Vesti / Utakmice / Vošina disfunkcija

Vošina disfunkcija16.08.2010. 07:36

Autor: Grof Žekula(25)
Jedini uspešan na debiju
Jedini uspešan na debiju

Po jutru se dan poznaje“ ili “Prvi mačići se u vodu bacaju“ - saznaćemo u toku narednog perioda, koja od ove dve kontradiktorne poslovice odgovara stanju (kako igri, tako i rezultatima), u nama omiljenom Klubu. Ono što je važno i što se piše, a na otvaranju šampionata 2010/2011:

FK Vojvodina – FK Jagodina 0:0

Veoma sramotno izdanje fudbalera Vojvodine na startu prvenstva, u utakmici u kojoj Jagodinci mogu da žale što se put ex Svetozareva nisu vratili sa sva tri boda, a svi do jednog u crveno-belom dresu mogu da zahvale Željku Brkiću, svom kapitenu, što je, barem, taj jedan bod, ostao u Novom Sadu.

FKV (trener Zoran Milinković) – Brkić (kapiten), Vulićević, Pavlović, Mojsov, Milović, Ađuru, Medojević, Merebašvili (od 68’ Đurovski), Oumaru (od 68’ Stevanović), Ilić, Bilbija (od 48’ Jao).

Jagodina (trener Mladen Dodić) – Bondžulić, Popović, Čančarević (od 46’ Protić), Simić, Mihajlović (kapiten), Šljivić, Marjanović, Beljić (od 67’ Đilas), Novković, Đenić (od 84’ Ognjenović), Bojović.

Sudija Veselinović (pomagali mu Milovanović i Mrkić) žute kartone pokazao Miloviću (27’) i Merebašviliju (49’) kod domaćih, a Đeniću (36’) i Novkoviću (43’) kod gostiju.

Ako smo se za ovo pripremali punih sedam nedelja – bolje da nismo. “Razbijena vojska“ bez ikakve koncepcije, vizije, taktike, u pojedinim momentima, a ono što je najgore, i volje, da bilo šta promenimo na terenu u svoju korist. Kad tako deluješ nezainteresovano i nemoćno, gotovo da je dobro što je i bod ostao u Novom Sadu.

Gostima je pripalo sve – posed lopte, šanse, igra (7:3 je bilo i u kornerima za njih)...U toku čitavog meča “mlin je mleo“ onako kako su oni želeli. Sve im dopustismo, jer nismo imali igru na sredini terena, po bokovima...ama nigde. Jad i beda.

Mi smo jedini Klub na svetu u kome je:

-Afrikancima pretoplo i ne mogu da trče.
-Ubedljivo najlošiji igrač na terenu (Medojević) provede svih 90’ na istom, dok dva bolja od njega, Tumbasević i Mitošević, sede na klupi i tribini.
-Mislimo da će protivnik sam sebe pobediti, pa ne moramo ni da trčimo (znam: bilo je prevruće – Jagodincima nije).
-Obavili smo takve pripreme, da se ispostavilo da smo nemoćni protiv tima, za koji smo smatrali da je lošiji od nas. “Opa – otkud sad ovi, a još i znaju da igraju“, pitahu se svi od momaka u crveno-belom dresu.
-Moramo da tražimo da se pravila igre promene – često nam je malo i tri izmene.
-Taktika da napadnemo protivnika zadnjih 15 minuta (Zašto ne prvih 15, pa i da pogrešiš ima vremena za ispravak?) taman je dovoljna da “otera“ i ono sveta što se, opet, željno nečega novog, vratilo na “Karađorđe“.
-U kome je dozvoljeno da poneki igrači imaju radijus kretanja i trčanja poput praseta u oboru. Oni to obilato koriste, jer će svakako ponovo igrati već sledećeg vikenda.
-Ne shvatamo da destrukcija i organizacija igre nisu isto.
-Jednostavno volimo da traćimo vreme utakmice, kao da je ono večno.

Prvo poluvreme:

Osim pokušaja Oumarua u 2’ (prihvatio Vuletovo odigravanje iz auta) kada je levicom prebacio gol i Ilića u 5’ (sjajna akcija Merebašvilija, i još bolji dubinski pas Bilbije) kada je Bondžulić odbranio njegov šut iskosa, mi ništa više nismo uradili u ovom periodu igre. Najbolju priliku su nam napravili Jagodinci – na Merebin centaršut u 20’, najviše je skočio half Simić i umalo je “učačkao“ loptu u donji ćošak svog gola, ali je njegov golman bio priseban i “izvadio“ je i loptu i čitavu stvar...Ako se ovo zove ofanzivom (mada kako je i igrati kad je organizacija prepuštena najboljem Igraču u izboru ovog Sajta i Foruma za minulu sezonu, koji to ne zna i ne može), onda i mi (i Vi) imamo veliki problem već od starta novog prvenstva. Može biti da će nama teško drugi dati gol, ali kome i kako ćemo ga mi postići – na to niko ne zna da odgovori.

Kakav je samo bio pokušaj Beljića u 13’, da se Brkić morao opružiti (neće mu biti jedini put) koliko je dug i da je na fantastičan način spasao svoj tim od vođstva gostiju. Jednu dubinsku loptu odbio je Mojsov glavom, ona je pala Beljiću na nogu, a on je šalje u sam gornji levi ćošak gola našeg kapitena. Na sreću, tamo su i njegove ruke. Kao da to nije bilo dovoljno, odmah u nastavku akcije, Beljiću je ponovo dozvoljeno da centrira, ali pokušaj Šljivića glavom, je “blag“ za Brku kapitena.

U 28’ nakon što je Milović faulirao, možda i najboljeg igrača gostiju, Đenića, i za to dobio karton, šut Marjanovića sa 20 i nešto metara je “liznuo“ prečku. Ovoga puta ni Brka ne bi ništa mogao, da je ta lopta išla koji santimetar niže. Opet su santimetri odlučivali i u 34’ – sjajna akcija Beljića i Đenića po našem levom boku (Pavlović beše izgubljen kao i većina), a na njegovo ubacivanje “po travi“ kreće jedino Bojović, koji i kasni za nekoliko pomenutih santimetara. U 39’ i 41’ sa distance su probali Čančarević (i bekovi dolaze da šutiraju, kad već nemaju svog posla u odbrani) i Marjanović, ali je to prošlo bezopasno po nas.

Drugo poluvreme:

Ipak smo očekivali više od jedne izmene (Jao menja Bilbiju), jer je bilo evidentno da nam škripi u vezu (mi prvo treba da stvorimo šansu, a onda da razmišljamo ko bi to mogao da realizuje), mada je i tačno da nemamo (žaliti se višim fudbalskim instancama, pod hitno) prava na osam promena. Osim toga, očekivali smo i da “zagrizemo“ jače i žešće, ali ni to se nije dogodilo. Šta je selektor Gane, Milovan Rajevac, koji je sedeo u loži stadiona “Karađorđe“, mogao da vidi na ovom meču, ostaje misterija, jer verovatno i žali za protraćenim vremenom.

U 53’ Medojević je uspeo (konačno) da se dokopa lopte, ali je sa desnog boka očajno ubacio u kazneni prostor. “Odbijanac“ je došao u noge Ađurua, čiji šut sa 18 metara ide pored gola. Dva minuta kasnije odličan prodor Merebašvilija upropastio je Jao (Kakav je odnos između Gruzije i Gane?), koji je probao da se lopte dokopa u padu. Bilo je vidljivo od starta nastavka da je novi igrač Protić (menjao Čančarevića) veoma odsutan i da ga treba pritisnuti...Ali oni koji su to trebali da primete – nisu.

U 57’ Vule je zaslužio aplauz. Sjajnu akciju Đenića i Bojovića, čija povratna lopta je išla ka Marjanoviću, Vule je presekao, pre nego što je ovaj uputio još jednu “prangiju“, i to klizećim startom, a potom je i “izneo“ loptu u kontra napad. Merebin šut je bio očajan, a Jao je uspeo da, nakon istog, postigne gol, ali iz očite ofsajd pozicije. To je i signalizirao prvi pomoćnik, sa evidentnim problemom alopecije (opadanja kose).

Merebašvili je oprobao šut i u 59’ (slabo i direktno u Bondžulića), a Medojević u 64’ (na pas Ilića, pored gola). Onda je, kad mi ne znamo i nećemo, ponovo sjajno šutirao Marjanović – igrao se 71’, slobodnjak sa 25 metara (faul je potpuno nepotrebno napravio Medojević nad Đenićem, u situaciji kada smo već otklonili opasnost od gola), šut ponovo u rašlje, ovaj put u gornji desni ćošak, ali je Brkina parada bila identična onoj iz prvog dela igre (maestralna), pa je i dalje ostalo 0:0.

U 75’ je Đurovski ubacio loptu iz prekida, sa desne strane, ali je Mojsov bio kratak (iako ima 190 santimetara) u skoku, ali to nije iznenadilo Bondžulića da je uhvati. Mariovo loše odigravanje u 78’ ka Iliću, omogućilo je kontru gostiju, koju su odlično odigrali Popović i Đilas, a Popovićev konačni šut je Brkić ukrotio.

Poslednje od naših, beše od Ilića, koji je prebacio gol u 87’, nakon što su mu Ađuru i Đurovski “namestili“ priliku. Kako god – svakako premalo, pa 16 postignutih golova na tri poslednje prijateljske utakmice, pokazuju svoju vrednost u tome, što na ovoj utakmici nismo Jagodincima ni ozbiljno pripretili.

Avaj...Sad je kasno. Na vidiku je još jedna sezona “iz snova“. Samo ne naših...







Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...