Vesti / Mlađe kategorije / Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj

Uspeh kadeta Srbije na turniru u Mađarskoj09.08.2010. 19:51

Autor: Grof Žekula(1)
U

Mađarskoj je, u toku prošle nedelje, igran međunarodni turnir “Rackeve“, na kojem su učestvovale kadetske (igrači rođeni 1994. godine i mlađi) reprezentacije Mađarske, Srbije, Češke, Rumunije, Izraela, Belgije, Hrvatske i Irske.

Naši momci su na kraju zauzeli treće mesto. Na sva tri meča u startnoj postavi su igrali i Dejan Meleg i Bojan Nastić – kadeti FK Vojvodine.

Šta više, Meleg je bio i dvostruki strelac – na prvom meču protiv Češke (dobili smo 3:2, a njegov gol nam je i doneo vođstvo od 3:1) i na poslednjem, trećem, a baš za treće mesto, protiv Irske (pobedili smo 3:0, a prvi gol na meču je bio upravo Dejanov).

Između ta dva meča, odigrali smo i duel sa Rumunijom, koji je u toku regularnih 90 minuta okončan 1:1, pa su o učesniku finala odlučivali jedanaesterci. Jedini promašaj (u četvrtoj seriji), na žalost, imao je Bojan Nastić, tačnije, golman Rumunije mu je odbranio šut.

Ova generacija srpskih mladih fudbalera takmičiće se 2011. na kadetskom Prvenstvu Evrope u Srbiji, a nakon turnira "Rackeve" naše igrače očekuje i turnir u našoj zemlji "Srbija 2010", od 23-28. avgusta, gde ćemo u Kragujevcu i Badnjevcu ugostiti Francusku, Rusiju i Grčku.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...