Vesti / Utakmice / Jao i Katai za prvi trijumf

Jao i Katai za prvi trijumf22.08.2010. 05:56

Autor: Grof Žekula(6)
Majstor igre sa loptom
Majstor igre sa loptom
N

a prvom gostovanju u sezoni, a u drugom kolu JSL, fudbaleri Vojvodine su se “Karaburme“, gde ih je ugostio BSK iz Borče, vratili u Novi Sad sa sva tri boda, a podatak vredan hvale je da nisu primili gol punih 17 utakmica (poslednje kolo minulog i dva kola ovog šampionata, te na četrnaest pripremnih utakmica):

BSK – FKV 0:2 (0:1)

Strelci: Jao u 37’ i Katai u 88’.


BSK (trener Srđan Vasiljević) – Džodžo, Milošević, Radunović (kapiten), Savić, Kajević, Vukadinović, Pejić (od 46’ Žarković), Babić (od 86’ Vignjević), Reljić (od 46’ Krstić), Đukić, Alivodić.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Milović, Mojsov, Medojević, Tumbasević, Merebašvili (od 68’ Đurovski), Oumaru (od 78’ Katai), Ilić, Jao (od 84’ Bilbija).

Sudije: Jovanetić, Jovanović, Davidović.

Kartoni: crveni – Kajević (51’); žuti – Kajević (BSK), Tumbasević i Jao (FKV).

Uvođenje Janka Tumbaseviću i Jaoa u postavu od starta, te supertalentovanog Kataia pred kraj meča, rezultirali su prvom pobedom novosadske “Stare dame“ u ovom šampionatu. Posao joj je značajno bio olakšan od 51’, kada je Asmir Kajević “zaradio“ drugi žuti karton, a time i prevremeni put u svlačionicu.

U 37’ Jao je upisao svoj prvenac u dresu (ovog puta plavom) Vojvodine, nakon što je iskoristio centrašut Ilića sa desne strane (prethodno odigrali Janko i Mereba) i činjenicu da je Oumaru na prvoj stativi propustio da savlada Džodža "štiklom". Nakon slavlja zbog toga, i čudnovatog plesa sa Oumarom, Jovanetić iz Užica ga je častio i kartonom.

U 88’ akciju Radunovića i njegovo ubacivanje lopte, prekinuo je odlični Vulićević, koji je tom prilikom i fauliran, ali je Jovanetić vrlo dobro pustio prednost – usledilo je Medino kratko odigravanje za Maria i njegovo odlično i dugačko za Aleksandra Kataia. On levicom prima loptu, a desnicom je smešta, uz kontakt sa stativom, u mrežu iza Džodža, za konačni trijumf.

U ponedeljak će fudbaleri Vojvodine, na svom “Karađorđu“ od 17:30h odmeriti snage sa selekcijom Singapura, a već sledećeg vikenda, na istom mestu i sa Ivanjčkim Javorom, a pred dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...