Vesti / Crveno-bela planeta / Debitovali Krasa i Despot

Debitovali Krasa i Despot01.09.2010. 11:26

Autor: MIHAILOV(5)
V

ANREDNO KOLO:

Crnogorska 1.liga: Grbalj-Zeta-1:1

2.min (0-1)-Žarko Korać


U sredu je odigrano vanredno kolo susedskog prvenstva, a nama posebno zanimljiva utakmica odigrala se u Radanovićima, gde su remizirali Grbalj i Zeta. Poveli su gosti pogotkom Žarka Koraća već na startu meča, da bi rezervista Ugozanwu poravnao u 60.minutu.

Rudar-Mogren-4:0

Ivica Francišković nije mogao zamisliti lepši debi u svom novom klubu. Prava kanonada viđena je u Pljevljama, aktuelni šampion nije imao milosti prema jednom od najvećih konkurenata za vrh. Radoslav Batak, na njegovu sreću, nije bio akter ovog meča, mada ko zna kako bi se odvijala situacija da je bio na terenu.


Ruska 2.liga: Salyut Belgorod-Irtysh-1:0

Derbi začelja pripao je ekipi Joce Tanasijevića koji nije bio u protokolu za ovaj meč.


Nizhny Novgorod-Shinnik-1:0

Milan Vještica odigrao je svih 90 minuta u porazu svog Šinjika od jednog od glavnih favorita za ulazak u elitno društvo.


Avangard Kursk-Ural-0:1

Ekipa Urala predvođena Predragom Sikimićem dobila je kursku bitku minimalnom pobedom i time ostavila šanse za plasman u viši rang. Sikimić je zamenjen u 46.minutu.


Francuski kup: Nim-Laval-2:0

Olimpik iz Nima iskoristio je prednost domaćeg terena i plasirao se u narednu rudnu Kupa pobedom nad Lavalom. Miodrag Stošić je zamenjen već u 37.minutu verovatno zbog blaže povrede, a Buač nije bio medju 18 igraca.


Kvalifikacije za Ligu Evrope: Makabi Tel Aviv-PSG-4:3

Sjajan način za oproštaj od evropskih takmičenja odabrao je izraelski tim iz Tel Aviva. Posle pariških 0-2 viđena je prava goleada, a Savo Pavićević je igrao ceo meč i zaradio žuti karton. "Sveci" idu dalje, a Makabi se posle hrabre evropske epizode vraća domaćim izazovima.

Tavrija-Leverkuzen-1:3

Početak meča doneo je dosta uzbuđenja i veru domaćinima da mogu da anuliraju veliku prednost Leverkuzena iz prvog meča. Gol Tavrije već u 5.minutu zadao je glavobolju treneru gostiju, međutim pogodak Vidala u 50.minutu "legao“ mu je bolje od aspirina. Kako je utakmica odmicala, imali su sve više samopouzdanja,što je rezultiralo sa još 2 gola. Slobodan Marković ponovo je sve vreme bio na terenu.



VIKEND:


Engleska Premijer Liga: Liverpul-WBA-1:0

Prođe još jedan vikend kako ništa ne vidosmo ni od Liverpula, ni od Laneta. Još je tokom sedmice Hodzson izjavio kako je Jovanovic prilično umoran i može se konstatovati da je bio u pravu. Igrao je 59.minuta, zamenio ga je Maksi Rodrigez, a Fernando Tores je devet minuta kasnije postao čovek odluke i time spasao tim sa Enfilda jos jedne katastrofe. Moraće "Crveni“ da igraju mnogo bolje u nastavku sezone ukoliko zele ponovo da zaigraju Ligu Šampiona. Za sada-prilicno loše!


Nemačka Bundesliga: Ajntraht-Hamburg-1:3

Druga pobeda u nizu i maksimalan ucinak čine fanove Hamburga prilično zadovoljnim u ovim poznim avgustovskim danima. Da li je i naš Gojko zadovoljan trenutnom minutažom, to je trenutno pitanje samo za njega. Ponovo je dobio šansu na "kašicicu“ u 86.minutu igre i za to vreme i nije imao šta da pokaže. Ostaje mu naporno da radi i uveri trenera da mu je mesto u prvih jedanaest.


Švajcarska Super Liga: Sion-Jang Bojs-2:0

Nije Mrđa ni otpakovao stvari u Švajcarskoj, već su krenule priče o njegovom uzaludnom odlasku u zemlju satova, sireva i čokolade. U prošlom kolu nije dobio prelaznu ocenu, a kritičarima se odužio dvema asistencijama protiv, ove godine sjajnog, Jang Bojsa (doduše, ne u prvenstvu, ali da u Evropi). Napustio je teren pet minuta pred kraj i zaslužio mnogobrojne aplauze. Sion je trenutno treći na tabeli sa 12 bodova iz 4 kola.


Turska Liga: Sivaspor-Bursaspor-0:2

Titule je uvek mnogo teže bilo odbraniti nego osvojiti, pa će tako biti i Bursasporu ove sezone. Medjutim, krenuli su maksimalno i posle tri kola usamljeni su na vrhu. Ovog puta "stradao“je Sivaspor, a komandant poslednje linije, Milan Stepanov, ponovo je proveo ceo meč na terenu. Meč je rešen u poslednjih 10 minuta kada je golman domaćih matiran dva puta.


Seria A: Bari-Juventus-1:0

Dugo je trajala sapunica oko prelaska Miloša Krasića u Juventus. U poslednja tri meseca viđen je mnogo puta u crno-belom dresu, a san mu se konačno ispunio tek pre nekoliko dana. Svoj debi imao je upravo na ovom meču, na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju protiv istoimenog kluba. Odigrao je poluvreme na prilično visokom nivou (imajući u vidu da mi je ovo debi), a zamenio ga je Martinez. Nisu imali sreće igrači Stare Dame, projektil rezerviste Donatija završio je iza ledja golmana Storarija i domaći su zasluženo upisali svoja prva tri boda. "Srpski Nedved“imaće novu šansu u sledećem kolu protiv Kasana, Pacinija i "drugova“.


Fiorentina-Napoli-1:1

Vlada Avramov nije bio u protokolu i zaista će teško izbori šansu pored veličina poput Freja i Boruca.


Francuska 2.liga: Dižon-Nim-1:0

Ocigledno je, posle vidjenih pet kola, da su ambicije Nima usmerena ka opstanku. Nastavlja se igra toplo-hladno, pa je ovaj put bolji bio Dižon. Miodrag Stošic je odigrao 90 minuta, dok Vlade Buača ponovo nije bilo ni među rezervama.


Holandska 1.liga: Viljem II-Groningen-0:3

Groningen nastavlja da "melje“ protivnike u prvenstvu, ovaj put "stradao“ je Viljem II. Klub je u uzlaznoj formi i nije poražen u prva četiri kola, a Dušan Tadić je i ovaj put vrlo solidno obavio sve zadatke, sada, bez kartona. U narednom kolu dočekaće Utreht, nakon dvonedeljnog predaha uzrokovanog reprezentativnim obavezama.


NEC-Herenven-2:2

Igor Djurić ponovo na tribinama.


Španska Segunda: Đirona-Tenerife-4:2

Ekipa Đirone priredila je prijatno iznenađenje na startu španske 2.lige pobedivši donedavnog prvoligaša Tenerifea. Ranko Despotović je ušao u igru u 76.minutu i trijumfom upisao svoj debitantski nastup.


Ruska 1.liga: Anži-Sibir Novosibirsk-1:0

Minimalna pobeda nad fenjerašem iz Novosibirska učvrstila je tim Anžija na sredini tabele. Mitar Peković je u igri proveo prvih 45 minuta.


Ukrajinska 1.liga: Zoria-Tavrija-5:3

Čak 8 golova viđeno je u Lugansku, gde je domaća Zoria nadoknadila 1:2 sa poluvremena i potpunom preokretom porazila vidno umornu ekipu Tavrije, iscrpljenu paklenim ritmom sreda-subota uzrokovanim dvomečom sa Leverkuzenom u okviru Lige Evrope. Svih 90 minuta igrao je Slobodan Marković.


Izraelska 1.liga: Hapoel Tel Aviv-Hapoel Ashkelon-5:1

Nije ni standardni Darko Lovrić uspeo da ublaži katastrofu svog tima protiv istoimenog kluba, u prvih 20 minuta vec je bilo nedostižnih 4-0. Treba imati u vidu da je razlika u kvalitetu velika i da će domaćin igrati Ligu Šampiona ove godine.

Beitar-Makabi Tel Aviv-0:1

Savo Pavićević je proveo ceo susret na travnjaku u prvoj ovosezonskoj pobedi Makabija u šampionatu.


Crnogorska 1.liga: Petrovac-Rudar-0:2

Dvanaest minuta je bilo dovoljno šampionu Crne Gore da nastavi dobar niz i pobedi četvrtu utakmicu zaredom u prvenstvu. Ivica Francišković je igrao ceo meč.

Mladost-Zeta-2:0

Žarko Korać je imao manje sreće i njegov klub je ovog puta izgubio od podgoričke Mladosti.

Mogren-Budućnost-2:0

Crnogorski "drim tim“, kako ga popularno nazivaju novinari uzeo je sva tri boda u derbiju prve lige. Radoslav Batak komandovao je odbranom 90 minuta i ocenjen je visokom ocenom.


Mađarska 1.liga: Kapošvar-Papa-3:2

U veoma tesnoj pobedi Kapošvara i totalnom preokretu u poslednjih 10 minuta očestvovao je i Lorant Olah koje je igrao do poslednjeg sudijskog zvižduka.


BiH Premijer Liga: Borac-Slavija-4:1

90.minut (4-1)-Vukelja

Pred ovaj meč tim iz Banjaluke mučio je prilično loš niz. Naime, od 9.maja i susreta sa Modričom ekipa trenera Jagodića nije pobedila na Gradskom Stadionu. Het-trikom Nikolića i golom Vukelje Borac je konačno upisao i prvu domaću pobedu ove sezone.


Prva australijska liga: North Queensland Fury - Adelaide United FC 2:3 (hvala Zelji Fcv na informaciji)

U domacem timu nastupa Eugen Sepuja, igrač koji se nije izborio za mesto u Vojvodini. Odigrao je dosad tri utakmice i postigao jedan gol uz jednu asistenciju. Dobio je i poziv za reprezentaciju Ugande.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...