Vesti / Utakmice / Jao i Katai za prvi trijumf

Jao i Katai za prvi trijumf22.08.2010. 05:56

Autor: Grof Žekula(6)
Majstor igre sa loptom
Majstor igre sa loptom
N

a prvom gostovanju u sezoni, a u drugom kolu JSL, fudbaleri Vojvodine su se “Karaburme“, gde ih je ugostio BSK iz Borče, vratili u Novi Sad sa sva tri boda, a podatak vredan hvale je da nisu primili gol punih 17 utakmica (poslednje kolo minulog i dva kola ovog šampionata, te na četrnaest pripremnih utakmica):

BSK – FKV 0:2 (0:1)

Strelci: Jao u 37’ i Katai u 88’.


BSK (trener Srđan Vasiljević) – Džodžo, Milošević, Radunović (kapiten), Savić, Kajević, Vukadinović, Pejić (od 46’ Žarković), Babić (od 86’ Vignjević), Reljić (od 46’ Krstić), Đukić, Alivodić.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Milović, Mojsov, Medojević, Tumbasević, Merebašvili (od 68’ Đurovski), Oumaru (od 78’ Katai), Ilić, Jao (od 84’ Bilbija).

Sudije: Jovanetić, Jovanović, Davidović.

Kartoni: crveni – Kajević (51’); žuti – Kajević (BSK), Tumbasević i Jao (FKV).

Uvođenje Janka Tumbaseviću i Jaoa u postavu od starta, te supertalentovanog Kataia pred kraj meča, rezultirali su prvom pobedom novosadske “Stare dame“ u ovom šampionatu. Posao joj je značajno bio olakšan od 51’, kada je Asmir Kajević “zaradio“ drugi žuti karton, a time i prevremeni put u svlačionicu.

U 37’ Jao je upisao svoj prvenac u dresu (ovog puta plavom) Vojvodine, nakon što je iskoristio centrašut Ilića sa desne strane (prethodno odigrali Janko i Mereba) i činjenicu da je Oumaru na prvoj stativi propustio da savlada Džodža "štiklom". Nakon slavlja zbog toga, i čudnovatog plesa sa Oumarom, Jovanetić iz Užica ga je častio i kartonom.

U 88’ akciju Radunovića i njegovo ubacivanje lopte, prekinuo je odlični Vulićević, koji je tom prilikom i fauliran, ali je Jovanetić vrlo dobro pustio prednost – usledilo je Medino kratko odigravanje za Maria i njegovo odlično i dugačko za Aleksandra Kataia. On levicom prima loptu, a desnicom je smešta, uz kontakt sa stativom, u mrežu iza Džodža, za konačni trijumf.

U ponedeljak će fudbaleri Vojvodine, na svom “Karađorđu“ od 17:30h odmeriti snage sa selekcijom Singapura, a već sledećeg vikenda, na istom mestu i sa Ivanjčkim Javorom, a pred dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...