Vesti / Mlađe kategorije / Kadeti u formi

Kadeti u formi09.09.2010. 14:35

Autor: ICE(1)
T

rka za prvenstvenim bodovima je u punom jeku i naše mlađe klupske selekcije, kao i igrači koji su pozajmljeni drugim klubovima, daju svoj puni doprinos u nastojanjima njihovih ekipa da zabeleže što bolje rezultate. Nisu svi jednako uspešni, a u poslednje vreme sve bolje rezultate i što je još bitnije igru pokazuju kadeti Vojvodine, kako oni stariji, tako i oni godinu dana mlađi. Inače, tokom ovog vikenda je bilo nešto manje uzbuđenja, jer je odigran nešto manji broj utakmica, a takođe pojedini igrači iz određenih razloga nisu ni nastupali.


OMLADINCI

U okviru petog kola Omladinske lige Srbije, omladinci Vojvodine su treći put gostovali ove sezone i nažalost zabeležili i treći poraz na gostovanjima. U Nišu je bilo 1:0(1:0) za Radnički.

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Pajović, Kosić, Radovanović (Preveden), Slijepčević, Mejić, Ivanić (Grahovac), Radoja, Poletanović, Silađi (Ratković), Ilić (Milićević), Jovanović (Bogdanović).

U tvrdoj i izjednačenoj utakmici Radnički je uspeo da povede u finišu prvog poluvremena. Domaći napadač je uspeo da izmakne pažnji odbrane Vojvodine i izbije sam ispred Pajovića i zatim ga matira. U drugom poluvremenu je usledila ofanziva našeg tima, bilo je i par prilika, ali bodovi su ostali u Nišu.

Nažalost, ovo je već poprilično loš start naših omladinaca, trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli sa 6 osvojenih bodova, ostvarene su dve domaće pobede i tri poraza u gostima. Ne može se reći ni da ima prevelikih kadrovskih problema, nedostaje od standardnih igrača samo Dejan Vukaljević. No, nadamo se da će biti bolje u sledećim utakmicama, posebno na gostovanjima, ekipa svakako poseduje kvalitet za mnogo bolja izdanja. U narednom kolu u Novi Sad stiže Čukarički, tako da će to biti dvostruki dvoboj sa ovim klubom, jer i prvi tim Vojvodine igra protiv istog protivnika, samo što će taj dvoboj da se održi u Beogradu.


KADETI

Kadeti Vojvodine su pružili odličnu partiju u okviru petog kola Kadetske lige Srbije i u Nišu savladali Radnički sa 2:1(0:0) .

Naša ekipa je nastupila u sledećem sastavu:
Rockov, Aleksoski (Dangubić), Nastić, Simikić, Božić, Glumčević, Baškalo (Stoiljković), Meleg (Banjac), Ferati, Vojvodić, Marčeta (Spremo).

Stelci za naš tim bili su Ferati u 48. i Baškalo u 56. minutu.

Prvi pogodak za Vojvodinu postigao je Edin Ferati na asistenciju Milana Vojvodića, a drugi je postigao posle solo prodora vezista Slaven Baškalo. Na golu je debitovao Emil Rockov (inače čuvar mreže mlađih kadeta) koji je zamenio na tom mestu Miloša Čavića. Nastupio je i Milan Spremo i on je poput Rockova u dva dana odigrao dve utakmice, pošto je prethodnog dana zabeležio nastup i za mlađe kadete. Kao alternativa za standardnog štopera Milovana Petrića, u ekipi se ustalio Božić koji se pokazao sasvim dobro na prethodnoj utakmici.

Tako su naši kadeti zabeležili i drugu pobedu u gostima i potvrdili da se nalaze u dobroj formi i prava je šteta što su u prošlom kolu odigrali loše prvo poluvreme i igrali nerešeno sa Borcem u Novom Sadu, jer su u svakom smislu kvalitetnija ekipa od Čačana. Trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli sa 10 bodova, ali treba napomenuti da se iza njih nalaze Partizan sa dve i OFK Beograd sa jednom utakmicom manje. Za vikend je u Novom Sadu derbi jer dolazi drugoplasirani Rad.


MLAĐI KADETI

Mlađi kadeti Vojvodine (generacija 1995) nastavili su takmičenje u Kadetskoj ligi Vojvodine i odigrali svoj treći meč. Zabeležena je i treća pobeda, ovoga puta je to bilo dosta lagano protiv Mladosti iz Apatina 4:0(2:0).

Ekipa je meč započela u sastavu:
Rockov, Jorgić, Kremenović, Pankov, Joksimović, Drinić, Makarić, Kosović, Asani, Spremo, Ilić.

Svakako je to bio trenutno najjači sastav naših mlađih kadeta.

Početak utakmice je bio malo tvrd i težak i Apatinci su se uspešno branili. Vojvodina je plela mrežu oko gola gostiju, ali lopta nikako nije htela u mrežu. Najbolju priliku za postizanje pogotka je imao brzonogi desnokrilni ofanzivac Elvir Asani, koji se sa boka spustio u kazneni prostor oslobodivši se protivničkih igrača. Šutirao je odlično sa 14-15 metara, ali je lopta žestoko uzdrmala prečku. Pokušao je i Makarić glavom posle kornera, ali je zamalo bio neprecizan. Odličnu priliku je imao i Ilić posle dodavanja Kosovića, ali je gostujući golman imao priliku da se istakne.

Sredinom prvog poluvremena usledilo je vođstvo Vojvodine. Organizator igre domaćina i topovski šuter Nebojša Kosović, uputio je oštar centaršut ka golu, gostujući golman je izašao na loptu, ali ju je boksovao tako što mu je ona otišla iza leđa ka praznom golu. U skoku su se našli Ilić i jedan igrač Apatinaca koji je u panici izgleda dotakao loptu i sproveo je u svoju mrežu. Gol u mreži gostiju je skinuo teret sa leđa igračima Vojvodine, pa su zaigrali mnogo lepše za oko. Asani je stvorio dobru priliku za Sprema koji je iskosa šutirao, ali je golman Apatinaca dobro reagovao. Priliku je imao ponovo i Ilić nakon prodora Joksimovića, ali je u izglednoj prilici dosta oklevao, pa je ona propala.

Ubrzo je Vojvodina povela sa 2:0. Spremo je uputio nizak centaršut ka golu, loptu je propustio napadač Ilić, a na nju je iz drugog plana naleteo Kosović i bez problema je sproveo u mrežu.


U drugom delu igre viđena je takođe potpuna dominacija Vojvodine, a gosti su se zaista pokazali kao nedorastao rival i nisu ugrožavali gol domaćina. Puno je bilo prilika i svakako da je rezultat 4:0 bio povoljan za Apatince. Treći gol Vojvodine bio je pravo remek-delo Milana Sprema. Levi bek Jorgić se odlično probio po boku, oslobodio se varkom jednog igrača Apatina, uputio povratnu loptu ka ivici šesnaesterca, tamo se Spremo munjevito okrenuo i na taj način prevario svog čuvara i zatim odmah šutirao u suprotan ugao gola Apatinaca, u odnosu na smer svog kretanja. Lopta je završila u samim rašljama gola. Zaista pogodak na kojem bi pozavideli i mnogi superligaški igrači, za divljenje.

Veliki broj prilika nije realizovan, a najbolju priliku je imao Ilić nakon pasa Makarića koji je sa 5-6 metara od gola šutirao pravo u golmana Apatinaca. Priliku da uđu u igru dobili su svi rezervisti sa klupe Vojvodine, a jedan od njih je postigao i gol nakon izvanrednog prodora Stefana Jorgića koji je bio izuzetno raspoložen za igru. Probio se ovoga puta po desnom boku, nanizao dva igrača, uputio centaršut po zemlji, uz samu gol liniju i postizanje pogotka je zatim bila dečja igra.

U svakom slučaju raduje podatak da mlađi kadeti polako dižu formu i pružaju sve lepšu igru.Nadamo se da će biti prilike da neki od ovih momaka pruže pomoć po potrebi i svojim godinu dana starijim kolegama u jačem takmičenju.


PIONIRI

Pioniri Vojvodine su nastavili da melju protivnike u okviru takmičenja u Pionirskoj ligi Vojvodine. Zabeležena je i treća ubedljiva pobeda i to protiv Mladosti iz Apatina sa 7:0(2:0) .

Nažalost, u ovom izveštaju neće biti navedeni detalji iz prvog poluvremena utakmice, ali je drugo poluvreme bilo neverovatno sadržajno, tako da je tu bilo dosta toga vrednog pomena. Apatin je bio nedorastao rival i gol ove ekipe je bio praktično pod stalnom opsadom. Razigran je bio organizator igre Stefan Petrović, koji je u jednom navratu predriblao četvoricu igrača zaredom i onda šutirao na gol, ali ga je golman Apatinaca sprečio u nameri da postigne izvanredan pogodak. Šut je iskosa oprobao i vezista Vujošević, ali je bio zamalo neprecizan.

Ubrzo se sa dva pogotka istakao napadač Saša Ćurko. Prvo je sigurno realizovao jednu kontru i odličnu akciju svoje ekipe, a zatim je glavom savladao golmana gostiju nakon centaršuta levog beka Vulića. Nakon toga je Stefan Petrović lepo uposlio Novaka Vujoševića koji je iskosa sigurnim udarcem postigao peti pogodak. U listu strelaca se upisao i napadač Stamenić, nakon što je posle gužve iz blizine zatresao mrežu Mladosti.

Poslednji gol na utakmici viđen je nakon veoma lepe akcije. Stefan Petrović se probio po desnom boku, prevario protivničkog igrača, zašao duboko u kazneni prostor gostiju duž gol-aut linije, a onda je majstorski lagano podigao loptu na drugu stativu gde ju je spremno dočekao desni bek Srđan Vukaljević i iz blizine lako smestio u mrežu. Do kraja utakmice moglo je biti još golova u mreži Apatinaca, ali rezervisti Vojvodine nisu bili toliko spretni.
Pioniri igraju po planu i pravu proveru njihovih vrednosti će imati tek u susretu sa nekim od ekipa iz gornjeg dela tabele.


IGRAČI NA POZAJMICI

Kada je reč o našim igračima koji su privremeno ustupljeni drugim ekipama, tokom protekle nedelje je bilo nešto manje uzbuđenja. Neki igrači nisu nastupili, a Cement iz Beočina je odložio svoj meč za sredu, tako da naši igrači u ovoj ekipi nisu bili na terenu za vikend.

U odloženom meču drugog kola Superlige Srbije, Hajduk iz Kule je poražen u Beogradu od Partizana sa 2:0, ali za njega nije nastupio niti jedan od pozajmljenih igrača Vojvodine. Mudrinski, Kovačević i Novaković nisu bili u startnoj ekipi niti su kasnije ulazili u igru, razlozi su nepoznati.

U odličnoj je formi Danilo Sekulić član Proletera sa Slane Bare. Ovoga puta u meču koji je Proleter dobio protiv Mladog radnika sa 2:0 u Novom Sadu nije postigao gol, ali je nad njim napravljen penal, a još je bio asistent prilikom jedne izgledne prilike za domaćina. Proleter je kao i prošle sezone odlično započeo prvenstvo.

I Aleksandar Jovanović igra veoma dobro u kontinuitetu za Novi Sad, a "kanarinci" su odneli u Lazarevcu iznenađujuću pobedu nad Kolubarom od 3:1. Jovanović je bio jedan od bolje ocenjenih fudbalera, a i podatak da je u drugom poluvremenu mreža gostiju mirovala dosta toga govori.

Ponovo je blistao Đorđe Šušnjar. U derbiju kola Srpske lige Vojvodina, koji je igran u Pećincima između Donjeg Srema i ČSK-a, ponovo je postigao gol i bio igrač utakmice. Meč je završen podelom plena i rezultatom 1:1. Potpuno je jasno da će ova biti sezona pune afirmacije Šušnjara koja bi trebalo da ga preporuči i prvom timu Vojvodine.

Veternik je takođe u okviru srpske lige imao teško gostovanje Slogi u Temerinu. Meč je završen rezultatom 1:1. Za Veterničane na golu je debitovao Damir Drinić, koji je tek pristigao na pozajmicu u ovaj klub. Drinić je bio dobar na derbiju, imao je par dobrih intervencija, ali je primio zaista nesrećan i retko viđen gol. Igrač Sloge u nameri da uputi centaršut, u stvari je uputio neugodan udarac ka golu Drinića i matirao ga. Za Veternik su još nastupili i Srđan Bečelić (ovoga puta na poziciji desnog beka) i vezista Siniša Babić. Bečelić je pružio nešto bolju partiju od Babića koji je bio zamenjen 10 minuta pre kraja utakmice. Zadnjih pola sata za goste je odigrao i štoper Dejan Dejanović. Danijela Fabera i Damira Zeljka nije bilo u ekipi.

U remiju Tekstilca kod kuće protiv Kikinde 0:0, učestvovao je i standardni defanzivac Levajac. Ocenjen je prosečno.

U okviru Vojvođanske lige zapad, ekipa Sloge Radničkog iz Erdevika remizirala je u gostima sa Indeksom 2:2 (mada Indeks uopšte ne igra kao domaćin na svom terenu koji je u očajnom stanju, već luta po terenima u Novom Sadu i okolini), a u njenom sastavu je bio i vezista Dejan Erak koji je dobio dobru ocenu za svoju partiju. Napadač Rafailo Miščević nije nastupio zbog crvenog kartona zarađenog u prethodnom kolu.


Toliko o nastupima naših mladih igrača protekle nedelje, a narednog vikenda slede novi ispiti i nadamo se još bolje partije

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...