Vesti / Utakmice / Osvojiti Brdo i trijumfalno se vratiti u ravnicu

Osvojiti Brdo i trijumfalno se vratiti u ravnicu10.09.2010. 14:07

Autor: Grof Žekula(4)
Sutra treba poravnati Brdo...
Sutra treba poravnati Brdo...
U

subotu 11. septembra, od 16:30h, fudbaleri Vojvodine će pokušati da se popnu na Banovo brdo, savladaju ekipu Čukaričkog i ostanu u samom vrhu tabele JSL. To bi trebalo da bude treća pobeda u nizu, kojom čekamo da crveno-beli najave uspehe u narednih mesec dana, u kojem ih očekuje i prvi Kup duel (gostovanje Slogi iz Petrovca na Mlavi), te derbi-meč sa trenutno prvoplasiranim timom Lige, na našem “Karađorđu“.

Ovo će biti dvoboj ekipe koja u tri premijerna kola nije postigla niti jedan gol (i “nosi fenjer“ prvoligaške lestvice, bez osvojenog boda), i ekipe kojoj se niti jednom mreža nije zatresla. Ne bi ni ljutili da bude kao u trećem kolu minulog prvenstva, kada beše 3:1 za novosadsku “Staru damu“. Statistike radi, ukupno smo sa Čukaričkim odigrali (od oktobra 2000. godine) 17 prvenstvenih mečeva, a samo dva puta smo poraženi (poslednji put krajem marta 2008. godine i oba puta 1:0), uz šest remija i devet naših trijumfa.

Na poslednja tri duela protiv istog rivala postigli smo 11 golova (od toga naš ex-kapiten Mrđa čak pet, a “Lala“ Tadić tri), pa je za očekivati, da ukoliko ponovimo isti recept (napadačku igru, uz čvrstu odbranu), ovoga puta sa novim začinima (strelcima), a sve uz budno oko šefa (kuhinje) Milinkovića, i ovaj put ćemo se sa brda u ravnicu vratiti sa upisanom trojkom na kontu. U tome sigurno neće učestvovati Daniel Mojsov, Nikola Lazetić i Brana Ilić, a da li će jedno od poslednjih pojačanja Branislav Trajković, ostaje nam da vidimo (mada ni on još nije spreman za 90 minuta meča).

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ predstavnicima sedme sile su se obratili Zoran Milinković i Slobodan Medojević, a obojica se slažu da Vojvodina mora na sebe preuzeti ulogu favorita, ali da ni sutra, niti u budućnosti, ne sme biti sistema “lako ćemo“, već se mora svakoj utakmici i svakom protivniku pristupiti profesionalno i disciplinovano, kako bi se bodovi posle posledenjeg sudijskog zvižduka, beležili na konto Vojvodine.

Milinković je dodao da je ovo veoma važna utakmica za njegov tim, da nikoga ne smeju zavarati tri startna poraza Čukaričkog (koji se u međuvremenu pojačao dolascima golmana Radivojevića, navalnog igrača Raškovića, te defanzivca Višnjića), te da bodovi na sutrašnjem duelu nisu u napred upisani. “Disciplinovanom i odgovornom igrom, te radom i produktivnošću na terenu, u toku svih 90 minuta, “tražićemo“ pobedu na Banovom brdu. Respekt prema protivniku imamo, ali ambicije ne krijemo, mada nas ne čeka ni malo lak zadatak“, završio je šef struke.

Medojević, koji je u utorak učestvovao u pobedi mlade selekcije Srbije na Kipru, se nadovezao rekavši da niko u Klubu ne gleda na tabelu, i da je najvažnije da svi koji sutra budu igrali, daju svoj maksimum. “Cilj je da upišemo “trojku“ na bodovni saldo i da se u Novi Sad vratimo srećni. Svi znamo šta treba da uradimo, da bi to i ostvarili. Nema “lakih“ utakmica i rivala, a svima nam je cilj da nastavimo pobedonosnu seriju iz minula dva kola“, završio je najbolji igrač Vojvodine, za proteklu sezonu, po izboru ovog Sajta i Foruma.

Zanimljivo je da je FK Čukarički osnovan daleke 1926. godine (kao ČSK – Čukarički sportski klub), pa je tako dve decenije stariji od “ona“ dva kluba iz Beograda (i za razliku od jednog od njih, Čukaričani oduvek igraju u crno-belim dresovima), a da je prvi predsednik ovog kluba bio znameniti Miloš Ilić, rezervni vazduhoplovni kapetan 1. klase i prvi srpski avijatičar, i jedan od prve trojice koji su se upravo za to školovali u Parizu 1912. godine. Nakon završetka Prvog svetskog rata (učestvovao ranije i u Balkanskim), penzionisan je, uprkos velikim podvizima na frontu (posebno Istočnom i Solunskom, i kao avijatičar i kao pešadinac), prevashodno zbog “velikih uspeha” i u drugim oblastima života – boemskom i zavodničkom (kafane i žene onoga vremena su ga dobro poznavale; o njemu se govorilo kao “skandal majstoru”), pa kad je napustio vojnu službu, rešio je da se zabavi fudbalom. S obzirom da se nastanio na Čukarici, tada periferiji Beograda, aktivirao se u tamošnjem FK.

Tačno je da je prvi predsednik kluba kojem u u subotu “idemo na noge” bio avijatičar, ali na našim momcima je da tog dana, iz svih oružja, “izbombarduju” (mada bombardovanje i 11. septembar bolje da ne pominjem zajedno – da mi ne bi neko pokucao na vrata), gol protivnika i ponovo nas obraduju trijumfom i težnjom da budu bolji (boljeplasirani) nego protekle sezone.

Momci – znate šta Vam je činiti sutra u periodu 16:30 – 18:25h!
HOĆEMO POBEDU!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...