Vesti / Mlađe kategorije / Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj

Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj09.08.2010. 19:51

Autor: Grof Žekula(1)
U

Mađarskoj je, u toku prošle nedelje, igran međunarodni turnir “Rackeve“, na kojem su učestvovale kadetske (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) reprezentacije Mađarske, Srbije, Češke, Rumunije, Izraela, Belgije, Hrvatske i Irske.

Naši momci su na kraju zauzeli treće mesto. Na sva tri meča u startnoj postavi su igrali i Dejan Meleg i Bojan Nastić – kadeti FK Vojvodine.

Šta više, Meleg je bio i dvostruki strelac – na prvom meču protiv Češke (dobili smo 3:2, a njegov gol nam je i doneo vođstvo od 3:1) i na poslednjem, trećem, a baš za treće mesto, protiv Irske (pobedili smo 3:0, a prvi gol na meču je bio upravo Dejanov).

Između ta dva meča, odigrali smo i duel sa Rumunijom, koji je u toku regularnih 90 minuta okončan 1:1, pa su o učesniku finala odlučivali jedanaesterci. Jedini promašaj (u četvrtoj seriji), na žalost, imao je Bojan Nastić, tačnije, golman Rumunije mu je odbranio šut.

Ova generacija srpskih mladih fudbalera takmičiće se 2011. na kadetskom Prvenstvu Evrope u Srbiji, a nakon turnira "Rackeve" naše igrače očekuje i turnir u našoj zemlji "Srbija 2010", od 23-28. avgusta, gde ćemo u Kragujevcu i Badnjevcu ugostiti Francusku, Rusiju i Grčku.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić5
Kojašević4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Rockov20
Jovančić19
Kojašević8
Malbašić7
Planić7
Veselinović6
Mihajlović4
Vukasović4
da Silva Alves2
Lakićević2

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...