Vesti / Utakmice / Voša upisala "šesticu" u Indeks

Voša upisala "šesticu" u Indeks08.09.2010. 19:44

Autor: Grof Žekula(1)
D

ok su Jao, Merebašvili, Mojsov i Lazetić samostalno trenirali, na drugom terenu, u toku prvog poluvremena, kao i sam Đurovski u toku drugog dela igre, ostali članovi “Stare dame“ upisali su "šesticu" u Indeks, i sa položenim ispitom kreću put Banovog brda, gde će u subotu (od 16:30h) probati da se domognu, svi zajedno, “desetke“ u prvenstvu – pobedom, jer nova tri boda, garantuju saldo od deset bodova na prvenstvenom kontu.

FKV – Indeks 6:0 (2:0)

Strelci: Oumaru u 3’, Meleg u 19’, Mudrinski u 50’, 60’ i 71’, Bilbija u 66’.


Sastavi FKV na meču:

Prvo poluvreme:
Kesić, Vulićević (kapiten), Pavlović, Karan, Milović, Mitošević, Tumbasević, Meleg, Stevanović, Katai, Oumaru.

Drugo poluvreme:
Pajović, Mejić, Nestorović, M. Novaković, Trajković, Radoja, Poletanović, Ađuru (kapiten), Smiljanić, Bilbija, Mudrinski.


Dve kombinovane postave crveno-belih, odigrale su veoma dobar meč u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, protiv, ispostavilo se, nejakih plavo-belih, i zasluženo ubeležile “polatucetni“ trijumf. Ruku na srce, svih 90’ nadmetanja bili smo bolji, i prikazasmo više htenja i želje, da, i na ovakvom meču, pobedimo. Gosti su bukvalno uputili tri šuta prema našim golmanima, nakon što su isto onoliko puta, koliko mi dadosmo golova, prešli centar.

Koliko je naša postava iz prvog dela igre promašivala, nakon što je veoma kreativno dolazila pred zadnju liniju odbrane Indeksa i ulazila u šanse (samo dva postignuta gola), toliko je postava iz nastavka meča u mrežu slala gotovo sve (duplo više od prvopoluvremenaca), što je mogla. Briljantne partije Vulićevića, Mitoševića, Stevanovića, Oumarua u prvom, nadomestile su u nastavku odlične predstave Smiljanića, Bilbije, i strelca het-trika Mudrinskog. O igrama, pre svega, Melega, pa potom i Mejića, Poletanovića i Radoje, na ovim, ali i na stranicama celokupne domaće (pa zašto ne i svetske) štampe, itekako će biti reči u bliskoj budućnosti. To su, bez sumnje, višekaratni dijamanti, koji, budemo li brusili kako valja i treba, će sijati tačno tamo gde ih budemo postavili.


Prvi deo:

Nije pošteno ni krenulo razigravanje, a Oumaru nas je doveo u vođstvo. Igrao se 3’, kada je, nakon odigranog duplog pasa sa Tumbasevićem, izašao sam pred golmana gostiju, i matirao ga u stilu najboljih napadača, “podbadanjem“ u kontra stranu.

Sve do našeg drugog gola, pokušavao je Stevanović, koji iz tri izuzetne prilike (i sve glavom) nije uspeo da se upiše u listu strelaca. U 4’ sve su mu pripremili Katai i Pavlović, koji je centrirao, ali je Bosketov šut, golman Indeksa odbranio na jedvite jade. Tri minuta kasnije, prebacio je prečku, nakon što je tranzicija lopte išla linijom Vulićević-Tumbasević-Pavlović, koji ga je ponovo pronašao u kaznenom prostoru Limanaca. U 15’, Boske je odigrao sjajan dupli pas sa Melegom, koji se izvukao na levi bok i centaršutem ga pogodio u “trepavicu“, ali je golman Indeksa uspeo da loptu “otera“ u korner.

Nije uspeo da upiše asistenciju, ali jeste gol – nakon što je Oumaru rasturio levi bok gostiju, kao na tacni ju je vratio unazad ka zahuktalom Melegu, koji iz dva pokušaja, levicom, pogađa kontra donji ćošak rivala (19’). Tek u 30’, gosti su sa dobrih 30 metara probali da ugroze Kesića, ali je to bilo prelako za njega.

Oumaru je lako mogao do drugog gola, kada je u 36’ odigrao odličan dupli pas sa Pavlovićem i opet se našao “oči u oči“ sa gostujućim čuvarom mreže, ali je njegov šut levicom isti zaustavio. Šta tek reći za prilike koje je Kamerunac propustio u 41’ i 43’ – prvo je levi bok probio Katai i fantastično ga poslužio na nekih pet metara od gola, a Abu ga prebacuje šutem levom nogom, dok je u drugom slučaju sve bilo obrnuto, samo učinak isti. Sve je uradio Stevanović na desnoj strani, pa je i Oumaruov šut sa istog mesta, sada desnom nogom, otišao preko prečke.


Drugi deo:

Samo je dva minuta bilo potrebno Smiljaniću, koji je odigrao na mestu desnog krila, da uzdrma prečku gostiju – let lopte sa dobrih 30 metara iskosa, nemoćni golman gostiju je samo propratio pogledom, a ona je “odsela“ na njenoj levoj polovini. Da je išla koji santimetar niže, niko se na svetu ne bi bunio da ovaj pogodak “metne“ na TV špicu.

U 50’ Mudrinski postiže upravo takav gol, samo glavom. Bilbija je centrirao sa desne strane iz kornera, lopta mu se vratila, nakon što su je halfovi gostiju odbili, ali Nemanja iz drugog puta gađa čelo Mudrog, koji je sa 12-13 metara šalje trzajem u kontra rašlje. Bravo majstore.

Usledio je novi pokušaj Smiljanića, sada levicom sa druge strane, ali i pored gola (53’), te vrlo dobra šansa Limanaca u 55’, nakon kardinalne greške Novakovića, koju napadač gostiju ne koristi, jer je želeo da “iz prve“ savlada Pajovića, što mu nije pošlo “za nogom“.

U 60’ Smiljanić je ponovo oprobao šut, nakon što je okretom tela izbacio svog čuvara iz igre, a protivnički golman je kratko odbio loptu, na koju je natrčao Mudrinski, i poslao je u mrežu. Šest minuta kasnije, međ’ strelce se upisuje i Bilbija, nakon što je prvo na levom boku odigrao dupli pas sa Poletanovićem, a potom “u centru“ i sa Mudrinski, koji ga je izbacio “1 na 1“, a takvu šansu Nemanja ne zna da promaši, te levicom loptu ubacuje u desni ćošak protivničkog gola.

Dva minuta nakon “petice“, gosti su treći i poslednji put pripretili, ali je šut išao preko gola. Prethodno je linija Nestorović-Poletanović popustila, dok Trajković nije stigao da ispravi njihovu grešku.

Sve što su učinili u 50’, uradili su i u 71’ – Bilbija je centrirao iz prekida (skraćeni korner) sa desne strane, a Mudrinski je nadskočio sve i poslao loptu glavom u kontra ćošak. Probali su i oni “het-trik“, u poslednjem minutu utakmice, ali sada Nemanjin centaršut, Ognjen nije sproveo u mrežu, za sedmicu na ovom ispitu.


Bez pomoći reprezentativaca, i više nego dovoljno za predstavu, u kojoj pokazasmo da teret glume može da padne na leđa svih, koji ponesu crveno-beli dres, podjednako. Ako tako budemo razmišljali i pristupali narednim obavezama, nema bojazni da nam na kraju sezone, prilikom podvlačenja crte, indeks neće biti pun ocena, koje će svedočiti da završismo onako kako i želesmo.


Galerija:

http://www.fkvojvodina.com/galerija.php?n=50

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...