Vesti / Utakmice / Jao i Katai za prvi trijumf

Jao i Katai za prvi trijumf22.08.2010. 05:56

Autor: Grof Žekula(6)
Majstor igre sa loptom
Majstor igre sa loptom
N

a prvom gostovanju u sezoni, a u drugom kolu JSL, fudbaleri Vojvodine su se “Karaburme“, gde ih je ugostio BSK iz Borče, vratili u Novi Sad sa sva tri boda, a podatak vredan hvale je da nisu primili gol punih 17 utakmica (poslednje kolo minulog i dva kola ovog šampionata, te na četrnaest pripremnih utakmica):

BSK – FKV 0:2 (0:1)

Strelci: Jao u 37’ i Katai u 88’.


BSK (trener Srđan Vasiljević) – Džodžo, Milošević, Radunović (kapiten), Savić, Kajević, Vukadinović, Pejić (od 46’ Žarković), Babić (od 86’ Vignjević), Reljić (od 46’ Krstić), Đukić, Alivodić.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Milović, Mojsov, Medojević, Tumbasević, Merebašvili (od 68’ Đurovski), Oumaru (od 78’ Katai), Ilić, Jao (od 84’ Bilbija).

Sudije: Jovanetić, Jovanović, Davidović.

Kartoni: crveni – Kajević (51’); žuti – Kajević (BSK), Tumbasević i Jao (FKV).

Uvođenje Janka Tumbaseviću i Jaoa u postavu od starta, te supertalentovanog Kataia pred kraj meča, rezultirali su prvom pobedom novosadske “Stare dame“ u ovom šampionatu. Posao joj je značajno bio olakšan od 51’, kada je Asmir Kajević “zaradio“ drugi žuti karton, a time i prevremeni put u svlačionicu.

U 37’ Jao je upisao svoj prvenac u dresu (ovog puta plavom) Vojvodine, nakon što je iskoristio centrašut Ilića sa desne strane (prethodno odigrali Janko i Mereba) i činjenicu da je Oumaru na prvoj stativi propustio da savlada Džodža "štiklom". Nakon slavlja zbog toga, i čudnovatog plesa sa Oumarom, Jovanetić iz Užica ga je častio i kartonom.

U 88’ akciju Radunovića i njegovo ubacivanje lopte, prekinuo je odlični Vulićević, koji je tom prilikom i fauliran, ali je Jovanetić vrlo dobro pustio prednost – usledilo je Medino kratko odigravanje za Maria i njegovo odlično i dugačko za Aleksandra Kataia. On levicom prima loptu, a desnicom je smešta, uz kontakt sa stativom, u mrežu iza Džodža, za konačni trijumf.

U ponedeljak će fudbaleri Vojvodine, na svom “Karađorđu“ od 17:30h odmeriti snage sa selekcijom Singapura, a već sledećeg vikenda, na istom mestu i sa Ivanjčkim Javorom, a pred dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...