Vesti / Mlađe kategorije / Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj

Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj09.08.2010. 19:51

Autor: Grof Žekula(1)
U

Mađarskoj je, u toku prošle nedelje, igran međunarodni turnir “Rackeve“, na kojem su učestvovale kadetske (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) reprezentacije Mađarske, Srbije, Češke, Rumunije, Izraela, Belgije, Hrvatske i Irske.

Naši momci su na kraju zauzeli treće mesto. Na sva tri meča u startnoj postavi su igrali i Dejan Meleg i Bojan Nastić – kadeti FK Vojvodine.

Šta više, Meleg je bio i dvostruki strelac – na prvom meču protiv Češke (dobili smo 3:2, a njegov gol nam je i doneo vođstvo od 3:1) i na poslednjem, trećem, a baš za treće mesto, protiv Irske (pobedili smo 3:0, a prvi gol na meču je bio upravo Dejanov).

Između ta dva meča, odigrali smo i duel sa Rumunijom, koji je u toku regularnih 90 minuta okončan 1:1, pa su o učesniku finala odlučivali jedanaesterci. Jedini promašaj (u četvrtoj seriji), na žalost, imao je Bojan Nastić, tačnije, golman Rumunije mu je odbranio šut.

Ova generacija srpskih mladih fudbalera takmičiće se 2011. na kadetskom Prvenstvu Evrope u Srbiji, a nakon turnira "Rackeve" naše igrače očekuje i turnir u našoj zemlji "Srbija 2010", od 23-28. avgusta, gde ćemo u Kragujevcu i Badnjevcu ugostiti Francusku, Rusiju i Grčku.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Malbašić6
Owusu Bempah3
Subotić3
Mihajlović2
Cebara1
Jovančić1
Avramovski1

Igrač sezone
Rockov11
Malbašić7
Planić7
Vukasović4
Kojašević3
da Silva Alves2
Jovančić2
Owusu Bempah2
Bureković2
Avramovski2

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...