Vesti / Utakmice / Tako se kalio Čelik

Tako se kalio Čelik04.09.2010. 19:49

Autor: fkv.com Team(7)
U

prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu "Karađorđe", fudbaleri Vojvodine i zeničkog Čelika prikazali su predstavu koja je mogla da zadovolji nekoliko stotina gledalaca, koji su se, uprkos reprezentativnim nastupima naših selekcija u košarci i fudbalu, odlučili da prate ovaj meč.

Bolji je bio domaćin i slavio sa 3:1, a crveno-beli su propustili priliku da ubedljivije trijumfuju, prvenstveno zbog poigravanja u pojedinim situacijama koje su morale biti krunisane golom. Gosti, pak, nisu pružili loš otpor, ali je odbrana Vojvodine uspešno zaustavljala sve pokušaje Zeničana, koji su iz jedine prave prilike uspeli da postignu počasni pogodak. Voša je povela golom Abubakara koji se lepo snašao u 16. minutu, a prednost je udvostručio Stevanović u 49. minutu lepim udarcem glavom, nakon ubacivanja Mitoševića. Gosti su iskoristili opuštanje odbrane domaćina u 81. minutu, kada je Aladin Isaković (bez pomoći čarobne lampe) matirao golmana crveno-belih i prekinuo dugi niz utakmica u kojima je zadnja linija Novosađana odolevala protivničkim napadačima. Već u sledećem minutu, Mudrinski je vratio Voši prednost od dva gola, postavivši time i konačan rezultat meča.

Voša je u ovom meču nastupila bez nekolicine igrača koji su se odazvali pozivima svojih reprezentacija (Brkić, Medojević, Đurovski, Merebašvili, Jao), a za pohvalu je potez trenera Milinkovića, koji je poslednjih desetak minuta pružio priliku pojedinim igračima omladinske škole FK Vojvodina.

Crveno-beli sledeći takmičarski meč odigraće naredni vikend, kada gostuju na Banovom Brdu ekipi Čukaričkog.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...