuđen za domaćina u 85.minutu. Precizan sa bele tačke bio je Grankvist, a taj udarac popeo je Groningen na 4. mesto holandske lige.

Herenven-Vitese-2:1

Igora Đurića ni dalje na mapi trenera domaćih.


Nemačka Bundesliga: Hamburg-Nirnberg-1:1

Iako je na papiru slovio za velikog favorita pred ovu utakmicu, tu ulogu na terenu Hamburg nije uspeo da opravda. Predstava je počela pogotkom Matijsena u 61. minutu, međutim promena scenarija nastupila je u 82. minutu. U glavnoj ulozi našao se arbitar Vingenbah koji je bez razmišljanja dosudio najstrožu kaznu i omogućio Pinoli da ”spakuje“ bod za goste. Gojko Kačar je ponovo ušao pred sam kraj meča, zamenio je Jarolima i zaradio žuti karton.


Nemačka 2.liga: Grojter-Alemanija-1:1

Pre nekoliko dana davao je intervju za naš sajt, a danas igrao “Cvajtu” prvi put u životu, Danijel Aleksić upisao je premijerni zvanični nastup u Nemačkoj. Poveo je Grojter već u 6. minutu iz penala, da bi na isti način uzvratili gosti početkom nastavka. U 61. minutu trener domaćih kreće u napad i ubacuje u vatru pomenutog tinejdzera. Imao je Dani šut četiri minuta kasnije, koji je završio za malo iznad gola. Prvi nastup može se okarakterisati kao uspešan, što se golova tiče - “biće dana za megdana“, dugo je prvenstvo!


Serija A: Juventus-Sampdorija-3:3

Svoj debi pred 25000 ljudi na Olimpijskom Stadionu u Torinu imao je Miloš Krasić koji je već postao miljenik navijača još jedne “Stare dame”. Svima je već poznata priča kako je Krasa iz svog dzepa platio avionsku kartu kako bi stigao na svoje klupsko predstavljanje, a ovaj put ubedio je i Del Nerija da zaslužuje mesto u startnoj postavi.

Prava goleada viđena je u derbiju 2. kola italijanske lige, i na kraju, može se reći pravedan remi i novi posrtaj Juventusa u najavljenoj borbi za Skudeto.

Loše je Miloš ušao u meč, medjutim čim je promenio stranu stvari su krenule na bolje i polako je počeo da izaziva strah i konfuziju u odbrani Sampe kako je meč odmicao. Ističe se njegova asistencija u 43. minutu kada je glavom spustio loptu Markiziju, koji je zakucao u mrežu za poravnanje rezultata. Zamenio ga je u 78. minutu Alberto Akvilani.

Leće-Fiorentina-1:0

Sigurno već postaje dosadno svima Vama, a pomalo i meni - Vlada Avramov nije bio ni na klupi za rezerve. Prejaka je konurencija na golu, neće se nabraniti ni Artur Boruc, a kamoli naš bivši član, kome bi najbolje bilo da pronađe novu sredinu.


Turska Super Liga: Bursaspor-Eskisehispor-2:1

Nastavlja Bursa da “rešeta“ u domaćem šampionatu i jedini su tim sa maksimalnim učinkom u prva četiri kola. Komandant odbrane Milan Stepanov ponovo je izdržao celu bitku, iako je loše krenulo po njegov tim - gosti stiču prednost već u 19. minutu. Naglo budjenje domaćih nastupa u periodu od 70-77. Minuta, kada sa dva pogotka rešavaju pitanje pobednika susreta.

Na istom ovom stadionu Bursa je već u utorak dočekala špansku Valensiju, u okviru starta Lige šampiona, i katastrofalno poražena od “Šišmiša” sa čak 0:4. Stepanov je igrao svih 90 minuta.



Francuska 1.Liga: Okser-Kaen-1:1

Najveće iznenađenje i otkrovenje ovogodišnjeg prvenstva Kaen, ponovo je pokazao zube favoritu i uzeo značajan bod. Svojih “pet minuta” dočekao je Branko Lazarević, Proveo je ceo meč na terenu i valjanom partijom dao do znanja treneru da može da se pouzda u njega u nastavku šampionata.


Francuska 2.liga: Nim-Anger-2:0

Ambicije Nima i ove godine usmerene su na opstanak u 2. ligi, tako da su ova tri boda zlata vredna imajući u vidu da su u gostima imali jednog od konkurenata za dno tabele.

Miodrag Stošić igrao je svih 90 minuta dok Vladimira Buača ni dalje nema u sastavu.

Ukoliko žele da ostvare cilj, moraće da osvajaju bodove i na strani, a trenutno Nimu to prilično teško polazi za rukom.


Španska Segunda: Đirona-Hueska-3:1

Ranko Despotović je oduvek imao specijalnost da jednim golom odluči pobednika, međutim u poslednje vreme ulazi u igru kada već sve bude rešeno. Ovoga puta pri rezultatu 3:0 dobija šansu, u 72. minutu. Hueska je do kraja postigla samo počasni pogodak, a Đirona nastavlja sa dobrim partijama pred svojim navijačima.



Ruska 1.Liga: Rostov-Anži-1:0

Domaći su pobedili minimalnim rezultatom golom u 56. minutu, a Mitar Peković je odgledao meč sa klupe.


Ruska 2.liga: Himki-Ural-1:1
9.min (Sikimić)-0-1


Dugo se u ovoj rubrici nije ozbiljnije pominjalo ime Predraga Sikimića i svima nam je drago što se bivši napadač Vojvodine upisao u strelce ovog vikenda. Centaršut sa levog krila “sleteo“ je pravo na glavu Sikimi i brzim golom doveo je u prednost svoj tim. Himki je izjednačio rezultat koji se ispostavio i kao konačni. Predrag je zamenjen u 82. minutu susreta. Ural deli drugu poziciju sa Nižnjijem i vodiće se velika bitka za ulazak u elitno društvo.

Salyut Belgorod-Šinjik-0:0

U okršaju Jovana Tanasijevića i Milan Vještice prvog nije bilo ni na klupi, dok je drugi odigrao celu utakmicu koja je završena bez golova.


Ukrajinska 1.Liga: Tavrija-Arsenal Kiev-0:1

Ova utakmice potvrdila je krizu Tavrije koja očigledno izmorena evropskim nastupima ne uspeva da igra na svom nivou u domaćem šampionatu. Slobodan Marković je posle blede partije zamenjen u 75. minutu, a uspeo je da zaradi i javnu opomenu.


Izraelska 1.Liga: Hapoel Ashkelon-Hapoel Raman Gan-1:1

Nije Hapoelu i našem Darku Lovriću bio dovoljan ni igrač više da pobede istoimeni gostujući klub. Lovra je ceo susret proveo na terenu.

Makabi Tel Aviv-Bnei Sakhnin-4:0

Savo Pavićević proveo je svih 90 minuta na travnjaku protiv loših, ali ruku na srce, i brojčano oslabljenih gostiju. Kanonada je viđena u Tel Avivu, konačan rezultat- 4:0.


Grčka 2.liga: Panaitolikos-Trikala-1:0

“Uzleteo” je i Slaven Stjepanović odigravši 67. minuta u porazu svog tima od Panaitolikosa. Zamenio ga je takodje bivši član Vojvodine Ilija Spasojević, tako da smo ipak ceo meč imali predstavnika na ovoj utakmici.



Mađarska 1.Liga: Gyor-Debrecin-3:0

Nikola Trajković ušao je u 72.minutu.

Vašaš-Kapošvar-1:3

Vrlo gruba utakmica sa mnogo kartona vidjena je u Budimpešti. Vašaš nije mogao puno da učini sa 9 igrača protiv raspoloženog Kapošvara, u čijim je redovima Lorant Olah odigrao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Posle 6. Kola, Kapošvar je pomalo i iznenađujuće na vrhu tabele.


Albanska 1.Liga: Tirana-Bylis-2:1

Ivan Gvozdenović debitovao je za domaće partijom koja je trajala 75. minuta, dok nije zamenjen.

Vlaznija-Laci-2:1

Marko Jovanović igrao je svih 90 minuta.


Crnogorska 1.Liga: Rudar-Lovćen-1:1

Samouverenog lidera prvenstva naših suseda zaustavio je Lovćen, ekipa koja će sigurno mnogima pomrsiti račune. Ivica Franišković zamenjen je u 82. minutu.

Zeta-Mornar-4:0

51.minut (3-0)-Korać


Nastavlja Žarko Korać da rešeta mreže od kad se vratio u Crnu Goru. Najpre je asistirao prilikom drugog pogotka, da bi se desetak minuta kasnije i sam upisao u listu strelaca. Zeta polako počinje da “igra fudbal”, ovo je njihova prva ovosezonska pobeda.

Grbalj-Mogren-0:1

Kako prvenstvo kreće da se zahuktava dolazimo do zaključka da će tri ekipe voditi glavnu ulogu ove sezone - Budućnost, Rudar i Mogren. U Radanovićima je ekipa iz Budve uzela važna tri boda pogotkom Ćetkovića u 50. minutu, a Radoslav Batak i ovaj put nije dozvolio protivniku da ozbiljnije pripreti golmanu Mogrena.


Premijer Liga BiH: Sarajevo-Borac Banjaluka-0:1

U derbiju 6. kola sastale su se dve vodeće ekipe šampionata. Ceo plen uzela je sjajna ekipa iz Banjaluke, Ljubiša Vukelja izašao je sa terena u 68. minutu. Ovaj susret obeležile su i neke nefudbalske stvari. Naime, redari su tokom čitave utakmice vređali pristalice srpskog kluba zamerajući im što kače zastave na ćirilici. Incident je ubrzo postao većih razmera, a rezultat cele priče jesu dva povređena navijača od strane policije.

Borac je ovom pobedom izbio na vodeću poziciju sa 13 bodova.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...